karmafactory.hu

Engineering the consequence

653

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:00 de. on Kedd, június 29, 2010

Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy ha azért jársz nyelvórára, hogy nyelvet tanuljál, akkor mi értelme van sumákban, de kibaszott feltűnően puskázni. Különösen úgy, hogy a végén úgyis ki fog menni a tanár, most már a hatos szinten azért le lehetett volna vonni a következtetéseket. Ennyit a legkatolikusabb kelet-európai ország polgárainak erkölcsiségéről.

652

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:27 de. on Hétfő, június 28, 2010

Végre volt egy eseménydús hetem. Máltai esküvő Hollandiában, Amszterdam mellett a tengerparton mezítláb tobzódás a leghosszabb nyári napon, éjfélkor még lilán derengett a horizont, aztán vissza Luxembourg, bográcsos kertiparti, tűzijáték, mirabellepálinka. Catan telepesei, majd metafizikai fejtágítás franciául, Soulwax/2manyDJs a Philharmonie-ban, sok helyi fiatal szerintem itt látott először stagedivingot életében, majd ismét bográcsos kertiparti, és végül verőfényes fürdőzés gőzzel és szaunával. Mintha élnénk.

Homo mechanicus

Kategória: semleges karma — Zsee at 5:20 du. on Csütörtök, június 24, 2010

Végre megjött a ködlámpaszett Japánból, azt hittem véget ér a kéthónapos macera. Tévedtem. A portugál troglodita szerelő nem tudom hogyan nyitotta ki a kocsit, de azóta nem sikerül kikapcsolni az indításgátlót. Sanszos, hogy valami rablásvédelmi funkciót aktivált, de nincs dokumentáció a Magyarországon beszerelt aftermarket riasztóhoz, tajvani a cucc, errefelé nem forgalmazzák, az előző tulaj sem tudott segíteni, úgyhogy most egy műanyagszagú fekete koreai cserekoporsóban nyomulok, amíg sikerül valahogy kikötniük a riasztót. Kicsit olyan ez mint Egyiptom, ahol az arab törzsek megtalálták a piramisokat, amihez közük nem volt, és elkezdtek rá idegenforgalmat építeni, szerintem ezek az előemberek barlangról-barlangra tartó vándorlásukat megunva beköltöztek a szerelőműhelybe, feltettek rá egy mezőn talált Subaru táblát, aztán próbálnak pénzt szedni belőle. Ja, és átjött a szerviz mellett lakó bierger hivatalosan panaszt tenni, hogy tűrhetetlen zajt generálunk, azonnal szüntessük be a riasztózást. Most már kezdtek hinni azoknak a pletykáknak, melyek szerint annyira alacsony az itteni ingerküszöb, hogy a helyi nyugdíjasok mobilról hívják a rendőrséget, ha nem jön időben a busz, és hogy egyes társasházakban komoly konfliktusforrás az éjjeli vécélehúzás.

Alles is mogelijk

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:50 de. on Szerda, június 23, 2010

Napi enyészet

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:05 du. on Péntek, június 18, 2010

648

Kategória: semleges karma — Zsee at 9:20 de. on Csütörtök, június 17, 2010

647

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:58 du. on Kedd, június 15, 2010

Lassan, de biztosan, szintagmánként és mondatonként égeti ki az ember lelkét a napi nyolc óra igénytelenül megformált szövegfekália. Jó lenne tudni japánul, akkor eredetiben tudnám élvezni az ellenszérumként használt Murakamit.

Béljóslás és kockavetés

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:20 de. on Hétfő, június 14, 2010

Emlékszem, mennyire röhögtünk a rómaiakon történelemórán, amikor szóba került, hogy a béljósok és madárjósok hivatalos állami alkalmazottak voltak, megbecsült közszolgaként közpénzen mondták meg a frankót. Nekem a technikai elemzés jelenti a jelenkori haruspiciumot, úgyhogy idéznék is a Napi Gazdaság mai cikkéből: “Az elmúlt héten bemutatott erősödés ellenére egyelőre még mindig nem lehet biztató dolgokat mondani a forint euróval szembeni árfolyamával kapcsolatban. A halálkereszt ott van, az 50 napos mozgóátlag alulról metszette a 200 napos mozgóátlagot. Az első igazán fontos támasz szintet sem sikerült áttörnie a kurzusnak, az alakzatból számolt célár még mindig 290 forint fölé mutat, az RSI emelkedő trendje köszöni szépen jól van. 278 forint alatti zárásoknál - s ha három napig alatta marad - lehetne felülvizsgálni a forintgyengülésről szóló forgatókönyvet.”

645

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:12 du. on Péntek, június 11, 2010

Szerencsére nem nélkülözzük a honi irodalmat, a parlamenti titkárság szomszédos épületében van magyar nyelvű könyvtár, ami bár eléggé szegényes, de békésen megfér benne egymás mellett Hamvas Béla, Wass Albert és Popper Péter. Mostanában Csányi Vilmosra és az etológiára vagyok rákattanva, ki is kölcsönöztem egy tanulmánykötetet. A könyv a benne maradt könyvjelző miatt magától kinyílt, mégpedig az egytagú csoportokat, az elidegenedést és az önmegvalósítást tartalmazó fejezetnél, ahol alá volt húzva a következő rész: “ha a kultúrából hiányoznak a vágyak ésszerű korlátai, akkor az a kultúra súlyosan sérültnek mondható”. Ezután vettem csak észre, hogy a könyvjelző egy helyi esküvőszervező cég brosúrája. Az előző olvasó számára ezek szerint egyértelmű volt a vágy ésszerű korlátainak mibenléte.

644

Kategória: semleges karma — Zsee at 4:33 du. on Szerda, június 9, 2010

Sűrű volt mostanában a program, de legalább történik valami. Voltunk első világháborús helyszíneket végigjárni, majd múlt hétvégén ismét bizonyosságot nyert, hogy látogatók fogadása szignifikánsan növeli a napsütés valószínűségét. Szereztem három tekercs agfa precisa emulzióból készült diafilmet amelyikből egyet keresztbehívás helyett elbasztak az itteni photoservice-ben, a redscale negatívok előhívásakor pedig kiderült, hogy porlik szét a lomó fényzáró szivacsa.

következő oldal »