karmafactory.hu

Engineering the consequence

Szárnyaspatkány

Kategória: semleges karma — Zsee at 4:44 du. on Péntek, május 30, 2008

szárnyaspatkány kotlik ablakban

mint sánta kutyát

Kategória: negatív karma — Zsee at 2:24 du. on Péntek, május 30, 2008

jövő hónapban lejár jogosítvány, muszáj volt hazamennem tébányára családi dokkerhez. láttam 1-2 ismerős arcot, hihetetlen, hogy milyen mértékben törnek meg emberek az évek és tapasztalatok súlya alatt. volt egy srác még az első munkahelyemen dolgoztunk együtt, egy telekom cég helyi irodavezetője volt, aztán megszűnt a kirendeltség ahol dolgozott, és műszakvezetőként kezdett nyomulni. ebéd közben azon röhögtünk a többiekkel, hogy emberünk kezd megcsúszni, egy operátorcsajt tolt szabadidejében, ami azt eredményezte, hogy meló után mindig jött érte az asszony kocsival, hogy csírájában fojtsa el munka utáni kalandvágyát. ezt követte egy rendőrségi eljárás, mert több készterméket is magához szólított, minek következtében díszkísérettel távozott utolsó munkanapján. azóta nem láttam, de a rendelőben széjjelgyötört arccal bicegett fáslizott térddel, megkopott ruházatban. tisztára mint egy erkölcsi példabeszéd: nemennyrá a droidnőkre fiam, mer úgy jársz, mint az egyszeri szupervájzor.

After the rain has fallen

Kategória: semleges karma — Zsee at 3:11 du. on Csütörtök, május 15, 2008

Lámpa bazzeg

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:00 du. on Csütörtök, május 15, 2008

Van ez a biciklisátkelő a Moszkva tér és a Déli között, a Krisztina körúton. Lámpa meg minden, a délitől a moszkva felé jellemzően áll a kocsisor, ott nincsen gáz, ha el is állják az átkelőt, legalább nem ütnek el. A másik oldalon, a moszkvától a déli felé teljesen más a helyzet. Az esetek közel felében vagy basznak megállni, vagy ha látják hogy jön a biciklis, akkor satufékkel becsúsznak az átkelőig. A piros lámpát gyakorlatilag észre sem veszik. Eddig már vagy ötször ütöttek majdnem el, ezért mostanában elég agresszíven szoktam reagálni, múltkor egy kibaszott taxissal üvöltöztünk egymással, majdhogynem neki állt feljebb, L meg csak nézett h mi van, pedig előre szóltam, hogy el valszeg el leszünk ütve. Ma meg egy női sofőrök gyöngye hajtott el előttem fékezés nélkül, rémült arcot vágva, mert sejtette hogy valamit nem csinált jól.
Lehet hogy táblákat kéne kitenni az előtte levő lámpaoszlopokra, vagy valami. Arra is gondoltam, hogy kimehetnénk videózni, hogy statisztikai átlagban hányan állnak meg. Ez nagyon gáz, gyertyák és fekete keretes arcképek még nincsenek az átjáró mellett, de szerintem ez is csak a szerencsének tudható be. Várom az ötleteket, ha valaki tudja hogy hova lehetne címezni hivatalos megkeresést az ügyben, kommentbe pls. Kösz.

Poligráfia

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:51 du. on Szerda, május 14, 2008

Stoelting CPS II 8 csatornás poligráf
Tegnap végre élesben láttam poligráfot működés közben. Az üzleti hírszerzés képzésen a humán kockázatelemzés és a hazugságvizsgat volt terítéken, kibaszott érdekes témakör. Maga a berendezés egy Stoelting CPS volt, négycsatornás klasszikus poligráf, számítógépes (hardver + szoftver) kivitelben. Tulajdonképpen sajnáltam, hogy nem egy klasszikus tintás-karos-papíros cuccot hoztak demonstrálni, igazi steampunk fíling lett volna.
(Read on …)

Mind Control

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:59 de. on Szerda, május 14, 2008

Milyen már, amikor a munkahelyeden a proxyszűrő nem enged be a saját blogod megjegyzéseit moderálni, mert “az oldalon található tiltott kifejezések száma meghaladta a megengedettet”. Bár múltkor a statisztika szerint a “számítógép személyiségromboló hatása” kifejezésre dobta ki a kereső a karmát. Nem rossz.

Les Fleurs du Mal

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:48 de. on Csütörtök, május 8, 2008

Űrvirág 2
(Read on …)

Pedofilveszély

Kategória: semleges karma — Zsee at 3:27 du. on Szerda, május 7, 2008

pedobusters
Vasárnap reggel elvittem okulni az ormányost, aztán mire hazaértem már majdnem megőrültem egy szál cigiért. Ha már egy hetet kibírtam, nincs kedvem visszaesni, felültem bicóra, lementem Budafok felé a kerékpárúton. Tiszta sztalker az egész, van egy olyan rész, ami teljesen úgy néz ki, mint a Zóna vasúti bejárata az őrtornyokkal, már csak a síneken táncoló Land Rover kéne bele.
(Read on …)

Mentés

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:48 du. on Péntek, május 2, 2008

Szocialista embertípus, enyészet, sport, mindörökké
Szóval volt ez a nemzetközi katasztrófevédelmi/speciális mentési gyakorlat Lengyelországban. A helyszín Pstraze, egy elhagyott szovjet katonai rakátabázis és zárt város volt, ahol a helyiek elmondása szerint állítólag százezren laktak. Az oadút sem volt egyszerű, konvojban mentünk, a felvezető autó egyszer csak indexelni kezdett az autópályán, lementünk egy jelöletlen lehajtónál, aztán fél órát nyomtuk még erdei utakon mire a táborhelyre értünk. Egyedül a magyar csapatnak nem volt sátorfűtése, volt olyan nap, amikor mínusz hat fok volt hajnalban, immunrendszer-erősítésnek sem utolsó. A kb. Tatabánya méretű hely tele van romházakkal, a repülőteret, a lőteret meg egy raktárbázist még használják rajta, a fennmaradó rész hihetetlen mértékben le van pusztulva, van olyan ház amit felgyújtottak, van amit részben vagy egészben felrobbantottak, meg olyan is ami magától dőlt össze. A végén elvittek egy körre helikopterrel, a harci forduló felér egy fél kötélugrással. A csapatban vannak bányamentők, mentősök, tűzoltók, és kutyások, mindenki önkéntesen, azt mondják, hogy nincs az a pénz amivel ezt meg lehetne fizetni. Legjobban a Bozsó fogalmazta meg: “Figyelj, nemsokára elmegyek nyugdíjba a bányától, és végre a hobbimmal tudok majd foglalkozni: a mentéssel…