karmafactory.hu

Engineering the consequence

Weeping song

Kategória: semleges karma — Zsee at 5:06 de. on Vasárnap, november 30, 2008


6 nap van hátra. Mennék már nagyon. Ma tartódott házibuli, szlovák kolléganők előadták a pálkatapéterjóreggelt sziahogyvagymitcsinálszt magyarul, sikerült őket rávenni, hogy a refrént módosítsák faszkorbácsra, Katával halálra röhögtük magunkat. Jó ez a szemetet összefújja a szél alapelv, bárhova mész, mindig találsz hasonuló arcokat. Helyi emberrel még nem sikerült beszélgetni, az ír kocsmában costa ricai és szerb polgárokkal partiztunk, meg bevásárlás után előadtam nyári gumikkal egy drifting magánszámot autópálya feljárón, hiába a 4WD, ha csúszik minden kerék.
We are the perfume of corridors, unfamiliarised with isolated activity,
traitors of privacy.

Pozitívat vonzani

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:40 de. on Péntek, november 28, 2008

Azt.

Telefonszerelés

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:32 du. on Kedd, november 25, 2008

Mielőtt eljöttem otthonról, megadta magát a telefonom, de fémborítású kagylóból csak a Motorola V3xx volt a megcélzott árkategóriában. Az egyik boltban az eladó srác nagyon nem ajánlotta, mondván, hogy tízből kilencet visszahoznak, mert szar. Jótanácsra ügyet sem vetve elhoztam, és lőn, már az első naptól kezdve megőrjített a folyamatos újraindulásával és kikapcsolásával. Tegnap keresgéltem fórumokban, az amerikai vevők nagy része visszaküldte őket cserére, de a cseredarabok is ugyanezt a hibát produkálták, szoftverfrissítés sem segített. Valaki írta, hogy akksiprobléma, hátlap mögé kell tenni egy darab kartont meg csatlakozót tisztítani. A megoldás valójában ennél sokkal egyszerűbb. Dolgos kínai kezek szerelik készre a japán akksit, annyi csak a gond, hogy a műanyag fóliát a feliratokkal lazán teszik rá az akkumulátor burkolatára, alámegy a levegő, és az éleknél párnát képez. Hosszabb beszélgetéskor a terhelés és a testhő miatt felmelegszik, kitágul, feljebb nyomja az érintkezőt, és már egy apró mozdulatra is szakad az áramkör. Fogtam egy kést, leszedtem a fóliaborítást az akksi aljáról, és láss csodát. Megszakítás nélkül sikerült majdnem nullára beszélni a maradék egységemet.

CEU

Kategória: semleges karma — Zsee at 5:58 de. on Vasárnap, november 23, 2008

Ismét megbizonyosodhattam róla, h a közép-kelet-európaiak jól bírják az alkolholt. A penne alla szuziQ kísérleti projekt is pozitív visszajelzéseket szült, jövő szombaton remélem jön mindenki, most a lefagyott utak és hóesés miatt redukálódott a létszám, szerencsére Martin, a cseh kolléga is fiastyúkkal nyomja, így át tudott jönni tükörjégen. Alig várom már, hogy beköltözzem az új lakásba, ez a mostani túl nagy nekem egyedül, bolyongok benne mint tű a szénakazalban.

My light shines on

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:31 de. on Szombat, november 22, 2008


Kaptam egy tippet lakásbérlettel kapcsolatban, úgy néz ki jan. 15-től megvan a love shack, a szemetet összefújja szél, szokta mondani volt bikicklisbalázs, kábé öt percig tartott míg Fabrice-szal sikerült egymásra hangolódni, csütörtökön mondta vissza esküvőjét, kiderült, h januártól megy Dubaiba, ő lesz a Ferrero vámmentes boltok reptéri szélszmenedzsere az EMEA-régióban, próbáltam ormánynak melót szerezni, névjegy itt, kapcsolati hálót lehet izzítatni, a második üveg spanyol pinot noir után továbbmentünk kocsmázni leendő lakhelyem környékén, a leggázzabb szicsiliánó csávókkal ölelkezve fogadtam meg, hogy továbbra is frekventálni fogom palatetős krimóikat, februárra meghívásunk van arabokhoz, mondtam fabríciónak szaván lesz fogva, aztán megvitattuk a vámmentes reptéri boltok sajátságos piaci környezetét, valóban, van kb. 40 perced, h megragadd a potenciális vevő figyelmét, tehát elsősorban nem brand marketinget kell nyomtani, hanem jóban kell lenni a reptéri boltok üzemeltetőivel, h megfelelő helyre helyezzék a termékedet, meg röhögtünk, h az arab országokban vendégmunkázó pakik ugyanazt csinálják, mint a magyarok rendszerváltás után Bécsben, mennek haza araboktól, felcucculva piával, ölben fogva a repülőn a 15 kilós Ariel alpesi fehérítős mosóport, miközben a csomagtartót feszíti ki sétáló jános. Szóval úgy tűnik enyém a lakás, a közvetítői díjon megspórolt ezer ojrót meg bebiszniszelem, emberünk hajlik rá, h a bútorokat a beszerzési ár felén átruházza. And I see, that these are the eyes of disarray, would you even care?

