karmafactory.hu

Engineering the consequence

612

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:06 de. on Csütörtök, február 25, 2010

Két éve nyáron voltam egy állásinterjún, azt mondta a háeres, hogy valami pénzügyi projektmenedzsment. A Bajcsyra kellett mennem, majdnem a Becketts-szel szemben. Elég érdekes benyomást tett rám a hely, egy nagy üvegkalitkában dolgoztak az emberek, úgy nézett ki, mint annak a számítóközpontnak a gépterme, ahol édesanyám dolgozott óvodás koromban. Itt ESzR 256-osok helyett öltönyös droidok telefonáltak, terepjárók poszterei voltak kitéve motivációs anyagként az asztalok fölé, illetve ollóval félbevágott nyakendők, gondolom ez valami helyi rítus része volt. Mint közben az asztalon heverő, angolból hevenyészetten fordított papírokból kiderült, b-kategóriás, a prágai tőzsdén jegyzett papírokat forgalmaztak. Ekkor már legszívesebben léptem volna el, de pont behívtak a főnökhöz. Eléggé unszampatikus, viszonylag fiatal, de már kopaszodó arc volt, szürke öltönyben és Patek Philippe-ben nyomult, és nem volt hajlandó tegeződni. Utoljára a hadkiegészítő parancsnokságon, katonai szolgálat alóli kibúvás közben fordult elő velem, hogy +/-5 év korkülönbségnél még ragaszkodtak a magázáshoz. Kb. fél óráig tartott a beszélgetés, gyors kérdések, árfolyamok, általános pénzügyi műveltség, stb., itt már nagyon elegem volt az egész helyből, mert közben hallottam milyen stílusban beszél az ember egy valszeg kiemelt ügyféllel, meg magyarázta, hogy korlátlan jövedelem, csak a tőzsde nyitvatartása szab határt. Utolsó kérdés az volt, hogy ha felvesznek és hétfőn kéne kezdeni, jönnék-e. Mondtam, hogy nem, és sajnálom, hogy raboltam az idejüket. Nem értette, hogy miért, így néhány szóban felvázoltam, hogy nem tudok azonosulni a vállalati kultúrájuk addig látott elemeivel. Most nézem a a Capital Partners-ről szóló indexes cikket, és emberünket a fotógaléria hatodik képén segítik beszállni a rendőrautóba.

3 megjegyzés »

Megjegyzés > Borisz

2010. március 1. @ 12:41

Hétvégén tanultam egy újat. Az apósék kutyája egy olyan boxi-tacsi típusú kooprodukciós kis vicces képződmény, csillagos éjszakákon nem lehet kivinni sétálni mert kémleli az eget és úgy fosik hogy lehet látni a körvonalán hogy reszket szegénypára meg vonyít is.

Namost legugliztam gec: besza-befos-behu létezik olyan hogy ASZTROFÓBIA. Ez a szerencsétlen ilyen.

Megjegyzés > Milko

2010. március 4. @ 21:45

Igen, én is megörültem, mikor kiderült, hogy hogy is megy ez a játék… Nagyon durva volt, és a kultúrájuk nekem sem tetszett. Bár a pénz jól hangzott, ugy esok sok millió forint, kevés túlórával, támogatással, meg minden csuda jóval együtt…

Aztán nem lett semmi belőle, hál istennek… Pedig annyira motiváló volt a munkamódszerük, hogy ha nem sikerült egy ügyfelet befektetésre bírni, akkor akár 300 rugóval is megbüntethetnek téged… Szép. Ja, ezt valahogy nem hallottam. De a menekülési inger nekem is azonnal beindult.

Megjegyzés > Zsee

2010. március 7. @ 22:45

Köcsög egy banda. Utána meg hetente hívogattak befektetési ajánlattal. Viszont azt nem értem, hogy kik azok, akik ilyen cégre bármit is rábíznak. Azok a részvényajánlók és elemzések, amiket az irodájukban láttam, valószínűleg fordítóprogrammal készültek, az értékesítőiknek visszataszító volt a stílusuk, a jutalékuk meg az eget verte. Sztem vessen magára, aki ilyeneknek fizet.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>