karmafactory.hu

Engineering the consequence

It’s 11 o’clock somewhere

Kategória: egyebek, semleges karma — Zsee at 11:18 de. on Szombat, március 24, 2007

Tegnap Potsdamból hazafelé érdekes beszélgetést folytattunk P-vel, a Kreatív magazin főszerk.-ével. Onnan indult ki a téma, hogy a babelsbergi stúdióban összeefutottunk egy német lánnyal aki a Grundy UFA-nál dolgozik, a Jóban Rosszban német eredetijét csinálják, és valahogy előkerült a youtube, meg hogy miként fogja a tube a mozgóképes tartalom célbajuttatását megváltoztatni, meg blogok meg minden.

Ez a youtube ez érdekes dolog, kb. több mint két hónapja nem nézek tévét (breaking news: az ADC sajtótájékoztatón maces powerpoint van kitéve projektorra), helyette inkább a youtube-on böngészek mindenfélét. Amit nagyon hiányolok belőle, az a személyes playlisták, azaz, hogy saját műsorfolyamot tudjak szerkeszteni. Olyasmi, ahogy iTunes playlistákat is meg lehet osztani, és a music store-ban meg is lehet venni rögtön a számokat.
Ekkor gondolkodtunk el rajta, hogy vajon az emberek hány százaléka veszi a fáradságot arra, hogy saját tartalmat készítsen, illetve hogy saját tartalmat állítson össze. Valószínűleg igen kevesen. Ellenben nagyon nagy igény van arra, hogy előregyártott összefoglalók legyenek, és ha van valaki, aki hasonló ízlésű, és tetszik a playlistája az újdonságokból, akkor szívesen visszatérnék hozzá megnézni, hogy mit alkotott össze. Ugyanaz, mint a blogoknál, ha tetszik a stílusa, és tetszenek a belinkelt anyagai, akkor rendszeres látogató leszek.
A kivételes lehetőség benne, hogy gyakorlatilag szinte erőforrások nélkül lehet személyes brandet felépíteni, mert ha amúgy is böngészik az ember a megosztott videók között, vagy amúgy is tenne fel dolgokat, akkor szinte minimális a többletráfordítás, és kvázi virtuális tévécsatornát/műsort lehet összeszerkeszteni, amit a felhasználók azonnal kommentezni is tudnak, tehát a közvetlen feedback is megvan. Már csak egy jó üzleti modellt kéne építeni rá.

Nincsenek megjegyzések »

Nincsenek még megjegyzések.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>