karmafactory.hu

Engineering the consequence

733

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:40 de. on Kedd, február 1, 2011

A nyelvészeti termelőszövetkezetben kialakult helyzetről eszembe jutott egy régi orosz film, amit gyerekkoromban láttam. Egy félnomád törzs békében éldegélt a pusztában, falujuk közepén a komótosan csordogáló forrással. A fekete-fehér tévé horizontján egyszer csak megjelent egy porfelhőt húzó Kamaz, egyenesen a falu felé vette útját, ahol kiugrott belőle pár izmos, tettrekész munkásember, szomjasan és csatakosan a hosszú út porától. Türelmetlenül vételezték volna a vizet, de a forrás hozama kevésnek tűnt nekik. Na, akkor gondolkozzunk, Béláim az Úrban: előkaptak pár rúd dinamitot az ülés mögül, felrobbantották a forrást, és elégedetten fürdőztek a feltörő vízsugárban, a meghökkent helyiek szeme láttára. Mintegy két percig tudták élvezni, majd amint kiapadt a vízlelőhely, ugrottak is vissza a teherautóba, aztán daszvidanja.
Némi pozitív kicsengés azért volt a végén, a forrás kiapadása miatt ellehetetlenült törzs felbomlott, a törzsfőnököt betelepítették a nagyvárosi lakótelepre, ahol egyszer csak csőtörés lett, a melegvíz gejzírként tört föl a játszótér közepén, erre az öreg a korábbi rossz kamazos tapasztalatok miatt elzárta az egész lakótelep főcsapját, majd tiltakozásul a vízpazarlás ellen jól hozzá is láncolta magát, és végül a szocializmus hőse lett.

Nincsenek megjegyzések »

Nincsenek még megjegyzések.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>