karmafactory.hu

Engineering the consequence

Luxemburgi AWACS, magyar U-boot

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:57 du. on Csütörtök, július 29, 2010

Elég sokszor lehet errefelé látni a NATO AWACS-gépeit, múltkor egy teljesen szürkére festett, felségjelzés és lajtstromjel nélküli példány húzott át délután a város felett, elég alacsonyan, nyomában egy helikopterrel a reptér felé. Nem értettem, hogy ezek mit keresnek itt, hiszen Németországban van a bázisuk, de aztán kiderült, hogy az összes NATO-repülőgép Luxemburgban van bejegyezve. Az ember rögtön arra gondol, hogy biztos valami költségoptimalizálási dolog miatt, de korántsem erről van szó. Mint kiderült, a nemzetközi légiközlekedési szabályok szerint minden légi járművet egy adott országban kell lajstromba venni, így a NATO felderítőgépeit is be kellett valahova jegyezni. A probléma csak annyi volt, hogy ha egy normális országban jegyzik be katonai repülőgépként az AWACS-okat, akkor az adott ország légierejének parancsnoka rendelkezik fölöttük. Itt jött a képbe Luxemburg, mivel az országnak nem volt légiereje, ezért jogszabályai sem voltak a légierőre vonatkozóan. Gyorsan hoztak párat, teljesen szabad kezet adva a NATO-nak a repülésre, a legénység összeállítására és minden egyébre vonatkozóan. Így állt elő az a helyzet, hogy az európai AWACS-flotta Luxemburgban van bejegyezve, de nincs luxemburgi legénysége, a vörös oroszlán felségjelzést viseli, de a németországi Gelsenkirchenben állomásozik. Paradox állapot, de a magyar történelmet ismerve, már semmin nem lepődünk meg. Ha visszamegyünk száz évet, a Fiumében állomásozó osztrák-magyar haditengerészettel is hasonló volt a helyzet. A Magyarországgal nem határos, de a magyar korona alá tartozó kikötővárosban a Magyar Tengeralattjáró-építő Rt. gyártott unterseebootokat, és magyar vonatkozású az első tengeralattjárók közötti ütközet is, 1915. augusztusában az osztrák-magyar U5 lőtte ki az olasz Nereide tengeralattjárót, elindítva az adriai tengeralattjáró-háborút. A flotta aztán jórészt megsemmisült, ami az U-bootokból megmaradt, azt az I. világháború után az az olaszok és franciák kapták meg jóvátételként. Egyedül az U-20 hullámsírból kiemelt maradványai láthatók még, ezek Bécsben vannak kiállítva. Nem tudnánk már mivel visszafoglalni a Ferenc József-földet.

Zorallmedve

Kategória: semleges karma — Zsee at 5:24 du. on Szerda, július 28, 2010

658

Kategória: semleges karma — Zsee at 5:28 du. on Kedd, július 27, 2010

Picit csípősek most errefelé a reggelek, jó érzés volt reggel pólóban eltekerni a kabátban és pulóverben mászkáló emberek mellett. Iggy Pop a fülben, a franciaórák a város vége tábla melletti épületben vannak az autópálya mellett, odafelé örömmel tapasztaltam, hogy az intenzív kurzus második hetére a Gasperich-i kb. 20%-os emelkedőt egyre nagyobb áttétellel és egyre gyorsabban abszolválom a dugóban veszteglő autók között. Apropó autók: olybá tűnik h itt 50 felett állampolgári kötelesség angol veteránautókat birtokolni, a múlt hónapban szinte egymás mellett állt egy Triumph Spitfire és egy TVR 3000-es a szomszéd utcában, tegnap este pedig amikor futni mentünk, egy alkesz hajléktalannak kinéző arc az utcánk végén éppen megjáratta eredeti állapotban levő Jaguar E-Type-ját. Tizenkét darab negyvenéves henger bugyborékolt benne komótosan, a sze manyifikre pedig gazdája szerényen mosolygott és elmormolt egy udvarias merszit.

Vasistas

Kategória: semleges karma — Zsee at 6:32 du. on Vasárnap, július 25, 2010

A legröhejesebb francia szó, régen az ajtón levő kis kémlelőablakot jelentette, ma a billenőablakot. Hiába igyekeznek már a XVI. századtól fogva törvénnyel védeni nyelvüket (mert “a föderalizmus és a babona bretonul, az emigráció és a forradalom elleni gyűlölet németül, az ellenforradalom olaszul, a fanatizmus pedig baszkul beszél“), mégis nagy vaszisztdasz volt nekik, hogy német szomszédaik kis ablakot tettek az ajtóra, és azon keresztül kiabáltak ki francia látogatóiknak, hogy “Was ist das?”.

656

Kategória: semleges karma — Zsee at 9:35 de. on Csütörtök, július 22, 2010

Két hét intenzív nyelvtanfolyam, tökéletes levezetés az extrémsportok után. Utólag visszagondolva elég meredek vállalkozás volt klettersteig-szett nélkül lejönni a Triglav déli oldalán, de olyan adrenalinlöketet adott, ami végighajtott minket a fennmaradó négy napon, majd egybefüggő canyoning-kenuzás-hydrospeeding túrazárásban tetőzött.

Triglav

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:51 de. on Csütörtök, július 15, 2010


Nehéz szavakba önteni, hogy ilyenkor mire gondol az ember.

Zslot / Tribunal de Police

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:44 du. on Csütörtök, július 1, 2010

Mától nevem Zslot, a gyorshajtó. Erre a névre küldték meg a belgák a bírságot, elég lassan ment, még márciusban követtem el. Ez a hátránya a luxemburgi rendszámnak, amíg magyar volt, addig semmi ilyentől nem kellett tartani. Azóta is próbálom szoktatni magam.