karmafactory.hu

Engineering the consequence

Droid-e vagyok?

Kategória: semleges karma — Zsee at 4:33 de. on Szerda, február 21, 2007

Dick Reckard sem volt benne biztos. És a Voigt Kampff empátiateszten néha valódi emberek sem mennek át. Saját kilences lista. Replikálódik a mém.


1. Sisters of Mercy ft. Ofra Haza: Temple of Love

Naplemente előtt nézni az utat, sík a táj, alföld, felhangosít, aztán amikor sötét van már, néha azzal szórakozni, hogy világítást le teljesen, és csak holdfényben vezetni. Mindig csak néhány másodpercig mertem. Van az a rész, amikor kiállás és csak Ofra Haza énekel, na attól majdnem öt éven keresztül elkezdtem bizseregni a gerincemben deréktól tarkóig.
Egy ideje mĂĄr nem.

2. David Holmes: 69 Police

Napfény, erősen szűrődik át vékony felhőkön, vakítóan tükröződik a házfalakról, a járda is sugározza a meleget. Aztán filmzene lett belőle, azóta meg az arcátlan magabiztosság jut róla eszembe.

- May I have a word with Mr. Benedict?
- Who the hell is this?
- The man who’s robbing you.

3. A.E. BizottsĂĄg: MilarepaverziĂł

Várni, hogy mikor ütik össze a két csempedarabot a közepénél. Meg elgondolkodni, hogy milyen verzió a Milarepa. Elolvastam az életéről szóló könyvet, és azt gondoltam, hogy a buddhizmus tibeti ága lehúzás. Ellenben a legenda szerint, ha valaki egyszer is meghallja Milarepa nevét, hét életcikluson keresztül nem születik újjá alsóbb létformában.

4. Stone Temple Pilots: Plush

Agyba égés első hallásra. Hajópadlós szobában zenélni, hintaszékben, vastag szőnyegek a földön. Aztán mégis majdnem tíz év múlva esett le, hogy mit jelent a refrénje. Azt hittem, a kutyák halott csajt szagolnak ki a föld alól. Aztán kiderült, hogy nagyon is él, és élni akar.

5. Primal Scream: Movin’ on up

Olyan mint narancslĂŠ reggel, napfĂŠny konzervben. Sem narancslevet reggel, sem ezt nem fogyasztom gyakran, de akkor nagyon jĂłl esik, mert valami van, ami nem szokvĂĄnyos.

6. NERD ft. Rolling Stones: Sympathy for the Devil

Sympathy a legjobb, játék és jóízlés. Bemutatkozás szükségtelen, a nevet úgyis kitalálod. Aztán meg erőgyűjtés. Nevetni autóban. Naplementekor sarkazás egyet vörös fényben, árnyékot vetni a földön. Állítólag szentek vagyunk.

7. Verve: Bitter Sweet Symphony

Utca, emberek arcĂĄt nĂŠzve, gallĂŠr felhajt, ezerĂŠves bőrkabĂĄt foszlik mint a centrumos nejlonzacskĂł, menĂŠs valahonnan valahovĂĄ. No change, I can change, I can’t change my mould.

8. Alabama 3: Too sick to pray

I ain’t got the legs, to run that race. Kovbojkalapban Ăźlni vadnyugati kocsmĂĄban egy kĂĄvĂŠ mellett, ĂŠs fejvadĂĄszni. Az ajtĂłn nĂŠha befĂşj a szĂŠl. A prĂŠri szopĂł. LĂĄsd napirajz.

9. Hooverphonic: Human Interest

Film noir, cyberpunk változatban. Kalapos arcok öltönyben, nők piros és kék ruhákban, hosszú kabátban. Bárok és szerverszobák. Hamu nélkül égő cigaretták, szivarok és ízetlen koffeintabletták. Minden behálózva. Adatrégészek. Nighthawks. High-tech, low life.

Nincsenek megjegyzések »

Nincsenek még megjegyzések.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>