karmafactory.hu

Engineering the consequence

Mulatság

Kategória: negatív karma — Zsee at 9:07 du. on Szombat, április 12, 2008

Nincs is fullosabb program egy délelőtti APEH-ellenőrzés után elmerülni a lengyel groteszkben. Az ormányos újfent meglepett színházjeggyel, Mucsi, Scherer és Szikszai Rémusz, hárman a világ ellen. A groteszk-abszurd már délelőtt elkezdődött, a karmafactory-EU-KPMG deathmatch soron következő epizódjaként berendeltek adó- és járulékellenőrzésre. Kompetens adóhatóságunk először vállalkozói igazolványt keresett rajtam, majd amikor nagy nehezen sikerült felvázolnom, hogy “magyar jogszabályok szerint bejegyzésre nem kötelezett külföldi munkaadó - a magyar jog hatálya alá tartozó - munkaviszonyban álló munkavállalója” voltam, akkor rámnéz a missz terminátor, hogy fiatalember, akkor mondja meg az Európai Bizottság magyarországi adószámát. He? Mivan vazze? Mondja meg az EU magyarországi adószámát. Ott dolgozott nem? Mit írok én a jelentésbe? Leszarom. Nyilván a NATO meg az ENSZ is bejelentkezik magyarországi adószámot kérni, különösen hogy nem bejegyzésre kötelezettek.
Szóval a káeurópai groteszk ezek után folytatódott a színházban. Annyira jellemző ez a hozzáállás erre a régióra. Három arc betöri magát egy helyre, ahol nincs senki. Mulatságot akarnak. Ahelyett hogy csinálnának egyet, inkább elkezdenek szenvedni, törnizúzni, felébred a kisebbrendűségi komplexus, hogy biztos azért nincsenek itt, mert jobbnak hiszik magukat, aztán jön az önáltatás, bűnbakkeresés, végül megöngyilkoltatják a saját haverjukat. Mert áldozat és mártírok nélkül nem érezzük jól magunkat. Mert mártírokból sosevan elég. Pedig csak bulizni kellett volna. A nyomor ami bennünk van.

Nincsenek megjegyzések »

Nincsenek még megjegyzések.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>