karmafactory.hu

Engineering the consequence

Kiásott múlt

Kategória: semleges karma — Zsee at 9:33 du. on Vasárnap, július 19, 2009


Mostanában a luxembourgi erődítmények maradványaival ismerkedem. Az ország függetlenségét kimondó 1867-es londoni szerződés előírásai szerint 1869-ben kezdték el bontani az előtte mintegy 900 éven át épített erődrendszert. Közel két évtizeden keresztül bontottak és betemettek, majd száz év szünet útán csak a 90-es évek elején kezdték el ismét feltárni őket. Ezt például 1991-ben ásták ki. A neve Fort Thüngen, 1732-ben készült el, amikor Luxemburg éppen osztrák fennhatóság alatt állt.

2 megjegyzés »

Megjegyzés > Borisz

2009. július 19. @ 22:07

“…de a Moselle, épp ellenkezőleg, beárad a szememen, elönti a tekintetemet, lassú vizével átitatja lelkemet, akár a szivacsot. Semmi másról nem tudok, csak a Moselle völgyéről, szememen át egész valómat elönti. Nem szabad hagynom, hogy bármi is elterelje figyelmem erről a vad örömről.
-Jó bor terem erre - mondja a semuri fiú”

Remek bor. Hozzál légy szíves még egyet.

Megjegyzés > Zsee

2009. július 28. @ 16:01

Oké, betáraztam. Egyébként nem viccből Clos du Notaire, mint kiderült tényleg egy luxemburgi közjegyzőjé a pincészet, egy munkatársam hitelszerződését ő szignózta, állítólag olyan büdös a szája, hogy majdnem lefordultak a székről.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>