karmafactory.hu

Engineering the consequence

Konzum resti

Kategória: semleges karma — Zsee at 9:36 du. on Szerda, december 30, 2009


“Sem a talpmasszázs, sem az agykontroll,
Sem a szex, sem a drog, sem a rock-and-roll,
Sem a túladagolt látvány, sem a fogalmad, az a halvány.”

Családi idill

Kategória: semleges karma — Zsee at 3:50 de. on Vasárnap, december 27, 2009


András unokaöcsém. Bátyámnak mind az öt gyermeke zseniális koponya, de Andris volt az egyetlen az ötpercres karácsonyi fotózások során, aki azonnal átlátta a vakuzás alapelveit, és tízéves létére úgy állt be a kamerának, hogy előtte gondosan mérlegelte az irányfény, szórt fény, visszaverődő fény, és derítőfény mibenlétét. Primus inter pares.

A történeti narratíva jelentése

Kategória: semleges karma — Zsee at 4:13 de. on Szombat, december 26, 2009


“A történeti narratíva perszonális kódja magyarázhatja azt, miért állíthatók ugyanazon tapasztalati elemek más és más fiktív elbeszélésbe. A perszonális elem a nézőpontok fiktív sokaságát jelenti, miközben a történeti narratíva létrehozásába a test tapasztalata (élmény) a szöveg tapasztalatával (olvasás) elválaszthatatlanul szól bele.”

Pózna nőtt ki a szívéből neki

Kategória: semleges karma — Zsee at 6:04 du. on Hétfő, december 21, 2009

Mélygarázs melóban

Kategória: semleges karma — Zsee at 4:58 du. on Péntek, december 18, 2009

Charles Pélissier Fabrication Spéciale

Kategória: pozitív karma, semleges karma — Zsee at 10:37 du. on Kedd, december 15, 2009


Ő az. Fabrication Spéciale par Charles Pélissier. A váltója alapján az ötvenes évekből származhat, a szingók állapota pedig ara utal, h több évtizede nem használhatták, kőkemények és porlanak elfelé. A mostani kinézet már többórás munka eredménye, itt elég nedvesek és salétromosak a pincék, ami miatt fölöttébb ellenálló porréteg kövült rá. Le kellett még kapni róla a valószínűleg utólag felszerelt sárvédőt, dinamót és lámpákat, meg feltenni fotózáshoz a kerekeket. Azon túlmenően, hogy egyedi rendelésre készült modellről van szó, a váz további érdekessége hogy a hátsó villának két papucsa van, egy vízszintes a fixizéshez, és egy függőleges, ha a váltót akarnád használni. Ennek megfelelően a hátsó kerékagy egyik oldalán háromfokozatú fogaskoszorú, a másikon pedig fix áttétel található.
(Read on …)

Karbonlábnyom

Kategória: pozitív karma, semleges karma — Zsee at 11:51 du. on Vasárnap, december 13, 2009

Környezetbarát karácsonyi felkészülés. Az utca végén felszámoltak egy ügyvédi irodát, és kilomtalanították a teljes házat. Pont arra jártunk, így sikerült szerezni egy kurvajó, zöld üvegből készült svájci karácsonyfatartót. Aztán a fenyőárusnál szemezgettünk a kidobásra váró fenyőágak között, kérdezzük mennyi, comme vous voulez, két sör árából megvolt az is, eggyel kevesebb örökzöld tüskést kellett kivágni. Néhány aranyszínű csokipapír reciklálódott még dísszé, és elkészült. Egyébként jóval hatékonyabb és nyugodtabb az itteni szokás, hogy december 6-án, mikuláskor már elkezdenek fát állítani, legalább nem 24-én megy a para meg az ideglelés. A hétvége másik szenzációs leletéről majd később, ha lesznek fényképek is. Egy igazi barn find, de jelen esetben két kerékről van szó, és nincs motorja…

Nézni vagy nem nézni

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:56 du. on Csütörtök, december 10, 2009

A hét második felét public speaking tréningen töltöm, fölöttébb tanulságos. Utoljára tolmácsképzésen sokkoltak ezzel a kamera indul, van három perced beszélni dologgal. Tolmácsolás közben többször volt alkalmam viszontlátni magamat tévében, de akkor nem tűnt fel annyira, mint most, hogy lengedezek mint pitypang a szélben, és előszeretettel koncentrálok a padlón található tetszőleges pontra. Tulajdonképpen soha nem lelkesedtem különösebben a szembenézés téma iránt. Egyrészt azért, mert mindig kizökkent a gondolatmenetemből, másrészt pedig néha teljesen megzavarodok, ha egy pillanatnál tovább időzök valakinek a tekintetében, mert egy szempár jóval többet árul el a hozzá tartozó emberről, mint amennyit általában tudni szeretnék róla. Néha pedig arról is meg vagyok győződve, hogy az ilyetén módon megszerzett információmennyiség egyúttal sokszorosan meghaladja azt a mértéket is, amit a másik fél magáról közölni kívánt. Reciprocitást feltételezve, a szemkontaktus során részemről ugyanennyi információ áramolhat mások felé, amit viszont én igyekszem teljes mértékben elkerülni. Ennek megfelelően homlokközépre vagy szájra figyeléssel szoktam imitálni a szembenézést, erre most a tréninget tartó flamand banya felszólított mindenkit, hogy ha nem kapnak kb. 3 másodperces szemenszedést az előadó részéről, azonnal jelezzék kézmozdulattal. Én meg figyelhetem egyenként 3 másodpercig, hogy az egyik szorong mer azt hiszi nem elég kreatív, a másik bátorítóan próbál nézni, remélve, hogy később tőlem visszakapja, a harmadiknak a gyerekein jár az esze, a negyedik meg a saját előadására gyúr, és így tovább.
Kinek van erre szüksége?

Une nouveauté gastronomique

Kategória: pozitív karma, semleges karma — Zsee at 8:53 du. on Szerda, december 9, 2009


Brüsszelben, piac szélén, nem messze a Schumantól. Nem mehetünk el szó nélkül a termék homályos pozicionálása mellett. Ha már franciául szólítjuk meg a helyi lakosságot, akkor egyúttal célszerű lenne kifejteni a fröccs mibenlétét is. Ettől eltekintve a sajtos-tejfölös lángos és a szilvás sütemény kiváló volt, a gulyáskrémhez pedig továbbra sem kaptunk kedvet.

Az ellen nem véd…

Kategória: negatív karma — Zsee at 12:41 de. on Kedd, december 8, 2009


… no matter how red is his popó. Wishful sinking. Slowly.

következő oldal »