karmafactory.hu

Engineering the consequence

Einstein on the Beach

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:49 de. on Kedd, január 15, 2013


A hétvégén Amszterdamban voltam, egy hardcore Philip Glass rajongó barátom ötlete alapján megnéztük az Einstein on the Beach-et. A színpad Sátántangója, közel öt órás minimálopera. Nagyon nagy. Két óra kényszermeditáció után az ember kezd ráhipnotizálódni, a harmadikat meg sem érzi, a negyedik óra végén pedig szinte rosszul esik, h már a finálé. Azóta is teljesen a hatása alatt állok, a számokból, szolmizációból, értelmetlen narrációtöredékekből és Einstein relativitáselméletről írt könyvének feldolgozásából valami egészen különleges áll össze. Igazából nem találok rá szavakat. Mintha bebélyegezve bolyonganék újra óvodásként édesanyám régi munkahelyén a számítóközpontban, szalagos meghajtók és lyukkártya-olvasók között, a konzolírógép mellől nézve a fehér köpenyes operátorokat, ahogy az IBM 360 vezérlőpanelén villognak a regiszterlámpák.

2 megjegyzés »

Megjegyzés > EiS

2013. február 14. @ 3:14

Minap buzdításodra meghallgattam. Kicsit olyan mintha Aphex és Squarepusher komponálna. Némi türelem, és hangulat kell hozzá, de rá lehet menni.

Megjegyzés > Zsee

2013. február 14. @ 10:54

gondolj bele, basszus, hogy 1976-ban készült. mondjuk az is igaz, hogy a vizuál nélkül tényleg elég monoton tud lenni.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>