karmafactory.hu

Engineering the consequence

766

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:37 du. on Hétfő, május 30, 2011

Tegnap az Ixelles-i kirakodóvásár-ócskapiacon egy magyarul beszélő úriembertől hat euróért vettem tizenegy tekercs, még eredeti német emulziós, lejárt Agfa Precisa diafilmet. Érdemes nyitott szemmel járni.

765

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:04 du. on Csütörtök, május 26, 2011


A ma esti kirchbergi fotóséta helyett a srácokkal söröztem inkább, de hazafelé tekerve sikerült még elkapni a nap utolsó sugarait.

764

Kategória: semleges karma — Zsee at 3:01 du. on Szerda, május 25, 2011

Ahhoz képest, hogy mekkora viharokat kavart a disznóvágásos sorozat a magyar napokon rendezett fényképkiállításon (Luxembourgban és Brüsszelben is le kellett szedni a malacfejes képeket és úgy tűnik, a panaszok miatt nem is lehet több kiállítást rendezni a brüsszeli kantinban), ezen a héten virágokról készült makrofotók lepték el a főfolyosót. Az exhibitek Mapplethorpe orchideáit megszégyenítő módon teszik közszemlére bibéiket, porzóikat és szirmaikat, az egyiken például konkrétan egy méretes klitorisz virít. Az emlékkönyv pedig tele dícsérő szavakkal. Elképzelhető, hogy a disznós képek esetében a genitáliaábrázolás hiánya okozott problémát?

763

Kategória: semleges karma — Zsee at 5:18 du. on Kedd, május 24, 2011

Próbálok regenerálódni az elmúlt két hét történéseiből. Át kellett mennem Németországba autóroncs ügyben, úgy néz ki ugyanannyiba kerülne a Scoobie-t hazatrélerezni, mint járóképessé tenni, jelen állapotában pedig annyiért tudnám eladni, amennyibe a nyárigumik kerültek egy hónapja. Mivel csak ideiglenesen van Mo.-n kivonva a forgalomból és a már kifizetett regadó a legértékesebb összetevője, ezért saját lábán megy vissza magyarhonba lakatoshoz. Aztán hiába fogadtam meg a harmadik Budapesten töltött nap után, hogy hajnal előtt, még sötétben hazaérek, ezt nem sikerült tartani, ilyenkor mindig többhavi elmaradást pótszocializál be az ember. Tartottam egy fél workshopot az üzleti konstellációkról, jártam ügyvédnél a cégbirodalom felszámolása érdekében, kötelező kör a könyvelőnél, napi kettő kasztróbisztró, mikativadar, 400, trébányai maffia az instantban, találkozó körülbelül 30 baráttal/ismerőssel, kereszbehívatás a lomóboltban, kortársirodalom-, indóház- és gruzzwepóló-beszerzés. Vissza Luxembourg, másnap volt főnökömmel együtt nagysikerű csapatépítő tréninget tartottunk Belgiumban egy negyvenfős csoportnak franciául (ez a francia dolog merész vállalkozás volt, de azt hiszem sikerült), ahol délután a zigazgató is becsatlakozott, majd szombaton John Malkovich és a Giacomo Variations a Philharmonieban (Bábel tornya kicsiben, narráció angol, ének olasz, felirat pedig német+francia). Ezek után kifejezetten pihentető a napi nyócóra munka, nyócóra pihenés és nyócórai esti futás.

A hét műtárgya

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:22 du. on Péntek, május 20, 2011

761

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:47 du. on Hétfő, május 16, 2011

760

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:21 du. on Szombat, május 7, 2011

Pallagi Ferenc:
Nemzetközi hátrány és baj származnék abból, ha megtudnák a nyilvántartás és a kartonok alapján, hogy kik voltak a szolgálattal kapcsolatban. Ez nemcsak hazai, hanem nemzetközi bajt is okozna. Lehet, hogy ezzel túl szubjektív vagyok, de ismerek bizonyos súlypontokat. Megmagyarázhatatlan állapot alakulna ki, és elszabadulna a pokol. (…)
Bereczki Vilmos:
Milyen mélységű lenne ez a zavar?
Pallagi Ferenc:
Ez nem ilyen kategória. Egy teljes társadalmi válság kiváltódását látom ebben.
Bereczki Vilmos:
Maradna-e autentikus politikai erő az országban?
Pallagi Ferenc:
Nem hiszem.
Bereczki Vilmos:
Társadalmi erő?
Pallagi Ferenc:
Nem hiszem.
Mécs Imre:
Egyházi erő?
Pallagi Ferenc:
Ez olyan rendszer, amely a társadalom minden rétegében, minden területén, minden intézményében kiépítette ezt a hálózatot.

A III/III. csoportfőnökség operatív anyagainak megsemmisítését elrendelő Pallagi Ferenc belügyminiszer-helyettes meghallgatása az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának 1990. július 19-i ülésén. A jegyzőkönyv teljes szövege a Betekintőn olvasható.

759

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:52 de. on Szerda, május 4, 2011

Lappangó kétségeim ellenére azért csak-csak hajlottam rá, hogy azonosuljak a könyv haláláról vizionáló arcok azon naiv meggyőződésével, h az olvasás önmagában nemesít, BÁRMIT is olvasson az ember. Egészen fél órával ezelőttig. Hirtelen ötlettől vezérelve megnéztem az amazon.com mai bestsellereit, és nem kicsit lesokkolódtam, minőségben mintha csak a mahasz toplistát nézné az ember (ahol az első öt helyezettből csak Szenes Ivánt ismertem fel). Szerintem a könyveknél is arról lehet szó, hogy azonnal letöltik az érdekesebb tartalmakat, és inkább a népesség internetügyileg kihívásokkal küszködő rétege vásárolja a toplistás címeket. Az USA felnőtt lakosságának közel 70%-a túlsúlyos, ebből adódik, hogy a top 20-ban két fogyókúrás könyv meg az Obama vs. Oszama deathmeccs miatt két Navy SEAL kiképzős regény trónol, és ha már így ráfixálódtunk a kettőre, akkor a legérdekesebb két cím tényleg igazi gyöngyszem: Heaven is for Real, egy kisgyerek halálközeli élményeit feldolgozó könyv a negyedik helyen, VALÓS történetként tálalva a négyéves Colton Burpo mennyországi utazását, mint bizonyítékot Isten létezésére, majd a 25. helyen feszít a Publication Manual of the American Psychological Association. Hát bazze, az eddigiek alapján tényleg van miről publikálniuk bőséggel.

758

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:31 de. on Hétfő, május 2, 2011


Csalános-zsályás gnocchi tökmaggal és pecorinóval