karmafactory.hu

Engineering the consequence

Bauer a bierger ellen

Kategória: semleges karma — Zsee at 4:35 du. on Kedd, október 20, 2009


És ekkor ismét felvetődik a kérdés, hogy mi értelme van annak, hogy a nacionalista paraszt betraktorozik a városba, és tojással meg Molotov-koktéllal dobálja a valószínűleg szintén vidékről származó rendőröket, miközben a mezőgazdasági miniszterek tanácsa magasról leszarja az egészet. Ki szív? Lezárták a teljes Kirchberget, egynapi bevételkiesés minden vállalkozásnak, plusz a rendkívüli szabadságolások díja, rendőröknek túlóra, takarítási költségek. Gratulálok.

Fúúúúúróóóóóóóó

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:25 du. on Kedd, október 20, 2009

Reggel sikerült több részletben megszabadulni a gyulladt fogamtól, aztán pont egy árrés-adózással foglalkozó hardcore adóügyi szöveg fordítása közben jöttem le az érzéstelenítésről. Mire leszek figyelmes? Egy emelettel lejjebb ütvefúróval kezelik a vasbetont, és a fúrófej az arcomba hasító fájdalom ütemére csikorog. Miért?

Ahol megállt az idő…

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:34 du. on Péntek, október 16, 2009

Pszeudoegzisztencia

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:51 du. on Csütörtök, október 15, 2009

Alig lehet nagyobb hibát elkövetni, mintha valaki komolytalan embert komolyan vesz. A komolytalan ember nem az, akit én nem veszek komolyan, hanem aki önmagát nem veszi komolyan. A komolytalanság jegye, hogy a mindenkori korrupciót kész helyzetnek veszi, ahhoz alkalmazkodik, és ezt azzal súlyosbítja, hogy hunyorgat. A korrupcióhoz való alkalmazkodás lehet elborult egzisztencia következménye: a hunyorgatás oly léthazugság jele, amely nemcsak önmaga, hanem minden ember igazságának útjában áll.
Hamvas Béla: Patmosz II. Medio. Budapest. 2004. p. 41.

Szecska

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:01 du. on Szombat, október 3, 2009

Luxemburgi tévében éppen Magyarországot reklámozzák, Szecskában sakkozó arcok, most a Gundel igazgatója beszél rettenetes angolsággal, majd áttérnek arra, hogy a magyar borok a dél-olasz borok konkurenciái. Aztán Nanushka butik, és magyar divattervezők, plusz herendi porcelán. Örvendetes elmozdulás a pusztában ostort csattogtató lovasbetyároktól és a balatoni lángostól. A zserbószeletnél a cukrászda vezetője külön kiemelte, hogy a tetején “ríl csokolád” van, valódi “ríl csokolád”. Nem tudom, hogy ez miért releváns, eddigi tapasztalataim alapján francia/belga/német cukrászdákban a csokoládé az csokoládé, ebben az esetben inkább csak gyanút kelt, hogy a többi süteményen esetleg nem valódi a csoki. Olyan, mintha a borlapon csak a legdrágább mellé írnák ki, hogy glicerinmentes.

Decay porn

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:31 de. on Szombat, október 3, 2009

Statisztika magasfokon

Kategória: semleges karma — Zsee at 8:29 du. on Péntek, október 2, 2009

Hány darab logikai bukfenc található a következő gondolatmenetben?
Egy adatsor elemzése során a termelőeszközök átlagos termelékenységének kiszámításakor elfelejtjük kivonni az elméleti üzemidőből az előre tervezett állásidőt, majd megállapítjuk, hogy komoly problémák vannak, mivel a vizsgált statisztikai populáció mintegy fele az átlag alatt teljesít.