karmafactory.hu

Engineering the consequence

13. hónap / ötödik negyedév

Kategória: semleges karma — Zsee at 9:48 de. on Kedd, október 28, 2008

Megy most megint ez a vita, hogy legyen vagy ne legyen tizenharmadik havi fizetés meg nyugdíj. Érdekes módon azt senki sem kérdezte meg két éve, hogy legyen vagy ne legyen ötödik negyedévi társasági adó, csak mert a különadó pont ennyi többletterhet jelent. És a megrendelőim valahogy soha nem akarják méltányosságból kétszer kifizetni a decemberi számláikat. Van egy kurva jó ötletem: ha sikerül kihozni egy olyan költségvetést, ami nem deficites, akkor a költségvetési többlet bizonyos százalékát szét lehetne osztani a közalkalmazottak között, teljesítményértékelés alapján.
Addig meg mindenki vegyen vissza az arcából.

Ready, steady…

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:49 de. on Szombat, október 25, 2008

Megvolt az utolsó bútorszállítás, bátyáméknál már be is lakódtak a szekrények, szüleim meg pont az íróasztalt rakták össze, amikor ma odaértem. Intéztem új társasági szerződést a káeftének, és hab a tortán, hogy az APEH megb@szott 25 kHUF-ra mulasztási bírság címén. Sőt, bármilyen hihetetlenül hangzik, állítólag a Bizottság elutalta már a 2006-os nyugdíjhátralékot, az egyetlen gond az, hogy amikor felhívtam a nyugdíjpénztárat, ők még nem találták meg a jóváírást a számlán. Ez azért különösen gáz, mert lejárt köztartozásként akadályozza egy korábbi, jövőre elévülő adótúlfizetés visszaigénylését. Holnap búcsúbuli, előtte cukrászdalátogatás, mélyre tüdőzve az őszi levelek illatát. Amiket felránt szél mikor a körúton összeragadt reggeli szemekkel hallgatom a szabad péntek, szabad szombat.

Értékelés

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:46 du. on Hétfő, október 20, 2008

A résztvevők közül mindenki 10 pontosra értékelte a trénerek munkáját, egy 9 pontos kivételével. Ez jó hír.

Szépalma

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:38 du. on Szombat, október 18, 2008


Jó ez a hely. Hullafáradt vagyok, hat előtt indultunk, oklevélnyomtatás copygeneralban, amikor megérkeztünk, a nyugodtan legelésző szürkemarhák között a legnagyobb lelki békében mászkált fel-alá egy róka, akivel később cigizés közben a recepciónál is találkoztam. Térerő nulla, wifi van ingyér, gyönyörű a táj, outdoor túragyakorlaton szétfárasztottuk az embereket, holnap debütál a radioaktív hulladékos gyakorlat. Önmegvalósítás kicsiben. Ha sikerült minőségbiztosításból szakdolgozatot írnom vallásszociológia témavezetővel, nem okozhat gondot a sugárzóanyagok iránti rajongás kiélése szervezetfejlesztés formájában. A világ tele van lehetőségekkel. Komolyan.

Nagy idők nagy embereket kívánnak

Kategória: semleges karma — Zsee at 8:42 du. on Péntek, október 17, 2008

“Napjaink fejlett nagyipara, amely maga is alapvetően bürokratikus jellegű, új típust tenyésztett ki: a barátságos, mosolygó, megértő bürokratáét, aki talán még egy emberierőforrás-menedzsment kurzust is meghallgatott. (…)
A modern bürokrata nem magát barátságosnak álcázó szadista, hanem puszta dolog. Simulékony modora, ha nem is hamis, de olyan felszínes és semmitmondó, hogy akár az is lehetne.”

Erich Fromm: A rombolás anatómiája. Háttér. Budapest. 2001. p. 431.

O-da-basz

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:02 du. on Péntek, október 17, 2008

Elkapott egy durva migrénroham, ezért miközben a holnapi tréningre vettem meg a köteleket, arra gondoltam, hogy a kötél egyik felét a kormányra, a másikat a nyakamra kötöm, és eljátszom Isadora Duncan utolsó perceit. Sikerült betenni a programba egy feladatot, radioaktív hulladékot ártalmatlanító játékkal fognak csapatépülni a kukások. Mi ez, ha nem siker?

Munkaszerződés deLux

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:56 de. on Szerda, október 15, 2008

Kezemben a hivatalos állásajánlat a Bizottságtól, 2011. október 31-ig.
Jól jött ez az időzítés, úgy vélem.

Hátfényben

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:48 de. on Vasárnap, október 12, 2008

Fidelio, avagy a csöcs pöcsöt növeszt

Kategória: semleges karma — Zsee at 6:01 du. on Szombat, október 11, 2008

Megnéztük a Fischer-Kovalik kurzus bemutatkozó rendezését. Alapjában véve nem volt rossz a dolog, de most láttam először a Fideliót, így nem volt összehasonlítási alap, sok részlet csak később esett le, miután végigolvastam az előadáshoz tartozó műsorfüzetet. Néha túl direkt és sulykoló, néhol meg túlságosan zagyva és összevissza a koncepció, de legalább van. A díszlet végtelenül egyszerű, vasbeton és acél, négy szinten. Leonóra a legalsó szinten mászkál fel-alá és énekel, fizikailag csak Fidelio van jelen az eseményekben, akit egy néma levente alakít. Néha az az érzés fogott el, mintha egy irodaépületben játszódna az egész, a zöldbe öltözött börtönszemélyzet meg a takarítóbrigád az irodában. Az áldozat és feláldozódás mélyen él itt a lelkekben, percenkét az arcodba raktak egy áldozatmotívumot. Jó megoldás volt viszont szétszedni két emberre Leonórát és férfi alteregóját Fideliót, de a nemeket szándékosan is keverték, Leonóra néha direktbe játszotta Krisztust, Fidelio meg a Máriát. Mármint a szüzet. Mert Leonóra szerepe aztán átment skizóba, a végén inkább Magdaléna volt, aki miatt az ács fia keresztet hátrahagyva a golgota helyett az anyakönyvvezetőt választja, majd frusztrálva él, míg meg nem hal, hogy milyen lehetőséget hagyott ki. “Sose lehet túlbecsülni: megmentőnk a hitvesünk“. Ez a finálé refrénje, és egyben a végszó, de tényleg ez kell nekünk? Ezen gondolkodtam, amikor elértem a műsorfüzet végén egy osztrák pszichológus csaj tanulmányához, ami az áldozatkészségről, mint a nők hatalmi stratégiájáról szól. Szerinte az önfeláldozás különösen kegyetlen hatalmi eszköz, meg lehet vele menteni az embert, de ezáltal automatikusan elpusztul benne a férfi. Ha a férfi nem tudja megoldani a veszélyhelyzetet elpusztul. Ha a felesége menti meg, mindketten elpusztulnak a házasságban.
(Read on …)

Szellemek vacsorája

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:25 de. on Hétfő, október 6, 2008

következő oldal »