karmafactory.hu

Engineering the consequence

NIN és vírusmarketing, Year Zero

Kategória: egyebek — Zsee at 3:29 de. on Csütörtök, április 26, 2007

Kiba zseniális. Maxra kidolgozott, minden részletre ügyelő összeesküvéselmélet és párhuzamosvalóság játék. Van itt minden, titkos üzenet pólón, wc-ben felejtett pendrájvon zene meg képek, furcsa zúgás, ami spektrográf alatt ábrát ad ki, morzeüzenetek, fake holnapok honlapok. Big up, ezt tényleg jól összehozták. Az egész sztorit igen bonyolult lenne felvázolni, nézzetek utána a neten, van egy NinWiki is hozzá. Maga az album egyébként ultrabeteg, különösen ezzel az agyament apokaliptikus kerettörténettel.
Figyu, rövid timeline:

2007. február 12.
A 2007-es NIN turné pólóin fehéren ki voltak emelve betűk, amik az “I am trying to believe” szöveget adták ki. Ehhez már csak a .com-ot kellett hozzáadni, és jé, egy honlap. Itt jelent meg először a “The presence” egy égből lenyúló kéz. Ez a motívum vissza fog térni. A holnapot böngészve a rajongók újabb hasonló honlapokat találtak, mindegyiket valamilyen betorzult jövőből, fórumokkal, poszterekkel, email címekkel.

2007. február 14.
Az egyik számot a még ki nem adott Year Zero albumról egy lisszaboni koncerten találják meg egy ottfelejtett pendrájvról. A szám végén a zörejt egy spektrométeren átfutatva a presence jelenik meg. Egy nappal később egy másik számot is lejátszottak az albumról néhány rádióállomáson, ezeket azonnal elkezdték keringtetni a neten.

2007. február 19.
Egy rajongó a barcelonai koncert közben a wc-n talál egy pendrájvot, amin egy másik szám van a később megjelenő lemezről. Van még rajta egy zörejeket tartalmazó fájl is, amit egy spektrumelemzőn végigfuttatva telefonszám jelenik meg. A számot felhívva egy hangpostát lehet meghallgatni. Újabb honlapok jelennek meg.

2007. február 25.
Egy londoni koncerten megint találnak egy pendrájvot, amin egy újabb szám van és egy kép.

2007. február 27.
Megjelenik az első kislemez az eljövendő albumról, a CD borító képei alapján további holnapokat találnak a rajongók.

2007. március 7.
A londoni NIN koncert előtt kiosztanak néhány pendrájvot amin a Survivalism videoklipje van. Szorólapok képein további honlapcímek vannak elrejtve.

2007. április 5.
A teljes album “kiszivárog” a netre. A számok végén levő zörejek morzekódok, 24.X.X formátumúak, a 24 a halo24-et jelenti, azaz a NIN 24-ik kiadott lemezét (kislemezekkel együtt).

2007. április 9.
A már kinyomott cédéket tároló raktárban a dolgozók elkezdték nézegetni a borítót, találtak rajta egy telefonszámot, amit felhívtak, és egy hivatalos hang figyelemeztette őket, hogy illegális anyag birtokában vannak.

2007. április 12.
Az egyik fake honlapra (Open Source Resistance) feliratkozóknak küldenek egy emailt, hogy hol gyülekezzenek másnap, megfelelően felöltözve, hogy felismerhetőek legyenek.

2007. április 13.
A megbeszélt helyen megjelenik egy arc minibusszal, elviszi az arcokat valahová, és mobiltelefonokat meg propagandaanyagot oszt ki. A telefonok másnap elkezdtek csörögni, és szigorú hangon kérdezték a tulajokat hogy megértették-e, hogy mit is jelent az ellenállók szervezetének tagja lenni.

2007. április 17.
A Year Zero hivatalos kiadásának napja.

2007. április 18.
Az Open Source Resistance honlapon megjelennek a 13-i találkozó videofelvételei, és felvételek egy NIN koncertről, amit rohamrendőrök vernek szét.
Lamy Studio

Nincsenek megjegyzések »

Nincsenek még megjegyzések.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>