karmafactory.hu

Engineering the consequence

PoligrĂĄfia

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:51 du. on Szerda, május 14, 2008

Stoelting CPS II 8 csatornĂĄs poligrĂĄf
Tegnap vĂŠgre ĂŠlesben lĂĄttam poligrĂĄfot mĹąkĂśdĂŠs kĂśzben. Az Ăźzleti hĂ­rszerzĂŠs kĂŠpzĂŠsen a humĂĄn kockĂĄzatelemzĂŠs ĂŠs a hazugsĂĄgvizsgat volt terĂ­tĂŠken, kibaszott ĂŠrdekes tĂŠmakĂśr. Maga a berendezĂŠs egy Stoelting CPS volt, nĂŠgycsatornĂĄs klasszikus poligrĂĄf, szĂĄmĂ­tĂłgĂŠpes (hardver + szoftver) kivitelben. TulajdonkĂŠppen sajnĂĄltam, hogy nem egy klasszikus tintĂĄs-karos-papĂ­ros cuccot hoztak demonstrĂĄlni, igazi steampunk fĂ­ling lett volna.

Behoztak egy nyolccsatornásat is, de azt nem láttuk működés közben (ez az igazi profi dolog, vérnyomás/pulzus + ujjvég-véráramlás + bőrellenállás + hasi légzés + mellkasi légzés + mikrofon + poligráfátverés-észlelés + bőrpotenciál). Poligráf képernyőképNem jelentkeztem elég korán, ezért sajnos nem engem vizsgáltak, de a grafikont nézni is igen tanulságos. A páciensnek húznia kellett egy kártyát, amin egy 11-20 közötti szám volt (a 18-ast húzta). A vizsgáló ezután sorban megkérdezte, hogy a 11-es, a 12-es, stb. kártyát húzta-e, és emberünk minden alkalommal mondta, hogy nem. Basszus, még azt is lehetett látni, hogy 17-nél már készül a hazugságra, 18-nál csúcsra ugrik a bőrellenállás, 19-re megkönnyebbül, már szaporábban veszi a levegőt, amit az előbb visszatartott, majd a 20-nál megpróbálja átverni a gépet, úgy csinál, mintha hazudna.
A rendes poligrĂĄf sajnos tĂŠnyleg haditechnikai eszkĂśznek minősĂźl, mindenfĂŠle engedĂŠly kell a hasznĂĄlatĂĄhoz ĂŠs USA kĂźlĂźgyminisztĂŠriumi exportengedĂŠly mĂĄr a megrendelĂŠshez is, de egy Ăźgyes szaki sztem simĂĄn Ăśsszerak egy funkcionĂĄlisan kĂśzel egyenĂŠrtĂŠkĹąt. Pl. itt van magyar nyelvĹą ĂĄramkĂśri rajz a szcientolĂłgusok e-mĂŠterĂŠhez (ez tulajdonkĂŠppen a poligrĂĄf bőrellenĂĄllĂĄs csatornĂĄja), ezt mĂŠg kiegĂŠszĂ­ted a lĂŠgzĂŠsmĂŠrővel ĂŠs vĂŠrnyomĂĄs/pulzussal, oszt’ majdnem ugyanott vagy.

1 megjegyzés »

Megjegyzés > olmotlan

2008. május 22. @ 15:08

csak 1 sĂśrt ittĂĄl drĂĄgĂĄm?

IGEN

BÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁMMMMM!!!!

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó megjegyzésekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>