karmafactory.hu

Engineering the consequence

846

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:49 de. on Csütörtök, április 26, 2012

A Khan Academy és a WolframAlpha első számú jóbarátokká léptek elő az utóbbi napokban. Időről időre rákíván az ember az egzakt tudományokra, így most hasonló mentális válsághelyzet állt elő, mint amikor hét év bölcsészet után az MBA-t csinálva a Kvantitatív módszerek című tárgy kétoldali statisztikai próbáival szenvedtem a Műegyetemen. Most a munkanélküliség utolsó heteit kihasználva az MITx Circuits and Electronics kurzusával próbálkozom, és az említett két webszájt jelenti az utolsó mentsvárat a deriválás és integrálás, meg az elmaradhatatlan többedfokú egyenletek megoldása terén. Persze elegánsabb lenne mindent fejben meg papíron, de nem élünk örökké, h mindenre időt lehessen szakítani.

845

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:11 de. on Szerda, április 18, 2012


Kincsvadászat a tengerparton. Vicces, nemrég vmelyik német adón mutattak egy arcot, aki New Yorkban az elegánsabb utcákon gyűjti össze a járda porát és olvasztja ki belőle az aranyat, ha pedig jó napja van, akkor ékszerekből kiesett apróbb drágaköveket is talál. Persze az is meglehet, hogy a képen látható ember valójában háttérsugárzást mér, és csak a kedélyek megnyugtatása végett álcázza magát fémdetektornak.

844

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:02 de. on Péntek, április 13, 2012


Monaco egy folyamatos reality check. Vasútállomás a hegy gyomrában, sétányok és parkok az épületek tetején, házak alagsorán átvezető főútvonal, Forma-1-es felfestések a padkán. A legnagyobb paradoxonként pedig rengeteg korántsem nagypénzű látogató fizet azért, h megnézhesse, milyen körülmények között laknak az adómentességet kihasználó milliomosok.

Egy kis piros

Kategória: semleges karma — Zsee at 6:32 du. on Szerda, április 11, 2012


bombázó gép, de szép.

Bouchon Chez Paul

Kategória: semleges karma — Zsee at 9:41 du. on Szombat, április 7, 2012


Nagypénteki előétel. A marhafej és a marhanyelv később következett.