karmafactory.hu

Engineering the consequence

MulatsĂĄg

Kategória: negatĂ­v karma — Zsee at 9:07 du. on Szombat, április 12, 2008

Nincs is fullosabb program egy dĂŠlelőtti APEH-ellenőrzĂŠs utĂĄn elmerĂźlni a lengyel groteszkben. Az ormĂĄnyos Ăşjfent meglepett szĂ­nhĂĄzjeggyel, Mucsi, Scherer ĂŠs Szikszai RĂŠmusz, hĂĄrman a vilĂĄg ellen. A groteszk-abszurd mĂĄr dĂŠlelőtt elkezdődĂśtt, a karmafactory-EU-KPMG deathmatch soron kĂśvetkező epizĂłdjakĂŠnt berendeltek adĂł- ĂŠs jĂĄrulĂŠkellenőrzĂŠsre. Kompetens adĂłhatĂłsĂĄgunk előszĂśr vĂĄllalkozĂłi igazolvĂĄnyt keresett rajtam, majd amikor nagy nehezen sikerĂźlt felvĂĄzolnom, hogy “magyar jogszabĂĄlyok szerint bejegyzĂŠsre nem kĂśtelezett kĂźlfĂśldi munkaadĂł - a magyar jog hatĂĄlya alĂĄ tartozĂł - munkaviszonyban ĂĄllĂł munkavĂĄllalĂłja” voltam, akkor rĂĄmnĂŠz a missz terminĂĄtor, hogy fiatalember, akkor mondja meg az EurĂłpai BizottsĂĄg magyarorszĂĄgi adĂłszĂĄmĂĄt. He? Mivan vazze? Mondja meg az EU magyarorszĂĄgi adĂłszĂĄmĂĄt. Ott dolgozott nem? Mit Ă­rok ĂŠn a jelentĂŠsbe? Leszarom. NyilvĂĄn a NATO meg az ENSZ is bejelentkezik magyarorszĂĄgi adĂłszĂĄmot kĂŠrni, kĂźlĂśnĂśsen hogy nem bejegyzĂŠsre kĂśtelezettek.
Szóval a káeurópai groteszk ezek után folytatódott a színházban. Annyira jellemző ez a hozzáállás erre a régióra. Három arc betöri magát egy helyre, ahol nincs senki. Mulatságot akarnak. Ahelyett hogy csinálnának egyet, inkább elkezdenek szenvedni, törnizúzni, felébred a kisebbrendűségi komplexus, hogy biztos azért nincsenek itt, mert jobbnak hiszik magukat, aztán jön az önáltatás, bűnbakkeresés, végül megöngyilkoltatják a saját haverjukat. Mert áldozat és mártírok nélkül nem érezzük jól magunkat. Mert mártírokból sosevan elég. Pedig csak bulizni kellett volna. A nyomor ami bennünk van.

Nincsenek megjegyzések »

Nincsenek még megjegyzések.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>