karmafactory.hu

Engineering the consequence

857

Kategória: semleges karma — Zsee at 4:42 du. on Kedd, július 31, 2012

Komparatisztika

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:23 du. on Vasárnap, július 8, 2012

Van ez a közkeletű para a magántitkosszolgálatokkal kapcsolatban, már magyar nyelven is tanulmányok foglalkoznak a témával, üzleti hírszerzés képzés is van a Műegyetemen, ami egész jó, de csak egy félév, és mire igazán érdekes kezdene lenni, addigra már véget is ér. Para ide vagy oda, szerintem elég csak elolvasni és összehasonlítani a két oldal által termelt szövegeket ahhoz, hogy meg lehessen állapítani, melyiknél van az előny. Nemrég kiszivárogtak a Stratfor belső anyagai, köztük egy glosszárium is. Érdemes összevetetni a nyolcvanas évekbeli magyar állambiztonsági értelmező szótárral, mondjuk a környezettanulmány bejegyzésnél:
környezettanulmány: összefoglaló jelentés, amely az állambiztonsági szervek érdeklődési körébe került személyek életkörülményeire, politikai és általános emberi magatartására, személyi tulajdonságaira vagy más kapcsolódó operatív értékű adatokra vonatkozó megállapításokat tartalmaz.”
vs.
Background Check: Check of history of someone to determine reliability. Usually meaningless. A perfect credit rating does not mean you aren’t devious scum. Does run up the client’s bill and makes it appear that you are busy. Clancy move. Pros run tests.”
Muhaha.

855

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:34 du. on Szombat, július 7, 2012


Kilátás a Frankfurt-Hahn repülőtér használaton kívüli őrtornyából. Korábban amerikai légitámaszpont volt, az 50. taktikai repülőszázad állomásozott itt a kilencvenes évek közepéig, családostul, laktanyástul, atombombástul. A torony a korábbi bombatároló silókra néz, germánok gondosan leflexelték a feljáró alját, de némi mászással leküzdhető a probléma.

854

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:37 de. on Kedd, július 3, 2012