karmafactory.hu

Engineering the consequence

800

Kategória: semleges karma — Zsee at 4:15 du. on Csütörtök, szeptember 29, 2011

Egész héten napos idő és húsz fok feletti átlaghőmérséklet. Mintha nem is ebben a felhővánkossal bélelt országban lennék. Egy hely, ahol a vénasszonyok nyara számít igazinak. Cougar country?

Az eszement szent őr

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:49 du. on Szerda, szeptember 28, 2011

Ma tréningen voltam, ahol gyakorlati szempontból ismerkedtem a “majorité” elvének gyakorlati alkalmazásával. Arról volt szó, hogy a résztvevők többségének preferenciája dönti el, hogy francia vagy angol nyelven tartják-e a félnapos versenyvizsga-felkészítőt. Ehhez képest kapásból franciául indult az egész, majd néhány franciául nem tudó résztvevő nemtetszését fejezte ki. Erre az történt, hogy mivel a csak angolul tudók voltak kisebbségben az angolul és franciául plusz a csak franciául tudókkal szemben, a tréning első felét franciául tartották, majd a második felében megjegyezte az előadó, hogy már úgyis mindenki elment aki nem érti, ezért franciául is folytatná. Mondjuk erre azért kitört a balhé, és muszáj volt átváltania angolra, de szerintem mindenki rosszul járt, mert extradurva akcentusa volt neki. Például nem értettem, hogy mit jelenthet “az eszement szent őr”, majd pár perc múlva leesett, h az assessment centerre gondolt.

Autópálya-repülőtér

Kategória: semleges karma — Zsee at 4:29 du. on Hétfő, szeptember 26, 2011


Az utóbbi három évben elég sokszor elmentem már emellett az autópálya-parkoló mellett Crailsheim környékén, de mostanra sikerült utánanézni, hogy ez tulajdonképpen a Luftwaffe egyik megmaradt autópálya-szükségrepülőtere. Az ilyen autópálya-szakaszokat 24 óra alatt lehet repülőtérré alakítani, rajtuk se keresztező távvezeték, se felüljáró nincsen, a zöldsáv helyett csak gyorsan bontható szalagkorlát, és az út két oldalán levő, parkolónak kinéző betonplaccon lehet tárolni és megfordítani a gépeket. Párhuzamos valóságok.

797

Kategória: semleges karma — Zsee at 3:59 de. on Vasárnap, szeptember 25, 2011


Azt hiszem, ötödikes voltam általánosban, amikor tavasz végén az egyik lány az iskolában, talán egy évfolyammal volt fiatalabb, állami gondozott lett. Gondolom, az illetékesek nem akarták kivenni a megszokott osztályából arra a tanév végéig hátralevő pár hétre, ezért minden reggel behozatták az iskolába a gyermekotthonból. Tanítás után a többi fiúval együtt már kosárlabdaedzésre mentünk, amikor délután kettő felé érte jött a barna, gülüszemű Barkas minibusz. Amikor később azokról a fél évszázaddal ezelőtti fekete autókról olvastam, akik bőrkabátokkal jöttek és vittek el embereket, önkéntelenül is a város legszélén levő, szögesdrót kerítéssel körbevett nevelőintézet jutott eszembe.

796

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:16 du. on Kedd, szeptember 20, 2011

Napi decay

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:35 de. on Csütörtök, szeptember 15, 2011

794

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:00 de. on Szerda, szeptember 14, 2011

A termodinamika második főtételének jegyében elkezdtem felszámolni a körülöttem levő entrópiát, hátha a lokális jégkorszak megelőzése mellett magamban is érezni fogom jótékony hatását. Kicsi és jól szabályozható sikerélményekre van szükségem.

793

Kategória: semleges karma — Zsee at 3:31 du. on Vasárnap, szeptember 11, 2011


Erdő Verdun mellett, ezekben az alagutakban tárolták az SKL/45 MAX ágyúkhoz való lőszereket, innen lőtték a 25 kilométerre levő várost.

792

Kategória: semleges karma — Zsee at 3:40 du. on Csütörtök, szeptember 8, 2011

Nem tudom, hogy az idő múlása, az időjárás vagy a lét-meghatározottság körülményei okozzák, de folyamatosan úgy érzem, mintha veszíteném el az érdeklődésemet a dolgok iránt. Értelmetlen szófosások vég nélküli áradata vesz körbe, célját vesztett erőfeszítések, futóverseny a möbius-szalagon.

Varázssisak

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:37 du. on Hétfő, szeptember 5, 2011

következő oldal »