karmafactory.hu

Engineering the consequence

Deres jeges

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:11 de. on Hétfő, december 29, 2008

E bësse Lëtzeburgesch

Kategória: semleges karma — Zsee at 9:56 de. on Vasárnap, december 28, 2008

Mojen. Ös hésön Zs. Ös svöccön nömönöbösszö lötzöbojes. Kérdésem ez: betegek-e ezen elmék, melyekben e rettenetes nyelv terem, melyet eme hegyeken beszélnek eleven emberek.

The Pygmalion

Kategória: semleges karma — Zsee at 3:22 du. on Kedd, december 23, 2008


Nem, nincsen becher. Paddy, Kilkenny meg Guiness van.

Hundetankstelle

Kategória: semleges karma — Zsee at 3:02 du. on Hétfő, december 22, 2008


Karácsonyi vásár, Luxembourg főtér, kutyabarát nagyhercegség

Män Som Hatar Kvinnor

Kategória: semleges karma — Zsee at 3:39 du. on Szombat, december 20, 2008

The Girl with the Dragon Tattoo. Tegnap éjjel szereztem az ír kocsmában. Egy Stieg Larsson nevű svéd író posztumusz kiadott regénytrilógiájának első kötete, ötmillió kopisz szold vörldvájd. Valaki otthagyta egy polcon, én pedig magamhoz szólítottam. Ezt olvasom most, az egyik főszereplő Asperger-szindrómás, született nördként azonnal utánanéztem, h mi is az. Autizmus lite, írják róla sok helyen. Olvasom a tüneteket, hosszú egyoldalú monológok kedvenc marginális érdeklődési területükről, a hallgató fél távozási igényének észrevétele nélkül. Mások érzéseinek megértése elméleti síkon, aztán magasról leszarása. Spontán nyelvhasználat a környezet figyelembevétele nélkül. Ismétlődő komplex mintázatú kényszermozgások (az egyik fórumon valaki azt írta, hogy ha egyedül van, akkor ugrál és repked, LOL). Monoton, érzelemmentes hanghordozás, esetenként szétcsúszó gondolatmenet, valódi konklúzió nélkül. Gazdag szókincs, de a szóviccek iránti humorérzék teljes hiánya. Különös érzékenység a mintázatok kis változásai iránt. Fizikai elváltozás nélküli hallászavar, a hallott szöveg rendszeres félreértése. Szögletes mozgás, rossz mozgáskoordináció, olvashatatlan kézírás. Különös érdeklődés a részletek és az élettelen tárgyak iránt. Finom érintések kerülése, nagyobb felületen ható, erős fizikai ingerek előnyben részesítése. Magas fájdalomküszöb. Állítólag minden 200-adik embert érint. Aspie volt pl. Einstein, Newton, Russell, Beckett és Yeats. De a legérdekesebb a neten található aspie szubkultúra. A legújabb megközelítés szerint ez az egész csak az eltérő idegrendszeri fejlődésből adódó kognitív stílus. Egyik oldalon állnak az NT-k (neurotipikusok), te meg valahol a spektrumon.

Látni a különbség?

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:13 du. on Kedd, december 16, 2008

Csigát békát

Kategória: semleges karma — Zsee at 3:54 de. on Vasárnap, december 14, 2008


Itthon ismét, csak vasárnap reggel ne legyen, mindent csak azt ne, bring out the comfty chair, NOBODY expects the spanish inquisition, sztereotípiák franciákkal kapcsolatban: ha házibuliban francia a vendégszakács, nyilván békacombot és csigát teszünk szájba. Kutyát kéne már enni egyszer, meg macskát. És kulcstartót csinálni a farkukból.

Szabad szombat

Kategória: semleges karma — Zsee at 8:07 du. on Szombat, december 13, 2008


Földik, Tatabányáról. Átérzem a problémát.

The Glenlivet

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:07 de. on Szombat, december 13, 2008

Az egyik hozadéka a féláron kapható szingölmoltnak és a kölcsönkonyha telefüstölésének, h az ember tökélyre fejleszti az önreflexiót. Elemez, értékel, következtetésekre jut. Önköldöknézésben verhetetlen vagyok manapság. Megborultak errefelé az egyensúlyok, az itteni diaszpórában egy matriarchális társadalom képe kezd kibontakozni. Hiányos történelmi ismereteim arra engednek következtetni, h a germánoknak ebben nagyobb gyakorlatuk van, számomra fölöttébb furcsa látvány. Mondhatni rendszeridegen. Három dologra kell sztem figyelni: honnan jöttél, hol vagy most, és merre tartasz. A világ mindaz, minek esete fennáll. Vagy fennállhat valaminek az esete, vagy nem állhat fenn, és ugyanakkor minden egyéb marad azonosan. Azt hiszem, a hangsúly a minden egyében van.

Nap kifejezése

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:16 de. on Péntek, december 12, 2008

Hőnfutásjelző. Ha talpad alatt éget a föld…

következő oldal »