karmafactory.hu

Engineering the consequence

Online földrajz

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:40 du. on Hétfő, január 21, 2013

Magyar hírportálokat olvasva egy randomra revizionista világ képe rajzolódik ki. Egyes városok egyszer csak másik országba kerülnek át, máskor pedig egy ország fővárosa hirtelen egy másiké is lesz. Múltkor volt egy cikk a Napi Gazdaságban, aszondja, h “feltámadt (…) Tito állami luxusvonata, hogy turistákat szállítson régimódi pompában Szerbiából Macedóniába. (…) a részt vevők reggel hétkor szállnak fel az úgynevezett Kék Vonatra, hogy 12 óra alatt érjék el a macedóniai Bart.” Nyilván. Egyrészt a résztvevő egybeírandó, és ahhoz képest, mennyire ki tudunk borulni, amikor Bukarestet keverik Budapesttel, Macedónia és Montenegró végül is ugyanaz a láncos kutya. Az a híres macedón tengerpart. A következő példa mai termés, az Origo rövidhíre az oroszok szíriai evakuációjáról. Hallga csak: “Két repülőgépet indítanak Bejrútba, az ország fővárosába a Szíriából távozni kívánó orosz állampolgárokért.” Valóban, Bejrút tényleg főváros. Csak Libanoné. Szíriáét Damaszkusznak hívják. A tárgybeli tévedéseken kívül az ember már meg sem lepődik az egyeztetések hiányán, a helyesírási hibákon és a véletlen eloszlást követő központozáson. Létezik még egyáltalán olyan, h szerkesztő? De az is lehet, h már minden olyan ember lelépett, aki alapműveltséggel rendelkezik és tud magyarul helyesen írni.
Az utolsó bukaresti meg majd kapcsolja el maga után a villany.

7 megjegyzés »

Megjegyzés > Borisz

2013. január 23. @ 14:32

Haha, olvass indexet értékelni fogsz BÁRMILYEN magyar mondtatot :)

Egyébként Güntert ma eladtam! Meghirdettem és egy óra múlva elvitték? Használtautó-pont-hu szerint 285 pontosan ilyen kocsi van eladó Magyarországon, ki érti ezt?

Megjegyzés > Zsee

2013. január 23. @ 22:23

a keresletkínálat farkastörvényei hümikém. lehet h vki pont ilyen alakú szarvaslenyomatot keresett az a-oszlopra. ha jól emléx, akkor andriséknál is vmi egy nap alatt vitték el az ági zuzukiját amikor írországba költöztek.

Megjegyzés > Borisz

2013. január 24. @ 17:59

Ma próbálok ki egy mitsut helyette! nagyon izgalmas időszak

NY.K.A.P.Kata a világ egyik legjobb nickje, lehet hogy valami logót is szerkesztek hozzá.

Megjegyzés > Andris

2013. január 28. @ 7:36

Igy van, mire feleszmeltunk egy “becsuletes nepper” mar vitte is a zuzukit kulonosebb alkudozas nelkul. Aszondta, h elkuldi a varazs-garazsba es masnap mar rajta is az uj arcedula :)

Egyebkent nehany totalcar cikk is kituno pelda az ujmagyarra … valoszinuleg index fertozesuk van.

A nap hatralevo reszere pedig boldog szulinapot!!

Megjegyzés > Zsee

2013. január 28. @ 10:21

villmols merci

Megjegyzés > Borisz

2013. január 28. @ 11:50

Jaja ez a nap más mint a többi és ezt te is jól tudod :))))

Fuking good one, laddie!

Megjegyzés > Zsee

2013. január 28. @ 11:55

thx

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>