karmafactory.hu

Engineering the consequence

Eenzege staarke Kollektivvertrag

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:33 du. on Péntek, szeptember 25, 2009


Úgy tűnik a helyiek még nem unják tüntetést. Aszondják a romló munkakörülmények. Ezeknek fogalmuk sincs arról, mi van máshol.

Honnan ismered fel a női trakort?

Kategória: semleges karma — Zsee at 9:55 du. on Vasárnap, szeptember 20, 2009


Onnan, hogy donaldkacsás a sugárhajtóműve.

Solidariteit

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:58 du. on Kedd, szeptember 15, 2009


Érdekes nap volt ez mai. Ebéd helyett egy jógi előadását halgattam franciául a szabadság és a változás kapcsolatáról, arreter de penser pour être heureux, aztán elmentünk jógázni, aszondja az oktató, hogy emeljem fel a méhemet a rekeszizomig, csókolom, jó helyen járok? Aztán lengyel buli az egyik angol kocsmában, fülemen folyik ki a Bulmers. Hétvégi projekt: adaptergyűrűt reszelni, megjött az ebay-en rendelt Fuji-bajonettes 50mm 1:1.2 fényerejű objektív, EOS rendszeren ez jelenti a Noctilux egyetlen, még megfizethető alternatíváját.

Az apokalipszis disznaja

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:06 de. on Hétfő, szeptember 14, 2009


Triumph Rocket III, a legnagyobb hengerűrtartalmú, sorozatban gyártott kétkerekű. 2,3 literes, vízhűtéses sorhármassal. A Harley V2-k játéknak tűntek mellette. Lásd az egyező című Winkler-tesztet.

Ösztönök és magántulajdon

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:49 du. on Csütörtök, szeptember 10, 2009

A hétvégén Brüsszelben kis hiján lenyúlták a fotóshátizsákomat. A Palais du Justice melletti lift alatt egy kávézóban üldögéltünk amikor egy arab srác odajött, és összevissza beszélt valamit, aztán elment. Egy másodperc múlva a szemben ülő amerikai turista odaszól nekem, h nézd már, lenyúlták a táskádat. Hátrafordulok, és látom hogy a másik tevebaszó éppen iszkol el a hátizsákkal. Relfexből elkezdtem utána futni, egy dolog járt csak az eszemben, hogy melyik lábbal érkezzem a gerincébe. Srác látja hogy jövök, erre lassan, óvatosan lerakja a földre. Az a furcsa, hogy amint visszaszereztem, ami az enyém, nem érdekelt semmi, csak hogy visszavigyem az asztalhoz. Furcsa az emberi természet, ha visszakaptad, ami a tiéd, lenyugszol, csak utólag gondolkodsz el a lehetőségeken. Mindenesetre itt az ideje, hogy revideáljam antirasszista nézeteimet…

Vérmérséklet

Kategória: semleges karma — Zsee at 9:36 du. on Hétfő, szeptember 7, 2009

Kriptográfia

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:08 du. on Péntek, szeptember 4, 2009


Jean Francois Champollion sírja a Père Lachaise temetőben.

IKEA go Verdana

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:06 du. on Péntek, szeptember 4, 2009

Az a jó az internetben, hogy minden létező dologra van szubkultúra. Múltkor az atomóra-geekeken szórakoztam hetekig, most a betűkészlet-geekek vannak soron. Rengeteg különböző betűtípus között élünk, mindennapi életünk részei, általában nem veszünk róluk tudomást. A legtájékozottabbak esetleg tudják, hogy a tavalyelőtt az 50. születésnapját ünneplő Helvetica volt sokáig a leggyakrabban használt typeface, aztán felváltotta a Microsoft által favorizált Arial, ami tulajdonképpen a Helvetica átirata, de így nem kell rá jogdíjat fizetni. Egy betűtípus a céges imidzs része, így van vele például a Leica, Zeiss, Audi, és az IKEA is így volt. Egészen mostanáig. Most kézbesítik a 2010-es évad katalógusait, ami a jellegzetes IKEA betűtípus helyett a Microsoft által unalomig ismételt Verdanával van szedve. A betűkészlet-geekek természetesen egy emberként hördültek fel a világ minden pontján, lám, az emberi érzékenység határtalan.