karmafactory.hu

Engineering the consequence

A nemzeti oldal nyelve

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:50 du. on Szerda, június 27, 2007

Most, hogy már a sokadik szöveget fordítom a nemzeti oldalról, kezdem azt gondolni, hogy azért korrelál igen erősen a vallási és a nemzeti meggyőződés, mert uolyan szimbolikus nyelvet használ mindkettő. Annyira tele van zsúfolva jelképekkel és mindenféle metafizikai utalásokkal, hogy konkrétan szétvet sokszor az ideg, hogy ezt egyszerűen nem lehet átültetni angolra. A szóképek, az agressziót keltő hasonlatok, a hardcore metaforák, Hamvas Bélát idézve hőbölygés és mászolygás. Nem tudom, hogy ebből mi jön át annak, aki nem magyarul hallgatja vagy olvassa ezeket.

Egyszer megkérdeztem egy EU parlamenti tolmácsot, hogy más országok jobboldali és/vagy nacionalista politikusaira is ennyire jellemző-e a sajátságos nyelvezet, de azt mondta, hogy ők általában igen egyszerűen és konkrétan beszélnek. Ezért őrizzük meg nyugalmunkat barátaim. Ezt mondjuk el sokszor egymás után, és garantáltan idegesek leszünk. A másik érdekes dolog, hogy ez a nyelv igen ritkán nevezi meg az ellenséget. Sztem ez az ősmagyar tabuállatos dologból származhat, pl. a farkas és a szarvas valódi nevét nem lehetett kimondani, inkább körülírták. Most meg azt mondjuk, h tőkés. Sokszor pedig kap egy kis okkult-gnosztikus beütést is a dolog, az igazság a szimbólumokban rejlik, a dolgok mögött valójában a jó és a rossz gigantikus harca folyik, ha csak egy pillanatra nem figyelünk oda, azonnal bejátszik a világvége. Mi vagyunk a kiválasztottak, akik tudják, hogy szuicid hőseink és forradalmaink transzcendens síkon több ízben is fényes győzelmet arattak a gonosz fölött, csak a tények mögé kell látni. A hiteles politikus természetfölötti hatalommal rendelkezik, erkölcsi tartása, az ősök hagyományának tisztelete, és nálunk magasabb szellemi síkon való létezése miatt olyan dolgokat is képes megtenni, amire az egyszerű ember képtelen, olyan dolgok fölött is befolyással rendelkezik, amiről a földhözragadt közgazdászok azt hiszik, hogy lehetlen.
Félreértés ne essék, a másik politikai tömb nyelvhasználatával azért nem foglalkozom, mert szerintem egyáltalán nem ennyire érdekes és jellegzetes. Az útelöeágazódás pedig nem teljesen ehhez a témához tartozik, de ha a linkre kattintasz, figyuzzad a jeltolmács arcát a bal felső sarokban, próbálja arcát élő adásban nem szétröhögni.

Nincsenek megjegyzések »

Nincsenek még megjegyzések.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>