karmafactory.hu

Engineering the consequence

Vissza földre

Kategória: pozitív karma — Zsee at 6:37 de. on Szombat, június 30, 2007

Hallucinogén torreádorA torreádor visszakerült Wesselényiből. Odakerüléséhez hasonlóan most is K-val moziztunk rajta. Aztán teliholdat néztünk kint az infoparknál, fűben fetrengve, magaslatról szuggerálva a műholdat, hogy széllel szemben is tudjon haladni. Hason fekve beszívni a nedves föld illatát. A Lágymányosi híd valójában egy kurva nagy pókrezervátum, az oldalán a járdánál a korlát megszámlálhatatlanul sok pókhálóval van teleszőve. Úgy épülnek fel a kolóniák, hogy a legnagyobb zsíros keresztesek a fénycső alatt tenyésznek, a hálójuk úgy szűri ki a szélből a fényre szálló gezemicét, mint a bálnák szilái a vízben úszó planktonokat. A zsíros potrohok alatt van a kisebb hálókkal feltörekvő réteg, viszont a kisebb sűrű háló meg jobban rezeg a szélben, folyamatosan javítani kell. Vibrál az egész lakótelep, keresztesaz alsó szinteken pedig a vállalkozó kedvű telepesek vernek elszórtan tanyát. Azon gondolkodtunk, hogy ha jön egy nagyobb vihar, az egész kolóniát elfújja a szél, ilyenkor jöhet az utánpótlás, az addig a korlát alatti rácsos fémlemezek lyukaiban a maradékokból tengődő proletárok kitöltik a hatalmi vákuumot. Fenn északon meg állítólag esik eső és jeges szél fúj.

Does anyone care

Kategória: semleges karma — Zsee at 4:35 de. on Péntek, június 29, 2007

Álmok

Kategória: pozitív karma — Zsee at 3:59 de. on Péntek, június 29, 2007

Tegnap álmomban egy turboprop repülőgéppel műholdakat vontattunk pályára. A furcsa az egészben az volt, hogy sétarepülésre jelentkeztem, és eredetileg egy klasszik kétfedelű csillagmotoros gép tetején levő falócára ültem le. A vontatót egy általános iskolai osztálytársam vezette, katonai frekvencián kommunikáltunk, és amikor a rejtjeles csatornát használtuk, a kép átment fekete-fehérbe, ill. szépiaszerűbe, és statikus zörejek is voltak a látómezőben. De az egész valójában úgy indult, hogy Bajon, ahol szőlőskertünk volt régen, találtam egy hegyi orosz kutatóbázist, amit privatizáltak, a tetején volt egy kávézó, és rossz gombot nyomtam a liftben. Ellenben gyönyörű volt, ahogy a műhold a lemenő nap fényében kibontotta a napelemtábláit. Bíborlilakéken tükröződött rajtuk a napfény. Sajnos a szuszogást nem hallani idáig a messzi északról.

A gyilkos geek

Kategória: egyebek, negatív karma — Zsee at 2:13 de. on Péntek, június 29, 2007

Van ez a Hans Resier nevű arc, linux geekek a ReiserFS nevű fájlendszeréről ismerhetik, ha jól emlékszem a Suse disztribúció egy darabig defaultként használta (legalábbis a sulinetes ingyengépeken ezzel telepítették), és a Pentagon is támogatta a fejlesztését. Aztán legközelebb akkor lehetett róla hallani, amikor letartóztatták eltűnt felesége meggyilkolásának vádjával. A Novell, aki ekkorra már megvette a Suse Linuxot, kidobta a ReiserFS-t, azóta nem is nagyon használják. Klasszikus féltékenységi drámának tűnt az egész, de most a Wired magazin csinált emberünkkel egy hosszabb interjút, és a kibontakozó sztoriból simán lehetne filmet forgatni.
(Read on …)

A nemzeti oldal nyelve

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:50 du. on Szerda, június 27, 2007

Most, hogy már a sokadik szöveget fordítom a nemzeti oldalról, kezdem azt gondolni, hogy azért korrelál igen erősen a vallási és a nemzeti meggyőződés, mert uolyan szimbolikus nyelvet használ mindkettő. Annyira tele van zsúfolva jelképekkel és mindenféle metafizikai utalásokkal, hogy konkrétan szétvet sokszor az ideg, hogy ezt egyszerűen nem lehet átültetni angolra. A szóképek, az agressziót keltő hasonlatok, a hardcore metaforák, Hamvas Bélát idézve hőbölygés és mászolygás. Nem tudom, hogy ebből mi jön át annak, aki nem magyarul hallgatja vagy olvassa ezeket.
(Read on …)

Aston Martin DB9 vs TGV

Kategória: semleges karma — Zsee at 5:29 du. on Hétfő, június 25, 2007

Élethalálharc, Londonból Monte Carlóba. Jeremy Clarkson az AM DB9-cel megmenti a világot, mint James Bond, a francia TGV-től, amin Hammond (aki nemrég majdnem meghalt egy autós rekordkísérletben) és May próbálja meg bebizonyítani, hogy gyorsabban odaér a csalagúton át kötöttpályán vonattal. Tetszik, ahogy Clarkson a végén már kint ül lazán a kávézó teraszán, amikor bőröndökkel futva, csapzottan és idegesen érkeznek a többiek. Egyébként egy hasonló DB9 nyert múlt héten a Le Mans-i 24-órás futamon is.
1. rész: http://youtube.com/watch?v=rSKxiw7sajo
2. rész: http://youtube.com/watch?v=v8R04FumQvY

Nősténypapucsok / Nap szövege

Kategória: semleges karma — Zsee at 5:22 du. on Hétfő, június 25, 2007

Szombaton megyünk aluljáró a gödör felé, azon beszélgetünk, hogy ha lehetne gyerekeket bérbeadni, akkor olyan hirdetések is lennének, hogy banki finanszírozásból visszavett gyerekek kedvező feltételekkel eladók, aztán a nagykorúságot elérve maradványértéken lehetne őket eladni idegenlégióba, közben a hátunk mögött meg éktelen vihogás és lépészajok.
GB: Siessünk, mer mögöttünk már klaffognak a nősténypapucsok…

Dühös patkány ketrecben

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:38 du. on Szombat, június 23, 2007

Meztelencsiga

Kategória: pozitív karma — Zsee at 6:56 du. on Péntek, június 22, 2007

A pignél találtam a linket. Muhahahahahahahahahahhahahahhahahaha. Egyébként meg corvin tető, corvin terasz. A szektát meg majd később elmagyarázom.

Mezítlábas szekta

Kategória: semleges karma — Zsee at 6:37 du. on Péntek, június 22, 2007

Krumplipüré, rántottsajt. Jegesmedve vissza barlang, B-vel sörözés gödör, láblógatás víz. Időről időre külföldi bemegy a vizesplafonba, fényképezés, satöbbi. Erre árnyékból előmászik bizalomgerjesztő őr, elküldi, kicsit nehezen, mert még magyarul sem megy választékosan kifejez. Sokadik sör és elzavarási koreográfia előtt megkérdezem tőle, h miért nem tesznek ki egy idegen nyelvű táblát. Mondja erre, h akkor is bemennének, ezekkel nem lehet bírni. És megy oda, gó wóter, gó hóm, disz iz nó. Kongrat miszter.

következő oldal »