karmafactory.hu

Engineering the consequence

812

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:34 de. on Kedd, november 22, 2011


Amikor az ember visszagondol a korábbi döntéseire és szituációira, akkor minden olyan egyértelműnek tűnik. Világos, h mi volt a kockázat, mi volt a várható haszon, és mi lett végül a dolgok kimenetele. A saját emlékek között kutatva nem nagyon találni meglepetést. Még ha valami negatív emléket is sikerült kikukázni az archívumból, akkor sincs mellette a bizonytalansági tényező, hiszen a dolog már megtörtént. Aztán lehet azon is gondolkodni, hogy mi lehetett volna, ha másfelé fordulunk egy elágazásnál, de ez is tökéletesen biztonságos, m a jelenre már nincs hatással. A jövőre vonatkozó döntések viszont nem csak kockázatokat, hanem bizonytalanságot is hordoznak. És ez utóbbi a jellegénél fogva kiszámíthatatlan, előrejelezhetetlen, kvantifikálhatatlan. És pont ez adja meg a szépségét.

4 megjegyzés »

Megjegyzés > Borisz

2011. november 22. @ 9:24

Vlad was right. There are no choices. Nothing but a straight line. The illusion comes afterwards, when you ask ‘Why me?’ and ‘What if?’.

When you look back and see the branches, like a pruned bonsai tree, or forked lightning. If you had done something differently, it wouldn’t be you. It would be someone else looking back, asking a different set of questions.

Megjegyzés > Zsee

2011. november 23. @ 2:14

Lehet, h fénykép-utómunkák helyett inkább csak egyszerűen játszanom kéne, Max?

Megjegyzés > Borisz

2011. november 23. @ 8:55

Honnan tudod sosem próbáltad (max a wackey wheels haha) Most van egy-két egészen jó a piacon, Dead Island, MW3, BF elég addiktív és öli az időt de jó szórakozás.

De a Max az egészen sátáni kult lett, a csávó mint egy rossz Bruce Willis / Mickey Rourke szembenéz az nagy összeesküvéssel és köpi a nagy szpíkeket. Zseniális.

Gibbonnak meg fia született

Megjegyzés > Zsee

2011. november 24. @ 15:42

whacky wheels, muhaha, tényleg az volt az utolsó, amivel több órát töltöttem.
ha jól emlékszem a gibbon is. most meg fia van.
mik vannak.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>