karmafactory.hu

Engineering the consequence

Can I kick it?

Kategória: semleges karma — Zsee at 7:53 du. on Vasárnap, december 31, 2006

Yes, you can. Idénre off, élmény volt olvastatni benneteket, magamat íratni úgyszintén.

“The First Rule of Project Mayhem is you do not ask questions. The Second Rule of Project Mayhem is you do not ask questions. The Third Rule of Project Mayhem is that in Project Mayhem there are no excuses. The Fourth Rule of Project Mayhem is that you cannot lie. The Fifth Rule of Project Mayhem is you have to trust Tyler.”

Matek Sanyi

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:20 de. on Vasárnap, december 31, 2006

Számos 2igen/3nem (viceházmester) után derült fény Matek Sanyi életútjára. Matek Sanyi felment Szentendrére a hegyre, ahol ásóbottal szerkesztett magának egy gödröt, kibélelte avarral, befedte deszkákkal és beköltözött. Közben kockás lapokra matekfeladatokat csinál, gondolom Rāmānujannak képzeli magát, és a legújabb projektje kigyalogolni Indiába és Nepálba, kábé mint a Kőrősi Csoma. Most próbálok belegondolni, hogy a múltkori prágai hétvége is azzal kezdődött, hogy Röszkénél tömlőcbe vetették a sofőrünket a hamis nemzetközi jogsija miatt, és négy órán keresztül volt muszáj jégert és behert abszorbálni a határállomás büféjében, az Eperke nevű rücskös gumilabdával történt későbbi harmadik típusú találkozásról nem is beszélve, akkor milyen retorziókra számíthat egy gödörlakó remete, amikor keletre Beregsuránynál egy szál tradicionális dhotiba öltözve, levelekkel a hajában próbál átkelni az ígéret földje felé.

7 PERC

Kategória: pozitív karma — Zsee at 8:53 du. on Szombat, december 30, 2006

Új télisport. A jóidőre tekintettel ismét kétkeréken. Balázzsal Castro és Tranzit között menyétnézőbe hét perc alatt. Zsír.

Battle Royale

Kategória: semleges karma — Zsee at 5:53 de. on Péntek, december 29, 2006

Battle RoyaleMivel úgysem lesz ebből már alvás inkább ajánlok jó könyvet. Meg lehet nézni a www.battleroyale.hu címen. Szerintem kurvára nem annyira brutális, mint amennyire próbálják hájpolni. A legyek ura ezerrel sötétebb és gonoszabb. Oké, hasonlít, de még adj hozzá egy kis Mérő Lászlót a játékelméletével, 1984-et, és töméntelen mennyiségű gáz amerikai dalszöveget. Sokkal inkább arról van szó, hogy a japók nagyságrendekkel célorientáltabbak nálunk, és ha be vannak fenyítve, hogy mit kell csinálniuk, akkor megpróbálják jól csinálni, és nem azon fáradoznak, hogy jót csináljanak de rosszul (illetve van erre néhány próbálkozás a történetben, de igen hamar helyreigazítják őket). Ha van időd előtte, akkor olvasd el a Tokyo Undergroundot a Vágvölgyitől, és sokkal több mindent meg fogsz érteni belőle. És ha nyitott szemmel olvasod a végét, akkor tök egyértelmű, hogy mi a helyzet: “Oké, akkor most beszállok a játékba! És folytatom, míg nem győzök.” A végén, persze. Kösz, hogy beismered. Akkor eddig miafaszt csináltatok, hogy sikerült túlélni, mi?

