karmafactory.hu

Engineering the consequence

Das Keyboard II

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:16 du. on Hétfő, augusztus 14, 2006

Amúgy meg a Das Keyboard II is megérkezett. Sokkal jobb mint az előző, egy az egyben a Cherry G80-3000 klasszikusra épül, csak feketében is feliratok nélkül. Annyi, hogy nem lehet csendes mikrokapcsolóval kérni, csak a hagyományos hangos és laza típussal, ezért egy kicsit furcsa, hogy nagyon alacsony nyomást kell csak kifejteni rá. Egy kis idő múlva tartósteszt tapasztalatok is lesznek.

 Das Keyboard II

Unicomp Customizer - PS/2, black, HU

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:09 du. on Hétfő, augusztus 14, 2006

Az utolsó jelentkezés óta bőven volt időm tesztelni az utolsó mohikánt. Meglehetősen bonyolut volt hozzájutni. Először is az USB változatot akartam megrendelni, de a cég felvilágosított, hogy még nem kapta meg a CE típusengedélyt az EU-s forgalmazáshoz. Mivel a PS/2 változatnál ez nem volt gond, megrendeltem egy olyat német kiosztással, mert a webshopban azt lehetett kiválasztani, és mindenképpen 105 gombos kellett. Egy emailváltás után ért az igazi kellemes meglepetés, mint kiderült, kérésre bármilyen rendelezésre álló billentyűzetkiosztással szállítanak. Így végülis legyártottak egy HU-105 kiosztású fekete billentyűzetet szürke gombokkal. Zseniális. Természetesen Magyarországon az import ÁFA a szállítási költségre jön rá, így meglehetősen borsos összegre jött ki a végén de megérte. Ha valaki emlékszik még a klasszikus AT fílingre, a használat közben ugyanaz az érzés fog el. Az egyetlen különbség a klasszikus IBM és az Unicomp között az, hogy a régi AT bill. gombjain egy levehető sapka volt, így a kiosztást tetszőlegesen lehetett módosítani, illetve ha más nyelvű billentyűzetet akart valaki, akkor csak új billentyűsapkákat kellett rendelnie, nem volt rákényszerülve a teljes billentyűzet cseréjére.

Az egyetlen megjegyzendő negatívum az, hogy a szürke billentyűk széle egy kicsit sorjás maradt. A hangja viszont elképesztő, ha ki akarod üldözni a munkatársaidat a világból, akkor simán rendelj egyet. Imidzsépítésnek is tökéletes, mert a folyosón mindenki hallja, hogy lázasan dolgozol.