karmafactory.hu

Engineering the consequence

TeljesĂ­ts alul

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:36 de. on Kedd, március 23, 2010

DrĂĄga az energia, elfogy az olaj, pazarlunk mindennel, legfőkĂŠppen az időnkkel. AttĂłl, hogy sok időt tĂśltesz munkĂĄval, mĂŠg nem jelenti azt, hogy sokat is nyĂşjtasz. A tĂśbb nem mindig jobb. Mindegy, hogy hĂĄny megapixeles a fĂŠnykĂŠp, ha rossz a kompozĂ­ciĂł. A hĂĄromgombos egĂŠr is kipusztult rĂŠg, kĂŠt gombbal mindent meg lehet oldani, sőt, egy is elĂŠg. Mindegy hĂĄny tĂŠvĂŠcsatornĂĄra fizetsz elő, ha mindegyiken csak ĂŠrtelmetlen ĂŠs idegesĂ­tő szar Ăśmlik. Nem az a kĂŠrdĂŠs, hĂĄny ĂłrĂĄt dolgozol, hanem hogy mit ĂŠrsz el vele, vĂŠgzel-e ĂŠrdemi munkĂĄt. Nincs ĂŠrtelmetlenebb, mint valami homĂĄlyos “elkĂśtelezettsĂŠg” miatt ĂŠgetni feleslegesen a villanyt, jĂĄratni a szĂĄmĂ­tĂłgĂŠpet ĂŠs rossz pĂŠldĂĄt mutatni mĂĄsoknak.
A számok értelmetlen halmozása helyett arra kellene figyelni, hogy mit akarsz te magad, illetve mit akarnak tőled a partnereid (ügyfeleid, megrendelőid, főnökeid, stb.). Nincs értelme irreleváns paraméterek mentén versenyezni. EURO ezres szabvány, ISO egymillió egyenirányítási rendszer, kétszáz százalékos kapacitáskihasználtság. Persze, minden pozitív egész számhoz hozzáadható egy, kérdés, hogy van-e értelme. Ugyanannyi pénzért még egy hamburger? Nagyobb krumpli, nagyobb kóla? Nagyobb tévé, nagyobb mellek? Vastagabb hitelkeret, hosszított pöcs?
TeljesĂ­ts alul. VegyĂŠl kevesebbet. EgyĂŠl kevesebbet. Foglalkozz tĂśbbet magaddal, mozogj ĂŠs beszĂŠlgess felebarĂĄtaiddal. Ugyanolyan jĂłl fogod vĂŠgezni a munkĂĄdat, ĂŠs mĂŠg kiegyensĂşlyozottabb is leszel.

1 megjegyzés »

Megjegyzés > Timi

2010. március 24. @ 12:44

nagyon jĂł poszt, tetszik! :-)

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>