karmafactory.hu

Engineering the consequence

Macxray

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:40 de. on Péntek, május 28, 2010

640

Kategória: semleges karma — Zsee at 5:09 du. on Szerda, május 26, 2010

Haladok a korral, előfizettem LuxTrust tokenre, ez az a kütyü, ami gombnyomásra megjelenít egy nyolcjegyű számot, amit aztán elektronikus aláíráshoz lehet hasznáni. A luxemburgi rendszer nagy előnye, hogy egyrészt ingyenes az első három évben (a számlavezető bankomnál lehetett jelentkezni a programra), másrészt minden állami intézmény és vállalat ugyanahhoz rendszerhez csatlakozik. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy egy kóddal intézhetem az okmányirodás/ügyfélkapus dolgokat, a banki ügyeket és elektronikusan szignózhatok pdf-fájlokat. Az egyetlen hátrány a hosszadalmas aktiválási procedúra, a rendszer először kizárt 24 órára, majd ismét másfél óráig tartott, mire a kismillió jelszó, biztonsági kérdés, ellenőrző szám és satöbbi után aktiválta magát. Felhasználóbarátsági szempontból mindenesetre aggályos, ha egy beviteli mezőben csupa nagybetűs szöveget kell megadnod (amihez nyilván kapszlokkolsz), majd a következő mezőbe jelszót kell beírni, és a rendszer megkülönbözteti a kis- és nagybetűket. Majd mire rájönnél, hogy hol a probléma, három sikertelen próbálkozás után felfüggeszt.

639

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:09 du. on Szerda, május 19, 2010

Az időjárás visszavetette a lelkesedésemet, azt hittem jobban fogok pörögni a héten. A kasztró a biztos pont, presszókávé limonádéval, a konnektoros asztalhoz ülök, jobb sarokban az ablak mellett. Tegnap jutott eszembe, hogy azért szeretem annyira, mert van terítő az asztalokon, és ettől nem lesz rideg az egész.

Személyes tér

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:54 du. on Hétfő, május 10, 2010

Szinte közhelyszámba megy, de egyre inkább kísért a személyes tér hiánya. Ez most nem az átvitt értelemben vett személyes tér elvesztésével kapcsolatos intellektuális nyavalygás, hanem konkrétan úgy érzem, egyszerűen nem férek el a rendelkezésemre álló fizikai térben. Közel 190 centi magas vagyok, ez pont annyival lépi túl az épített környezetben alapul vett átlagos testmagasságot, hogy még nem feltűnő, de már kényelmetlen a mindennapi életben: kicsinek tűnnek a székek, vonaton és repülőn az előttem ülőnek a hátában van a térdem, nyelvórákon nem férek el az asztalnál, görnyedni kell a konyhapult fölött, lelóg a lábam az ágyról, jóga közben a mellettem levőktől nem tudom oldalra nyújtani a karomat, csak előre, stb. A biciklizésen kívül a mellúszás szinte az egyetlen olyan mozgásforma, ahol ki tudom magam nyújtózni, persze csak akkor, ha nincs fullon a medence. Erről jut eszembe, hogy milyen találó szó a nyomor. A nyomor az, amikor beszűkül a mozgástér és a lehetőség. Amikor nincs kiút az események láncolatából, és az embernek egy rákényszerített fizikai vagy szellemi térben kell sajátjától merőben eltérő pályán mozognia. Mivel most nem ez a helyzet áll fenn, ezért amint visszajövök szabadságról, szerzek egy hatalmas franciaágyat.

637

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:24 du. on Péntek, május 7, 2010

Úgy látszik a görögországi események megviselik idegenbe szakadt honfitársaikat. A mai planning meetingen a görög csop.vez. droidnak kisültek a biztosítékai, és kiabálós-asztalverős figurát bemutatva fejezte ki nemtetszését a formai hibával fordításra küldött dokumentumok miatt. A vizuális élmény sajnos korlátozott volt, csak a videokonferencia képernyőjének sarkában lehetett figyelemmel kísérni a műsort. A hazaút gyomorinfluenza jellegű tünetek miatt késni fog, de remélem korán reggel már útra készek leszünk.

636

Kategória: semleges karma — Zsee at 4:44 du. on Csütörtök, május 6, 2010

Itt most öt fok van, és esik az eső. Hétvégén megyünk haza, remélem nem visszük magunkkal.

635

Kategória: semleges karma — Zsee at 4:56 du. on Kedd, május 4, 2010

Léa Linster csodálatos volt, homár spárgával, Mosel-völgyi rizlinggel, majd gromperekichelcher-szerű bundában sütött, rozmaringmártásos bárány spanyol vörössel, creme brulée, és végezetül valami epres sütemény hitlerszalonnával, balzsamecetes-joghurtos fagyival és ringlópálinka. Tökéletes kiszolgálás, a vacsora közepén a chefin kijött a konyhából, odament minden asztalhoz személyesen üdvözölni a vendégeket, nemrég volt nála magyar gyakornok, kérdezte, hogy én is séf akarok-e lenni mint ő, ki kellett hogy ábrándítsam. Az este végén kezdtek kétségeim lenni a másnapi programmal kapcsolatban, de végül sikerült mintegy tíz másodperccel a kitűzött két óra húsz percen belül lefutni a félmaratont. Tartalmas hétvége.