karmafactory.hu

Engineering the consequence

Militáns földművesek

Kategória: negatív karma — Zsee at 12:43 du. on Hétfő, június 22, 2009


A Kirchbergre is megérkeztek a városlátogató traktorosok, mert a mezőgazdasági tanács a szomszéd épületben ülésezett, és megint kéne pénz a tejipari szektornak. Az addig oké, hogy előre bejelentett demonstráció, de bazmeg, hogy a járdán és kerékpárúton negyvennel dönget a dudáló John Deere az kurvára túlzás. És mindezek tetejébe beblokádozza az útkereszteződést, hogy még több támogatás kell neki. NEKEM is kéne támogatás. Ha meg senkinek nem kell a tej, nem kéne még fizetni is azért, hogy túltermelik. Főleg úgy, hogy az előbb életeket veszélyeztető seggfej farmerdzsoni a kelet-európai árszint többszörösét kapja támogatásként a piacképtelen termékeiért, majd azt K-Európában, az ottani, kb. negyedannyiért megtermelt tejnél olcsóbban teríti. Be lehet kapni.
UPDATE: Most ment el az ablakom alatt rendőri felvezetéssel egy tűzoltó szerkocsi. Lehet, hogy az őslakos traktorosok nincsenek a városi forgalomhoz szokva, és valamelyiket ki kellett flexelni az összeroncsolódott fülkéből.
UPDATE2: Az agrárdemonstrációkon általában a parasztság legértelmesebb rétege vesz részt, ezek most éppen szalmából és traktorgumiból barikádot építettek, beleszórtak egy karton petárdát és felgyújtották. Mindezek után a város másik felén letarolt szupermarketből lopott tojással célbadobást gyakoroltak az épületre, miközben két tartálykocsiból ömlött az útra a d’Mëllech vum Lëtzebuerger Bauer. Szerintem nem tudták elolvasni a címet, nem teljesen értem, hogy a fordítási és informatikai főigazgatóság épületének mi köze van a tejválsághoz. A biztonsági főnökkel kedélyesen beszélgetve szemléltük az irodából az eseményeket, megállapítva, hogy a rendőröknek természetesen nyoma sincsen, mivel politikailag érzékeny lenne luxemburgi rendszámú traktorokosokat szétütni. Azért említettem neki az MTV-székházat, hogy ott is elfajultak a dolgok, és engem aggaszt, hogy egy darab zöldmellényes G4S szekuriti figyeli, ahogy husángokkal felszerelkezett parasztok tépik le a sorompót, és gyújtják fel a járdára szórt szalmát. Végül annyiban maradtunk, hogy valszeg egyikőjük se szeretné, hogy baja legyen az egyenként kb. negyvenezer öróba kerülő gépjárműveknek, úgyhogy inkább nyugiban maradnak, ha nem provokálják őket. Na, mindegy, azóta szerencsére átvonultak rombolni a hídon túlra, az épület meg úgyis a luxemburgi állam tulajdonában van, nekik kell majd visszaállítani az eredeti állapot. Pont ma nem hoztam fényképezőgépet, b+.

1 megjegyzés »

Megjegyzés > Borisz

2009. június 23. @ 7:59

Állítólag Iránban még mérgesebbek a tejtermelők. Annyian mentek az utcára hogy csak na.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>