karmafactory.hu

Engineering the consequence

Sátántangó

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:11 du. on Szerda, február 28, 2007

Délután muszáj volt betekerni a bázisra, mert ma volt az utolsó határidő, hogy beküldjem a diplomamásolatokat egy brüsszeli állásra, meg hogy egy APEH meghatalmazáshoz szerezzek két tanút. Nyilván, hogy ezt a kasztróban sikerült megoldani. Nyolc óra öt perckor majdnem kidobtak már a postáról, de sikerült meggyőzni őket, hogy überfontos nekem ezt most itt feladni. Még előtte sörözés aláíratás közben láttam a Krasznahorkait, pont egy szőkével randevúzott. Ha nem lennék ki a sztárolástól, akkor legszívesebben odamentem volna, hátbaverem, és mondom, hogy köszöntem öreg. Tíz éve olvastam a könyvet, de még mindig szinte az egészre emlékszem. Sztem a létező legjobb magyar regény, és valszeg ezt ő maga is tudja, mert azóta sem próbál jobbat írni. Úgysem lehetne.
(Read on …)

Prezentálni, mi?

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:56 de. on Szerda, február 28, 2007

Délután, miután ezerrel izzadtam a fülkében, azon gondolkodtam, hogy miért nem tudatosítják itthon az előadókban azt, hogy ha egyszer már nemzetközi közönség előtt kell prezentálniuk valamit, akkor:
(Read on …)

My friends

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:13 de. on Szerda, február 28, 2007

Emberkedni könnyű

Kategória: semleges karma — Zsee at 3:46 de. on Kedd, február 27, 2007

Már megint nem tudok aludni, és otthon megkértek, hogy grebbeljem be a rádió honlapjáról a bátyám által Beregszászon tartott szombati istentisztelet. Félálomban halgattam, és azon gondolkodtam, hogy miután fél órán keresztül ítélkezett mások fölött, és halállal meg kárhozattal fenyegetőzött, megjegyezte, hogy nekünk, embereknek, nincs jogunk ítélkezni.
Most akkor mi van?

Bankkölcsön golfklub tagságira

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:42 de. on Kedd, február 27, 2007

Most olvastam egy Írországról szóló közgazdasági könyvben (David McWilliams: The Pope’s Children - Ireland’s New Elite), hogy az ír bankok hiteleznek golfklub tagságira. Ez azért kurvára érdekes, mert ezek szerint lehet hogy kiszámították, a több tízezer eurós golfklub belépő befektetésként is tekinthető, és van olyan szintű a megtérülése, hogy érdemes legyen megfinanszírozni. Mondjuk arról szemérmesen hallgat a szerző, hogy kell-e mellé ingatlanbiztosíték vagy sem. Mert ha igen, akkor viszont sztem csak fogyasztási cikk, viszonylag gyors értékcsökkenéssel. Viszont miért csökkenne a golfklub belépő értéke? Expatok, ha ott kint bank felé jártok, utána tudnátok csekkelni? Kösz.

Babylon de pon me case

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:21 du. on Hétfő, február 26, 2007

Ezt lehet értelmesebben fordítani azon kívül, hogy kb. “kinyír a rendszer”? Jamaikai szlengszakértők, helyi Ali G-k, és rasztafárik most legyetek okosak.

Celebrity MacBook

Kategória: semleges karma — Zsee at 5:08 du. on Hétfő, február 26, 2007

Budapest Blow JobHíres lett.
A számítógépem kinn van a BBJ címlapján, ahogy a B a Gödörnél úgy tesz, mintha lenne wifi, de közben úgy emlékszem, hogy nem lehetett fogni semmit. Becherpig lelkesen rendezkedett, és faszán el volt ázva minden, úgyhogy gyakorlatilag egy tócsa közepében ül, a piros koncentrikus körökben meg víz hullámzik. Utána vettem meg a repülőjegyet Bukarestbe.

Sai Baba, dél-indiai Vidám Vasárnap

Kategória: semleges karma — Zsee at 5:23 de. on Hétfő, február 26, 2007

Több mint fél órás, levegőért kapkodó nevetés után rá kellett jönni, hogy ez nem pszichedelikus szórakoztató videó, hanem a szakrális jellegű vizuális kommunikáció csúcspontja. Szóval úgy tűnik, ez teljesen komoly. Muhaha. Állítólag Sai Babának 130 országban közel 6 millió híve van. Sztem a Vidám Vasárnapnak is új piárszakemberre lenne szüksége, hülyeség terén van még hova felzárkózni.

Nighttrain, Pingpong Laci után

Kategória: pozitív karma — Zsee at 4:42 de. on Hétfő, február 26, 2007

- Összefoglalnád szabatosan négy bővített mondatban a tudattartalmadat, illetve azt, hogy mire gondolsz éppen?
- Szerinted? (az utánozhatatlan hanglejtéssel természetesen)

Droid-e vagyok?

Kategória: semleges karma — Zsee at 4:33 de. on Szerda, február 21, 2007

Dick Reckard sem volt benne biztos. És a Voigt Kampff empátiateszten néha valódi emberek sem mennek át. Saját kilences lista. Replikálódik a mém.
(Read on …)

következő oldal »