karmafactory.hu

Engineering the consequence

Visszaszámlálás

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:23 du. on Szerda, február 20, 2008

Deszka, hegy, hó
Már csak két nap és indulunk deszkázni. Cavaleseben átlagosan húszévente szakad le a felvonó, először 1976-ban halt meg 42 ember, amikor elszakadt a drótkötél, majd 1998-ban 20 ember halálát okozta, hogy egy amerikai katonai repülőgép túl alacsonyan repült, és elszakította a kábelt. Most leszünk a félidőnél, remélhetőleg az elkövetkező tíz évben még nyugodtan lehet bombardinót tolni a hüttében. A mai nap kellemes meglepetése, hogy egy munkatársam ma jött vissza Dél-Afrikából, és hozott nekem igazi biltongot, nem a turistakiadást, hanem valódi ínyencfalatot a fokvárosi sarki hentestől.

Advocatus diaboli

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:05 du. on Vasárnap, február 17, 2008

Jacques Verges
Tegnap este megnéztük a Terror ügyvédjét. Adott egy félig vietnámi félig francia srác, aki Réunion szigetén nőtt fel diplomata apától. Egyetemista korában összehaverkodott Pol Pottal, és egy diákszervezetet vezetett. Innen majdhogynem egyenes út vezetett Algériába, ahol Djamila Bouhired, a kávézókat robbantó függetlenségi harcoslány védője lett. Itt kattant rá a vádlottak padján ülő megkínzott terroristanőkre, úgy tűnik, ez a vonzalom egész életében végigkísérte, először a Djamilát vette el, majd később Carlos, a sakál keletnémet feleségére kattan rá keményen, amikor az a börtönben ül. A film végigkíséri Verges életét, próbálja összerakni a mozaikot, és kitalálni, hogy mivel töltötte azt a 8 évet, amikor eltűnt, és amiről sem ő, sem ismerősei nem beszélnek. A film kitér a budapesti szálra is, amikor Carlos egy budai villában “bújkált”, és onnan szervezték a párizsi robbantásokat. Szinte hihetetlen, de minden általa védett terrorista megúszta a halálbüntetést, és Carlos kivételével mindenkit sikerült kihoznia. Mindenféle hihetetlen arcokat mutatnak be, svájci nácikat, saját maguk szerepét játékfilmen játszó algériai szabadságharcosokat, nyugdíjas terrroristákat, az ember ilyenkor döbben rá, hogy milyen szinten unalmas az élete. Verges meg logikusan felépített érveléssel adja elő, hogy miért nem jobb semmivel a nyugati társadalmak képmutató hozzállása, amikor a gyarmatosítók az emberi jogok védelme nevében ítélnek el másokat.

Csak tiszta szívből

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:00 de. on Szombat, február 16, 2008

Nevetőcsoport, Margitsziget, szombat reggel
Ho, ho, hó, há, há, haááá, önkéntes nevetésterápia a Margitszigeten

Keresők futószalagon

Kategória: semleges karma — Zsee at 4:00 du. on Péntek, február 15, 2008

Felkerülni a nem létező Isten futószalagjára. Szorongáserté, boldogtalanságszérum. Az ormányos szerzett két jegyet az utolsó Keresők előadásra. Izgalmas volt a díszlet, szinkronizált képregényt még nem volt alkalmam élőben végigkövetni. Képregényhősnek öltözött némaszínészek, vetített háttér, oda-visszatekerés, zseniális az ötlet. A végén viszont nem múló hiányérzet. Elvarratlan szálak, ötperces életmentés, aztán szorongásügynök ok nélkül feladja, majd csúcspont helyett egy rossz trippel felérő animáció hangos zörejekkel, és lezárásként egy teljesen értelmetlen dal a művészet támogatásáról. Amit csak utólag értettem meg a kritikákból az volt, hogy az ügynök hangja Halász Péteré, a túlvilágról. Meg játszott benne a Sopen haverja, aki egyszer a Gödörben alapból keresztbeálló szemekkel hullarészegen előadta a Küklopszot az Odüsszeiából.
Örülök, hogy nem hagytuk ki.

Sooner or later God’ll cut you down

Kategória: semleges karma — Zsee at 3:14 du. on Kedd, február 12, 2008

Valaki belinkelt egy képet a stumbleupon-ra, minekutána eddig több mint 3 gigabájtnyi forgalmat mutat a statisztika. A böngészőstatban meg felbukkant az OS/2 és az Amiga is. Nem is gondoltam volna, hogy használnak még ilyet. A karmafactory.hu domaint meg leszedte a tárhelyszolgáltató, dolgozom rajta, nemsokára eredeti helyén is elérhető lesz.

Nyúúlszezon/kacsaszezon/medveszezon

Kategória: semleges karma — Zsee at 6:33 du. on Hétfő, február 11, 2008

Kábé negyed órája tart még csak nálam a kétkerekes szezon, erre majdnem rámbasszák az ajtót a kerékpárúton. Az ország ami bennünk van. Állítólag vezető helyen vagyunk a halálos bicós sérülések számát tekintve, miközben épp hogy negyedannyian hordunk sisakot mint a nyugat-európai átlag. Meg persze én is csak azóta sasolom a visszapillantót, amióta biciklivel is közlekedek a városban. Szóval: nyúltól kacsától függetlenül a lényeg a varázssisak.
Nyúúlszezon, varázssisak

Ifjú hazafiak

Kategória: semleges karma — Zsee at 8:32 du. on Vasárnap, február 10, 2008

Egy max. tízéves gyerekpár fut egymás mellett a Margitszigeten:
- Figyelj, te szereted a Kárpátiát?
- Aha.
- Én imádom. A jó magyar pálinkának nincsen párja!!

Kreatív kreacionizmus

Kategória: semleges karma — Zsee at 5:14 du. on Kedd, február 5, 2008

Kitűnő módszer a stresszoldásra, ha különböző elborult ideológiák áltudományos művei között csemegézel. Itt van például a kreacionista csomópont, az answersingenesis.org. Nemrég tartottak egy teremtéstudományi konferenciát, amelynek az egyik tudományos cikke arról szól, hogy a mikrobákat melyik nap teremtette vajon az Úr. Sokak szerint a harmadikon, a cikk hosszas vajúdás és a szakirodalmi adatok kutatása (Teremtés könyve) után arra megállapításra jut, hogy valószínűleg folyamatosan teremtődtek ezek az izék, az E. coli például a hatodik napon az emberrel, mert a Teremtő oly csodálatos, hogy konkrét ökoszisztémákat alkot. Ez bizonyára így is van, mindamellett nem teljesen világos, hogy e nagyszerű felfedezés apropóján miért kell tudományosnak látszó folyóiratot és tanulmányokat megjelentetni. Az ellenvéleményekre valószínűleg ők is felkészültek, és a felháborodott kritikusok kiszűrése érdekében az általuk üzemeltetett Teremtésmúzeumban meghirdették a Hitalapú szervezetek biztonságvédelme című szemináriumot, mert kevés itt a szekuriti és minden bizonnyal sok a köcsög.