karmafactory.hu

Engineering the consequence

Fenékszépségverseny

Kategória: egyebek, pozitív karma — Zsee at 5:22 du. on Kedd, március 4, 2008

havasfenék-szépségverseny a pályán

Fáz(ik)

Kategória: egyebek — Zsee at 7:35 du. on Csütörtök, január 3, 2008

kerítés

Színház a város szélén

Kategória: egyebek — Zsee at 3:26 du. on Péntek, november 16, 2007

Lankadó extázis a Bakelit M.A.C.-ben, L1 Dance Lab. Érdekes előadás, érdekes helyszínen. Régebben pontosan ugyanígy képzeltem egy kísérleti színházat. Kint a gyártelepen, kurvasor a kerítés mellett, kockakő, ipari vasút maradványai, málladozó épületek. Az alcím nyilvános megtermékenyítés volt, bár megtermékenyülésnek nyomát sem láttam. Nőstényzombik közlekedtek a színpadon, különböző mozgáskultúrákkal, militáns meztelenségben. A hímek a közösségből kiszorítva vegetáltak a szélén, néha zenéltek, vagy csúsztak-másztak a padlón. Aztán az egyik zombinőstény kirángatta a szintetizátoros hímet, hogy pofoztassa magát egy kicsit, mely felkérésnek a pofozóember ímmel-ámmal eleget tett. Előtte még a másik hím hegedült az egyik lányon, aki ezt halálsikolyokkal jutalmazta. Végén meg felváltva hentergés a padlón. Utolsó pár egyik fele előre fuss. Érdekes volt, engem lenyugtatott, mint minden, ami durvább mint a belső mozi, az ormányosmedve viszont nem tűnt nyugodtabbnak utána sem. Még a nyáron láttam Ladjánszki Márta egy másik darabját, a Zajos sétát, az kifejezetten kellemes és megnyugtató volt. Ez más. Nem szívesen élnék matriarchális társadalomban, na.

Elsüllyedt perspektívák

Kategória: egyebek, semleges karma — Zsee at 6:13 du. on Szerda, augusztus 22, 2007

elsüllyedt
Féloldalra dől.
A földön támaszkodik,
De vízben pihen.

Macskalopás a kikötőben

Kategória: egyebek — Zsee at 2:52 du. on Kedd, augusztus 14, 2007

Ma behajóztunk a kikötőbe kávézni, ahol a főnök hiperaktív kislánya begyűjtött egy macskát. Most már végre nem minket terrorizál hanem új barátját, mert hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttünk, hogy elraboljuk a cirmost. A hajónál úszott egy helyi asszony, megmenteni igyekezett a rémült állatot, de a Zoran meggyőzte róla, hogy ez az egyetlen szóba jöhető megoldás, mintegy történelmi szükségszerűség. Először nehezen viselte a hajóutat, de Anamarija gondoskodott róla, hogy ne meneküljön el a vizen át. Most békésen alszik egy kosárban, próbálja kipihenni a tortúrát.
Mala macska

Billentyűzet fétis, folyt.

Kategória: egyebek, pozitív karma — Zsee at 10:57 de. on Szerda, július 18, 2007

Szóval, mint már említettem volt, szavakból és mondatokból keresek pénzt, ezért számolatlanul hevernek a gombsorok a szekrény mélyén, asztalon, dobozokban stb. Valamint mivel állítólag igen jó táptalaj a billentyű a mindenféle egysejtűeknek, és kb. 20%-os termelékenységnövekedést lehet elérni normális bill.-el, ha rendes munkahelyem van, akkor is viszem be magammal a sajátomat.
(Read on …)

A gyilkos geek

Kategória: egyebek, negatív karma — Zsee at 2:13 de. on Péntek, június 29, 2007

Van ez a Hans Resier nevű arc, linux geekek a ReiserFS nevű fájlendszeréről ismerhetik, ha jól emlékszem a Suse disztribúció egy darabig defaultként használta (legalábbis a sulinetes ingyengépeken ezzel telepítették), és a Pentagon is támogatta a fejlesztését. Aztán legközelebb akkor lehetett róla hallani, amikor letartóztatták eltűnt felesége meggyilkolásának vádjával. A Novell, aki ekkorra már megvette a Suse Linuxot, kidobta a ReiserFS-t, azóta nem is nagyon használják. Klasszikus féltékenységi drámának tűnt az egész, de most a Wired magazin csinált emberünkkel egy hosszabb interjút, és a kibontakozó sztoriból simán lehetne filmet forgatni.
(Read on …)

Hétvégi képek

Kategória: egyebek, pozitív karma — Zsee at 1:00 du. on Hétfő, június 18, 2007

megfáradt kisrigó

Rendőrös-oszlatós tetőbuli utáni másnapon Harkány felé indulva a parkolóban, megfáradt rigófióka méltatlankodik a szemben levő lökhárítón.

záróra

Záróra a strandon, öltöző-válfaprojekt komplexum.

magasház

Magasház, tükörtető.

objektum a 65-ös úton

HungaroControl ojjektum a 65-ös út mellett, állítólag “elektronikus védelemmel biztosított építmény”, jobb oldalon barna budival, ha valaki tudja micsinál ez, akkor kommentbe pls.

Fordítástámogató szoftver vs. stílus

Kategória: egyebek, negatív karma — Zsee at 6:09 du. on Csütörtök, június 14, 2007

Azaz CAT (Computer Aided Translation) eszközök. Míg néhány évvel ezelőtt még versenyelőnyt biztosítottak, most már annyira elterjedtek, hogy azzal okozol magadnak versenyhátrányt, ha nem használod őket. Maga az alapötlet nagyon fasza, de most hogy közel öt éve használom őket, főként Trados-t és SDLX-et, kezdek elgondolkodni, hogy minek adnak ki legalább évente új változatokat, amikor szinte semmivel nem intelligensebb az új verzió mint a régebbi. Az egyetlen dolog amivel frissítésre tudnak kényszeríteni, az abból áll, hogy az új Office változatokkal nem működik a régi fordítóprogram eszköztára. Régi offiszt meg nem tudsz venni új gépekre, azaz ha gépet cserél az iroda/fordító, és legális szoftvert vesz, frissítheti a fordítástámogató rendszerét is.
(Read on …)

Critical suite

Kategória: egyebek, pozitív karma — Zsee at 6:04 du. on Szerda, június 6, 2007

Ha már öltönyben biciklin jelentem meg malaszék újságjában, gondoltam elmegyek felvonulni én is. Útközben a menet felé intézett beszólások két központi téma köré csoportosultak:

1. Nem dolgoznak ezek?
2. Honnan van erre pénzük?

Válasz a kérdésekre:
1. De.
2. Onnan.

gyerek

kutya

autó

gáz

címzettek

győzelem?


a program, muhaha

következő oldal »