karmafactory.hu

Engineering the consequence

620

Kategória: semleges karma — Zsee at 3:11 du. on Péntek, március 19, 2010

Szekuláris szervezetekhez képest megindító, hogy egyesek mennyire hisznek a szavak varázserejében. Számos közgazdász úgy gondolja, hogy pszichológiai eszközökkel kell felvenni a harcot a válság ellen, tehát a zemberek gazdasági várakozásait kell manupálni, mivel ez határozza meg a piaci viselkedést (az öreg Soros reflexivitásnak hívja). Namármost: attól, hogy minél többször leírjuk a gazdasági fellendülést, a piacok stabilizálódását, a kormányzati beavatkozás és ellenőrzés pozitív hatásait, legfeljebb zs-kategóriás szómágusok leszünk, a piacot nem fogjuk befolyásolni. Helyette torzszülemények alakulnak ki, mint például jelentős eredményeket érünk el a gazdasági visszaesés ütemében bekövetkező hirtelen növekedés megállításában (értsd: immár stabilan zuhanunk), illetve sikeres előrelépések történtek a megszaladó államháztartási hiány stabilizálásáért folytatott erőfeszítések keretei között, de helyénvaló lenne az ambiciózus és nemzetközi ajánlásokkal összhangban álló középtávú célokat konkrét intézkedések meghatározásával is alátámasztani (értsd: ígérgetni azt tudunk). Van egy olyan érzésem, hogy ez nem segíti elő a gazdasági szereplők által az intézményi struktúrákba vetett bizalom visszaállítását.

2 megjegyzés »

Megjegyzés > Rántott Nyál

2010. március 20. @ 19:00

Intézményi struktúrákba vetett bizalom visszaállítása talán nem is különösképpen érdekes, a lényeg a pszico és az pénzügyi élet relációjában hogy a Jóska vegye elő a gubát (vagy iskolapéldában a Jack adja a 100 dollárt a kocsmárosnak) és kezdje el költeni hogy menjen a businessing organikus körforgása és a mostaninál ilyetén mégerőteljesebb ROTÁCIÓZUS keringése folyamatilag.

Mintha bevennél egy ginkgót, előtte se voltál konkrétan debil, de utána egyel mégis jobb lesz. Ezt okozza ha az emberek abban hisznek hogy “kőcsenek” megint a gazdasági agynEk.

Rántott Nyál 4 LIFE

Megjegyzés > DISZNÓÖLŐS SZOFT PORN

2010. március 22. @ 8:08

A mai kori gazdasági modellezés jellemzően kelepcébe csalja önnönmagát egyrészt a HA AKKOR típusú leegyszerűsítések miatt (a logikai kapukra épülő folyamatok szeretnek öszetettebb alfolyamatokból felépülni), ill. számos egyebek között az olyan törekvései is alapvetően hibásak mint a produktumalapúság, mérhetőség stb. stb.

A szavak varázsereje meg lehet akkor lesz hatékony ha az emberek értenek is belőle vmit / éreznek mögötte konrkétumokat.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>