karmafactory.hu

Engineering the consequence

Office:mac 2008

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:52 de. on Péntek, szeptember 21, 2007

A Microsoft indított egy új honlapot a jövő januárban megjelenő Office for Mac 2008 bemutatására. Igazán lenyűgöző, hogy a Windows változatot követve, idestova hat év lemaradással eljutottak oda, hogy a PowerPoint immár nem csak vázlat nézetben, hanem dia nézetben is meg tudja jeleníteni a prezentációt a bal oldali ablaktáblán. Abba már bele sem merek gondolni, hogy natívan támogatja a jpg képeket, és nem kell kivárni, hogy minden alkalommal átalakítsa őket metafájl formátumba. A VBA támogatás megszűnik, mert szerintük ésszerűtlen erőforráspazarlás lenne portolni a rendszert, lesz helyette AppleScript, ami lehet hogy jobban illeszkedik az OS X-hez, de egyben azt is jelenti, hogy pl. az Excel nem fogja kezelni a windózos VBA makrókat. Ez azért érint rosszul, mert sokszor olyan Excel táblázatokban kapok fordítást, ahol egy makró ellenőrzi a lokalizálandó szoftver szöveges üzeneteinek hosszát. Mondjuk Parallels alatt amúgy is gyorsabban fut a Win Office, mint az Office:mac alapból.

4 megjegyzés »

Megjegyzés > Borisz

2007. szeptember 21. @ 17:33

Apropó software, lecsekkoltam a Trackmania:Unitedet, tényleg szellemi örökös, gyakorlatilag mai szemmel nézve
az autók viselkedése, a gyorsulás, a kanyarodás, a repülés mind ignorálják a fizika törvényeit. A 3D már a 386 óta sokat fejlődött, de így is az élvezeti érték, az igénytelen sebesség és un-sebesség-érzet, a “feeling” meglehetősen bunyesz-kicsapás jellegű.

Ami egyet ment rajta örökösként az a remek pályaszerkesztő, az online-modul, és hogy NEM TÖRIK AZ AUTÓ. Újra lehet STUNTZ-ban programozni, hajrá juhhéé

Megjegyzés > Borisz

2007. szeptember 24. @ 10:54

Snapper (Lutjanus - család)

The snapper are a family of perciform fishes, mainly marine but with some members living in estuaries, and entering fresh water to feed. Some are important food fish. One of the best known is the red snapper.

Magyar megfelelője nincs

Elkészítésére példa: mindkét oldalát wokban vagy olajsütőben 3-3 perc alatt készresütjük. Sok recept csilivel vagy gyömbérrel ajánlja

Megjegyzés > Zsee

2007. szeptember 24. @ 12:09

Sikerült kiderítenem, hogy tulajdonképpen vörös sügérről van szó, de a Callas-ban túl sznobok voltak magyarul rátenni az étlapra.
Ellenben kakukkfüves fagyival és bébizöldséggel hozták ki, és hiába hangzik furcsán, a tejszínes kakukkfű fagylalt tökéletes választás volt hozzá.

Megjegyzés > Borisz

2007. szeptember 25. @ 9:26

Az nagyon finom, szokták például sütőtökkockával is adni, de olyan jó az állaga és íze hogy majdnem bármilyen körettel, ízkombinációval zsír.

Viszont ebben az esetben bénák, mert a vörös sügér a tengeri Percidae - halak családjába tartozik, a Snapper-hez köze sincs

Jó étvágyat (a fish&chips most jól jönne)!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>