karmafactory.hu

Engineering the consequence

Rétegirodalom

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:44 du. on Péntek, november 19, 2010

Biztos vagyok benne, hogy nincs még egy olyan helyi újság, amelynek közel százszor annyi előfizetője lenne, mint az adott közösség lélekszáma. A rétegorgánumok közül legújabb felfedezettem az 1959 óta havonta megjelenő Pitcairn Miscellany. A kb. 40 fős sziget havilapjának világszerte több mint 3000 online előfizetője van, bankkártyával akár 10 éves előfizetést is köthetünk. Az itt termelt méz állítólag az angol királynő kedvence, az újságon kívül szinte ez az egyetlen bevételi forrásuk. A szigetet a Bounty lázadói népesítették be polinéziából rabolt asszonyaikkal, illetve akkor kerültek ismét a figyelem középpontjába, amikor a sziget férfilakosságának mintegy felét állították bíróság elé és ítélték el szexuális zaklatás vádjával, miután sikertelenül hivatkoztak arra, hogy kulturális tradícióik szerves részét képezi a 12 év fölötti női lakosság csoportos sunázása. Mivel a férfiak elszállítása megbénította volna a sziget életét és a közösség asszonyainak nagy része is kiállt sajátságos népszokásaik mellett, ezért a büntetést jórészt házi őrizetben illetve közmunkával töltik. Természetesen a Pictairn Hírmondó erről szemérmesen hallgat, az olvasás közben egy idilli, bukolikus társadalom képe bontakozik ki, csak a Shipping News rovatban bukkantak fel néha az érkező és távozó correction officerek.

4 megjegyzés »

Megjegyzés > Borisz La Hire

2010. november 22. @ 19:24

Nagyon érdekes. Erről jutott eszembe egy rége boyleres fless (a lényeg hogy pont láttam a filmet)

- ya know SHipping News lad?
- is ol’ Angelika’s pregnant or something?

:)))

Megjegyzés > Zsee

2010. november 22. @ 21:44

Ezt nem vágom

Megjegyzés > BORISZ LA HIRE

2010. november 23. @ 11:46

Volt a film a “shipping news című”.
És akkor dolgozunk együtt a raktárban te is boyler is én is. És kérdezem a pedditől hogy shipping news? És ő meg a raktáros shippingre gondolt volt a emléxel P-melegítőradiátoros Angelika meg a shipping Szilvi meg a Shipping nemtomki vágod már?

Megjegyzés > Zsee

2010. november 23. @ 13:38

OK, megvan, eléggé off vagyok mostanában.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>