karmafactory.hu

Engineering the consequence

Mindennapi okkultizmus

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:23 du. on Hétfő, február 28, 2011


Vajon ki folytat okkult üzelmeket a pincében, a mosógépek társaságában? Mme Kass, a földszinti luxemburgi mammer fizikailag képtelen lemenni. Fabrice, az előző lakó most a Ferrero távol-keleti sales managere Dubaiban, előtte meg állítólag a cégalapító, Pietro Ferrero lányunokája lakott a helyünkön. Nem hiszem, hogy bármilyekőjük varázsolt volna lenn. Fölöttünk egy részben magyar származású román jogászlány lakik a hétközben Párizsban dolgozó francia vámtisztviselő pasijával, de amilyen hangorkánt húz maga után a srác, szerintem a szomszéd utcában is hallani lehetett volna a vuduzást, és Rami nem biztos, hogy felért volna ilyen magasra.
De akkor ki lehetett az?

739

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:20 de. on Csütörtök, február 24, 2011

Szeretnék bemutatni két kevéssé ismert bibliafordítást. Az egyik a LOLCat Biblia, a másik pedig a luxemburgi. Bármilyen meglepő is elsőre az összehasonlítás, rengeteg közös dolog figyelhető meg közöttük. Először is mindkét fordítás még folyamatban lévő projekt, másrészt a LOLCat változat internetes mémekkel és hackerszlenggel kevert “I can has cheezburger” angolját olvasni ugyanolyan érzést kelt, mint a luxemburgit dekódolni németből. Például itt van János evangéliumából az a jelenet, amikor az írástudók meg akarják kövezni a Mária Magdalénát:
LOLspeak:
hai, Jebus, we cotched her habin teh secks wif sum d00d she not married to, an Moses in teh r00lz sez we sposed to kill her dead wif rox. Whutchu fink?” srsly, dey dont care whut Jebus sez, tho, dis is a trap to maek Jebus luk bad. Jebus din say nuffin to dem and wroted sumfink in da durt dose d00dz din STFU, askin till Jebus sez, “d00ds, if yur so gud, n haz no invisivle error, u can haz rox for teh throwin.
Lëtzebuergesch:
Meeschter, dës Fra ass op frëscher Dot erwëscht ginn, wéi si friemgaang ass. Am Gesetz huet de Moses äis virgeschriwwen, esou Fraen ze stengegen. An du, wat sees du dozou?”. Dat soten si, fir hien op d’Prouf ze stellen; si hunn nämlech eng Ursaach gesicht, fir hien unzekloen. De Jesus awer huet sech gebéckt an huet mam Fanger op de Buedem geschriwwen. Wéi si sech drugehal hunn, hien ze froen, huet hien sech opgeriicht a sot zu hinnen: “Wie vun iech nach ni gesënnegt huet, dee soll als Éischten e Steen op si geheien!“.

d’Vollekszielung

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:07 de. on Szerda, február 23, 2011

Hiába váltottam ki lelkesen az elektronikus aláíráshoz szükséges tokent, lecsúsztam a népszámlálási kérdőív internetes beküldésének határidejéről, így ma este rohammunkában kellett kitölteni, amikor becsöngetett érte a számlálóbierger. Az űrlap hátulján kedvcsinálónak volt egy pár statisztika a tíz évvel ezelőtti eredményekről. Az átlagéletkor 38 év, ez eggyel kevesebb, mint a magyarországi volt 2001-ben, de ennyiben ki is merül a hasonlóság. Az átlagos luxemburgi lakás 126 négyzetméteres, 97%-ban központi fűtéses. A háztartások 29%-a egyszemélyes, és a dolgozók 76%-a autóval jár be a munkahelyére. Az itteni jólét elég sajátságos társadalmi nyomásnak teszi ki az embereket. Pont ma hallottam ebéd közben, hogy pár éve a szomszédok kihívták a rendőröket a tél végét állítólag a karib-tengeri szigeteken töltő család hazába, mert világított a villany a pincében és gyanús mozgást észleltek. Kiderült, hogy a család csak bekamuzta az egész utazást, és két heti hideg élelemmel behúzódtak a pincébe, mert milyen ciki lett volna beismerni, hogy pont ők nem mennek a környékről telelni.

