karmafactory.hu

Engineering the consequence

702

Kategória: semleges karma — Zsee at 9:30 de. on Péntek, szeptember 24, 2010

Vízcsepp-tükörben
szilánkokra hasonlik
a felhőbárány.

701

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:16 du. on Csütörtök, szeptember 23, 2010

Erőd volt. Ma már
falak helyett légüres
tér veszi körül.

Har Hazeitim

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:12 de. on Kedd, szeptember 21, 2010

Nyelvferdülés

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:10 du. on Kedd, szeptember 14, 2010

Érdekes helyzeteket eredményez, ha nagyhatalmak harcolnak az agy nyelvközpontjának tárolókapacitásáért. Úgy tűnik, hogy az angol második nyelvként teljesen berögződött, max. a kelleténél több francia szóról hiszem azt, hogy angolban is használatos. A francia és a német próbálja kiszorítani egymást, de nevető harmadikként ebből csak a lëtzebuergesch profitál, így amikor megpróbálok németül megszólalni, önkéntelenül is a luxemburgi dialektus hullik ki a számon. Hétvégén decay porn fotózáson voltunk a hisztoriszörköllel a határ francia oldalán levő Hackenberg erődben (külön szürrealitása a dolognak, hogy német turisták éppen bálnamerci találkozót tartottak a Maginot-vonal központjának parkolójában), a földalatti kisvasútra vártunk a német idegenvezetővel, amikor “vum welcher directioun kommt den Zug?” felkiáltással szerettem volna megtudakolni az érkező vonat irányát.

Petit Ouvrage de l’Immerhof

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:06 de. on Hétfő, szeptember 13, 2010

Love me tender

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:09 de. on Csütörtök, szeptember 9, 2010

Zero History

Kategória: semleges karma — Zsee at 4:23 du. on Szerda, szeptember 8, 2010

Most jelent meg a cyberpunkot kitaláló William Gibson új regénye, a Zero History. Murakamin kívül ő az egyetlen olyan szerző, akinek minden nyomtatásban megjelent művét olvastam, bár az utolsó már elég laposra sikerült. Mivel az épület, ahol dolgozom, teljesen olyan benyomást kelt, mintha egy 70-es évekbeli sci-fi ittfelejtett díszlete lenne, minden nap eszembe jut, hogy kevés, a jövőképnél gyorsabban lejáró dolog van. Az új regény megjelenése alkalmából a Wired-nek adott interjúban Gibson is ezzel magyarázza, hogy miért nem helyezi új történeteit a jövőbe. „Amikor úgy csinálunk, mintha a jövőről írnánk, valójában csak az írás pillanatában minket körülvevő jelenre tudunk támaszkodni. Ezért van az, hogy minden elképzelt jövő olyan gyorsan válik régivé, mint ahogy az utcasarkon vett fagyi elolvad”.

665

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:07 du. on Vasárnap, szeptember 5, 2010

CD-77-12

Kategória: semleges karma — Zsee at 8:10 de. on Csütörtök, szeptember 2, 2010

Először fordult elő, hogy Luxembourgban majdnem leszorítottak az útról biciklizés közben. Mélybordó Volkswagen Phaeton, rendszáma CD-77-12, az Európai Unió Törvényszékének szolgálati autója, mindketten munkába mentünk, ő a bírósági épület mélygarázsánál kanyorodott le, a honlapjukon található fényképek alapján valószínűleg a lengyel vagy a finn bírónő volt. Már korábban is megfigyeltem, hogy a negyvenes-ötvenes, céges autóval járó nők alkotják a közúti közlekedés egyik legveszélyeztetőbb csoportját. Gondolom azért, mert vezető beosztásuknál fogva azt hiszik, hogy vezetni is tudnak.