Amőbának lenni

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:26 de. on Péntek, december 29, 2006

Most olvastam egy Philip K. Dick novellát, az Oh, to Be a Blobel címűt (Philip K. Dick: Minority Report, pp. 191-210), és széjjel vigyorogtam magamat rajta. Arról szól, hogy van egy házaspár, akinek a női fele embernek álcázott földönkívüli amőba, aki néha visszaváltozik amőbává, és a férfi pedig egy földönkívüli amőbának álcázott ember, aki viszont minden este, vagy legalábbis stressz hatására változik amőbává. Vannak amőba, hibrid meg ember gyerekeik, a legvégén elválnak, és a sztori csúcsa az, hogy mindegyik azzá operáltatja magát, ami igazából nem is, tehát az amőba csaj emberré, a férfi pedig amőbává.
Tudom, Kafka, meg pszichoanalízis, meg minden, de szerintem ez a Philip K. Dick durvábban készen volt, mint bárki valaha…

Jelenvalólét hajvágás közben

Kategória: pozitív karma — Zsee at 4:25 du. on Csütörtök, december 28, 2006

Ma voltam Erikánál (ő mos legjobban hajat a világon), és meglehetősen out of context volt, ahogy hajvágás közben fejből nyomott Heidegger idézeteket, aztán Wittgensteinnel folyttattuk. Aztán kiderült, hogy amikor még filozófiaszakos volt, a Hazai Attilával élt együtt, és a Szilvia szüzessége című novella alaptörténete tőle származik. Szeretem az érdekes embereket.

Archaikus Apolló-torzó

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:30 de. on Csütörtök, december 28, 2006

Rainer Maria Rilke: Archaïscher Torso Apollos

Wir kannten nicht sein unerhörtes Haupt,
darin die Augenäpfel reiften. Aber
sein Torso glüht noch wie ein Kandelaber,
in dem sein Schauen, nur zurückgeschraubt,

sich hält und glänzt. Sonst könnte nicht der Bug
der Brust dich blenden, und im leisen Drehen
der Lenden könnte nicht ein Lächeln gehen
zu jener Mitte, die die Zeugung trug.

Sonst stünde dieser Stein entstellt und kurz
unter der Schultern durchsichtigem Sturz
und flimmerte nicht so wie Raubtierfelle;

und bräche nicht aus allen seinen Rändern
aus wie ein Stern: denn da ist keine Stelle,
die dich nicht sieht. Du mußt dein Leben ändern.

Tóth Árpád fordításában:
ARCHAIKUS APOLLÓ-TORZÓ

Nem ismerhettük hallatlan fejét,
melyben szeme almái értek. Ám a
csonka test mégis izzik, mint a lámpa,
melybe mintegy visszacsavarva ég

nézése. Különben nem hintene
melle káprázatot s a csöndes ágyék
íves mosollyal, mely remegve lágy még,
a nemző középig nem intene.

Különben csak torzult és suta kő
lenne, lecsapott vállal meredő,
nem villogna, mint tigris bőre, nyersen,

s nem törnék át mindenütt busa fények,
mint csillagot: mert nincsen helye egy sem,
mely rád ne nézne. Változtasd meg élted!

Ja. Pontosan erről beszélek. Az eredeti nem felszólít, csak tényt állapít meg.

Ismerd meg ellenségedet

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:55 du. on Szerda, december 27, 2006

“Az adózás, illetve az ezzel kapcsolatos eljárások beépültek mindennapi életünkbe. Az adószedést nem lehetett elég korán elkezdeni.”
Ilonka Mária: Az adózás története az őskortól napjainkig. 9. o.

Úgy érzem, ífjúkoromban megcsúsztak a prioritásaim :–)

BTW: Macy Gray - Sex-o-matic venus freak

Szervezetfejlesztés háborús körülmények között

Kategória: semleges karma — Zsee at 4:12 du. on Szerda, december 27, 2006

Tegnap:

Gy: Frici bácsit a keleti frontról hazafelé elkapták és visszavitték Ukrajnába. Betették egy fogolytáborba, ahol orosz volt a board, és német a management. Mivel Frici bácsi sváb volt, ezért ő dolgozott és kórházat épített…  

Nap szövege

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:03 de. on Szerda, december 27, 2006

Gy + A + Á + Zs egy hosszított golyóálló (sajnos csak könnyű páncélozás, bár egy igazi nagyvasat is megnéznék már belülről) béemvében gyorsan mennek a bányászvárosban karácsony éjjel is nyitva tartó egységet keresni.

Gy: Ez a gázfröccs drága lesz. De élvezem…

következő oldal »