Erkölcsös női kerékpár

Kategória: semleges karma — Zsee at 6:09 du. on Péntek, november 21, 2008

Kickern

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:22 de. on Péntek, november 21, 2008

Elmentünk ma csocsózni Limpeltsbergbe, belga asztalok voltak, teljesen mások a figurák, mint az otthon megszokott olasz gyártmányú csocsóasztalokon, ék alakú és bordázott az aljuk, kemény műanyagból vannak, és lehetetlen velük erősen ütni. Néhány sör után sikerült megszokni a peremfeltételeket, és előjöttek a Mort Holovik lokalizációs kombinátban beizmosított reflexek, már vártam, hogy mikor jelennek meg volt munkatársaim, a kultikus öv, világító wifi-dekektoros póló, kapusgól és laktózérzékeny ketölbell-bögre képében. Találkozhattunk az itteni orosz diaszpóra képviselőivel, akik kihasználva az ingyen drótnélküli netet bevackolták magukat a sarokba, warkraftot és videócsetet nyomattak szimultánban. Jött ma postán novemberi Indóházat és az MDa-motovonatról szóló különszámot tartalmazó szívhez szóló küldemény. Ezennel nagy összegű pénzjutalmat ajánlok fel annak a bátor vállalkozónak, aki befogja szerelmetes ormányosomat és felteszi az első Luxembourgba induló gépre.

Most jön az ereszkedés

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:20 de. on Csütörtök, november 20, 2008

Láthatatlan bejárónő

Kategória: semleges karma — Zsee at 7:44 du. on Kedd, november 18, 2008

Májk a lelkemre kötötte, hogy keddre mossam ki a felmosóvödörben levő rongyokat, mert jön a bejárónő. A bejárónő a legbizalmibb állások egyike, az MBA-levelezőlista humántőzsde szekciójában is csak a nőgyógyász és a válóperes ügyvéd előzi meg a keresleti oldalon. Amikor megnéztem a házat, a háttérinfók részletes ismertetése helyett inkább sörözni mentünk az angol kocsmába, ezért csak annyit tudok róla, hogy kedden délelőtt jön, leveszi a rongyokat a szárítóról, majd a klasszikus backtrack labirintus-bejárási algoritmus szerint végigmegy a lakáson, ahol nyitott ajtót talál ott bemegy oszt rendet vág. És lőn. Ragyog minden, kocsmaszag kiszellőztetve a konyhából, sörösüvegek katonás rendben az ablakpárkányon, mosogatógép telerakodva, az elhasznált rongyok pedig a mosógép előtt a vödörben. Meg kiszedett egy müzliszeletet a szekrényből, elfogyasztotta, és a csomagolást akkurátusan belehelyezte a szemetesbe.

Visszapillantó vazze

Kategória: semleges karma — Zsee at 5:12 du. on Vasárnap, november 16, 2008

Délután elmentem kétkeréken bejárni a környéket, fél kilométernyire jutottam, amikor egy meghatározhatatlan szemszínű afrikai matróna rámnyitotta a kocsiajtót. Azt hittem kiköpöm a belem, egyik pillanatban még lassítok, hogy elengedjek balról egy autót az útszűkület előtt, következőben meg egy kék golf ajtaján vagyok fennakadva. Szerencsére volt rajtam sisak és nem volt becsatolva a cipőm, így nem estem le, de jobb alsó bordám és jobb karom kapott egy kurva nagy ütést. Kocsiajtó leamortizálódott, angol-francia pidzsinben elkezdett magyarázni, hogy túl közel voltam az út széléhez, én meg próbáltam felvilágosítani, hogy bicóval az út szélén szokás közlekedni. A szomszéd lüxembürzsoák pont pakoltak ki bevásárlás után, nagyon kedvesek voltak, kérdezték, h kell-e valami szerszám a bringához, hogy járóképessé tegyem. Mindkét fék beállt, szorul a kerék, hátsó agy gyorszára is szarakodik, most egy darabig tömegközlekedés meg autózás lesz.

következő oldal »