karmafactory.hu

Engineering the consequence

609

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:45 de. on Péntek, február 19, 2010


Néztem ezt a a dubai hatóságok által összerakott videót a hamász arc likvidálásáról. Az a benyomásom támadt, hogy az akció kitervelői pont ezt akarták elérni, hogy felkerüljenek a netre, és minél nagyobb nézettséget produkáljanak. Persze az is lehet, hogy az egész filmet csak Dubai egyik feltörekvő filmrendezője készítette, a Blair Witch Project által ihletve. Egy csomó olyan elem van benne, amit direkt a kémfilmeken szocializálódott nagyközönség kedvéért tehettek bele. Sztem mostanában egy közepesen paranoid átlagpolgár is azonnal felméri a CCTV-kamerákat, ha belép egy helyre, ezek meg direkt a látóterükben működtek, az ügynök csaj parókacsere után egyszer bele is mosolyog az egyikbe. Ha esetleg az első átöltözést nem vették volna észre, ketten is ugyanannak a szállodának a wc-jébe mennek be átöltözni. Ott, ahol elsősorban fehér lepelbe vagy fekete öltönybe öltözött emberek közlekednek, különösen életszerű a piros és kék pólóban valamint baseball sapkában rejtőzködő megfigyelők alkalmazása, pont annyira olvadnak bele a környezetbe, mint mondjuk Robert Smith egy Jobbik lakossági fórum résztvevői közé. Kamerák alatt kis sárga walkie-talkie-szerű adóvevőkbe beszélni pedig ismét olyan, mint egy James Bond film, hogy figyelj, nekünk überkütyüink vannak, direkt sárga, téglalap alakú és szögletes, hogy jobban látszódjon a képernyőn (10:39 és 19:13). A film csúcspontja az, amikor az első kivégzőosztag (természetesen mindenki baseball-sapkában) dolga végeztével beszáll a liftbe, és az egyik srácon könyékig érő sárga gumikesztyű van (22:58). Ezután pedig joviálisan bevárják a csapat akkurátusan baseball sapkába öltözött második részét. Mahmoud közben elhunyik, de előtte a biztonság kedvéért belülről reteszeli az ajtót. Mindenesetre igen szórakoztató kisfilm, csak ajánlani tudom.
UPDATE: úgy látszik a Gulf News leszedte a teljes összeállítást, és kicserélte egy rövidített változatra, az embeddelt videó sajnos csak egy minimálösszefoglaló a történtekről.

1 megjegyzés »

Megjegyzés > Влади́мир Đ . Мака́ров

2010. február 19. @ 12:30

Revenge is like a ghost.It takes over every man it touches.Its thirst cannot be quenched.Until the last man standing has fallen.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>