karmafactory.hu

Engineering the consequence

Teljesíts alul

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:36 de. on Kedd, március 23, 2010

Drága az energia, elfogy az olaj, pazarlunk mindennel, legfőképpen az időnkkel. Attól, hogy sok időt töltesz munkával, még nem jelenti azt, hogy sokat is nyújtasz. A több nem mindig jobb. Mindegy, hogy hány megapixeles a fénykép, ha rossz a kompozíció. A háromgombos egér is kipusztult rég, két gombbal mindent meg lehet oldani, sőt, egy is elég. Mindegy hány tévécsatornára fizetsz elő, ha mindegyiken csak értelmetlen és idegesítő szar ömlik. Nem az a kérdés, hány órát dolgozol, hanem hogy mit érsz el vele, végzel-e érdemi munkát. Nincs értelmetlenebb, mint valami homályos “elkötelezettség” miatt égetni feleslegesen a villanyt, járatni a számítógépet és rossz példát mutatni másoknak.
A számok értelmetlen halmozása helyett arra kellene figyelni, hogy mit akarsz te magad, illetve mit akarnak tőled a partnereid (ügyfeleid, megrendelőid, főnökeid, stb.). Nincs értelme irreleváns paraméterek mentén versenyezni. EURO ezres szabvány, ISO egymillió egyenirányítási rendszer, kétszáz százalékos kapacitáskihasználtság. Persze, minden pozitív egész számhoz hozzáadható egy, kérdés, hogy van-e értelme. Ugyanannyi pénzért még egy hamburger? Nagyobb krumpli, nagyobb kóla? Nagyobb tévé, nagyobb mellek? Vastagabb hitelkeret, hosszított pöcs?
Teljesíts alul. Vegyél kevesebbet. Egyél kevesebbet. Foglalkozz többet magaddal, mozogj és beszélgess felebarátaiddal. Ugyanolyan jól fogod végezni a munkádat, és még kiegyensúlyozottabb is leszel.

1 megjegyzés »

Megjegyzés > Timi

2010. március 24. @ 12:44

nagyon jó poszt, tetszik! :-)

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>