737

Kategória: semleges karma — Zsee at 3:53 du. on Vasárnap, február 20, 2011

A társas összejövetelek legjobb része az ellenőrizhetetlen és forrásmegjelölés nélküli pletykák keringetése. Tegnap este a nagyhercegi család került terítékre: a trónörökösök szokásos mésalliance-sztorijain kívül (különösen vonzódnak az egyenruhás csajokhoz, eddig nővérek és katonanők kerültek megtermékenyítésre) előkerült a portugál kertésszel virágágyát ápoltató nagyhercegnő, a nagyherceg, aki népének ünnepélyesen fogadalmat tett, hogy csak külföldön - semleges ország lévén főként Svájcban - folytat extramaritális viszonyt. Abban azonban nem született egyetértés, hogy melyikőjük alkoholista, de valamelyik nyilván az, mert egy ismerős ismerősének szomszédja mondta, aki a hercegi kastélyban dolgozik inasként (ezek szerint nem bennlakásos a munkakör, estére leteszi a libériát). De a legjobb az volt, hogy azért ér el idáig a TGV, hogy a hercegnő minél kényelmesebben tudja magát kúráltatni Párizsban a legújabb szeretőjével.
E ganz grousse Merci fir d’Informatiounen.

Belgák az űrből

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:05 de. on Péntek, február 18, 2011

A statisztika bugyrai

Kategória: semleges karma — Zsee at 3:39 du. on Szerda, február 2, 2011


A nemzetgazdaság többi ágazatához hasonlóan a prostitúció is hozzájárul a bruttó nemzeti termékhez, így a védelemhez, iparhoz, szolgáltatáshoz, oktatáshoz és egyészségügyhöz hasonlóan a GDP szerves részét képezi. Mégpedig a fenti felosztásban, ahol a “Társas.ünneps.” sort még értem, de vajon mit tartalmaz a “Nem szokványos” kategória?

1984

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:31 du. on Kedd, február 1, 2011

The power of holding two contradictory beliefs in one’s mind simultaneously, and accepting both of them….To tell deliberate lies while genuinely believing in them, to forget any fact that has become inconvenient, and then, when it becomes necessary again, to draw it back from oblivion for just so long as it is needed, to deny the existence of objective reality and all the while to take account of the reality which one denies — all this is indispensably necessary. Even in using the word doublethink it is necessary to exercise doublethink. For by using the word one admits that one is tampering with reality; by a fresh act of doublethink one erases this knowledge; and so on indefinitely, with the lie always one leap ahead of the truth.

733

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:40 de. on Kedd, február 1, 2011

A nyelvészeti termelőszövetkezetben kialakult helyzetről eszembe jutott egy régi orosz film, amit gyerekkoromban láttam. Egy félnomád törzs békében éldegélt a pusztában, falujuk közepén a komótosan csordogáló forrással. A fekete-fehér tévé horizontján egyszer csak megjelent egy porfelhőt húzó Kamaz, egyenesen a falu felé vette útját, ahol kiugrott belőle pár izmos, tettrekész munkásember, szomjasan és csatakosan a hosszú út porától. Türelmetlenül vételezték volna a vizet, de a forrás hozama kevésnek tűnt nekik. Na, akkor gondolkozzunk, Béláim az Úrban: előkaptak pár rúd dinamitot az ülés mögül, felrobbantották a forrást, és elégedetten fürdőztek a feltörő vízsugárban, a meghökkent helyiek szeme láttára. Mintegy két percig tudták élvezni, majd amint kiapadt a vízlelőhely, ugrottak is vissza a teherautóba, aztán daszvidanja.
Némi pozitív kicsengés azért volt a végén, a forrás kiapadása miatt ellehetetlenült törzs felbomlott, a törzsfőnököt betelepítették a nagyvárosi lakótelepre, ahol egyszer csak csőtörés lett, a melegvíz gejzírként tört föl a játszótér közepén, erre az öreg a korábbi rossz kamazos tapasztalatok miatt elzárta az egész lakótelep főcsapját, majd tiltakozásul a vízpazarlás ellen jól hozzá is láncolta magát, és végül a szocializmus hőse lett.