karmafactory.hu

Engineering the consequence

Vissza ‘89-be

Kategória: semleges karma — Zsee at 8:51 de. on Kedd, október 9, 2012

Magyarországon (….) súlyos gazdasági-társadalmi és politikai gondok halmozódtak egymásra, átfogó válság bontakozott ki. (…) Ennek következtében – a korábbi felzárkózási tendenciával ellentétben – leszakadás következett be, amit súlyos eladósodás és egyensúlyzavar kísért. Veszélyesen felgyorsult az infláció, és csökkennek a reálbérek. Mindez a kulturális, tudományos és művészeti szférát egyre nehezebb helyzetbe hozta. Az állami támogatás reálértéke jelentősen csökkent (…) A művészeti, közművelődési területeken az állami mecenatúra visszahúzódása a korábbi értékelveket mind illuzórikusabbá teszi. (…) A fogyasztóra áthárított kulturális (részben oktatási) költségek a társadalmi egyenlőtlenségek újratermelődése és a kulturális igénytelenség irányába hatnak, (…) A szellemi munka általános anyagi és presztízshanyatlása részben akadályozza a meghatározóvá vált húzóágazatok kialakulását, részben pedig normává teszi az igénytelenséget és elidegeníti mindenekelőtt a humán értelmiség jelentős részét, főként fiatal generációit.
Társadalmi szemle, az MSZMP házimagazinja, 1989-es rendszerváltó különszám. Ráadásul tegnap este Neurotic ment az MR2-őn, a Brék, meg aztán a híreknek a stílusa, időutazás, komolyan.

Nincsenek megjegyzések »

Nincsenek még megjegyzések.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>