karmafactory.hu

Engineering the consequence

Vízköpő

Kategória: pozitív karma — Zsee at 6:15 du. on Péntek, augusztus 31, 2007

kiskobold
Anamarija, a minisellő nonsztop szupermonsztrum

Cohen rulz

Kategória: semleges karma — Zsee at 5:30 du. on Péntek, augusztus 31, 2007

Állásinterjú

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:17 de. on Péntek, augusztus 31, 2007

Délután megyek a M***Logic-hoz, jelentkeztem egy projekt manageri munkára. Eddig igazán pozitívak a tapasztalataim velük kapcsolatban, egyszer beszélgettem az egyik fejlesztőjükkel egy fordítói konferencián, hazai viszonyok között szokatlanul intelligens arcnak tűnnek. És ami legjobban tetszett, hogy egy napon belül reagáltak a jelentkezésemre, amit eddig még csak az Ernst&Young részéről tapasztaltam, de ott túlképzettségre hivatkozva a második interjú után elhajtottak. Nem tudom, ennek mi lesz az eredménye, nemrég beszéltem telefonon az egyik nemzetközi fordítóiroda és fordítástámogató szoftvergyártó Mo.-i képviseletével, ott egy hasonló munkakörről kiderült, hogy kb. fél munkaidőben fordítani kellene, plusz néha hétvégén is munka, és erre adtak volna kezdő fizetésként nettó 150-et. Amikor felvetettem, hogy egy szabadúszó fordító a piacon ennek többszörösét keresi meg, csak hümmögés és mellébeszélés volt a válasz. Szóval kíváncsian várom, hogy ennek mi lesz az eredménye.

BÉT befektetői nap

Kategória: pozitív karma — Zsee at 11:10 de. on Csütörtök, augusztus 30, 2007

Egy órakor tolmácsolás az AAA Autónak. Most para van egy kicsit, de megoldjuk. Próbálok ráhangolódni az ausztrál dialektusra.
UPDATE: Semmi para, reggel kellett csak 20 percet dolgozni, a prezentációt mégis tolmácsolás nélkül nyomták le. Jó dolog ez a napidíj, komolyan.

Neuromancer szövegfelhő

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:29 de. on Kedd, augusztus 28, 2007

Nem bírtam ki, beadtam az orákulumnak a Neuromancer teljes szövegét is, íme az eredmény:

Neuromancer, szövegeloszlás

Főszereplők: Case és Molly. Testrészek: back, eyes, face, hand, fingers, head, mouth, smiled, voice. Kontraszt: black-white, blue-pink.

Parasztok, szevasztok

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:42 du. on Hétfő, augusztus 27, 2007


Mahasz, rádiós TOP 40, 33. hét

Éppen Dubrovnik belvárosában kerestünk parkolóhelyet, amikor arról beszéltünk, hogy egy sima szöveggenerátorral le lehetne gyártani a legtöbb rádióban játsztott számot. Zsével egy klasszikus slágergyárat vizualizáltunk, bemennek az emberek dolgozni, recepció, belépőkártya lóg nyakban, alulfizetett bölcsészek és lecsúszott konzisok, van aki zenét, van aki szöveget gyárt napi nyolcas munkaidőben. Eszembe jutott, hogy valahol hallottam erről a Many Eyes nevű IBM rendszerről, ami szavak előfordulásának gyakoriságát tudja vizuálisan megjeleníteni. Forrásként a Mahasz múlt heti TOP 40 rádiós playlistjét használtam, csak a magyar számokat kigyűjtve, a dalszövegeket a zeneszöveg.hu-ról szedtem le. Sztem felesleges kommentálni eztet.

Hit the road Jack

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:47 du. on Hétfő, augusztus 27, 2007

M7, túlperes bömös
Hévízről hazafelé, lépésben az M7-esen, középső sávban visszafogottan ízléses BMW tuning, túlperes gumikkal

Itt kísértünk - Love ‘07

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:10 du. on Péntek, augusztus 24, 2007

Azt hiszed, hogy adnak, amikor éppen elveszik: “A szeretet mint kölcsönös szexuális kielégülés és a szeretet mint “csapatmunka” és mint menedék a magány elől: ez a két “normális” formája a szeretet elsatnyulásának a nyugati társadalomban, a szeretet társadalmilag elfogadott patológiájának.”
Erich Fromm: A szeretet művészete. Háttér. Budapest. 1993. p. 122.

Elsüllyedt perspektívák

Kategória: egyebek, semleges karma — Zsee at 6:13 du. on Szerda, augusztus 22, 2007

elsüllyedt
Féloldalra dől.
A földön támaszkodik,
De vízben pihen.

United Colors of Bosnia

Kategória: negatív karma — Zsee at 12:57 du. on Kedd, augusztus 21, 2007

United Colors of Bosnia

hotel mostar

energopetrol székház

front

ablak

Amatőr videókat nézek youtube-on a kelet-mosztari harcokról, összeszorul a gyomrom, amikor a remegő képeken látom az utcákat ahol jártam, de nem müezzint hanem repeszbecsapódást hallani, és turisták helyett hullák, katonák, meg sírásó hadifoglyok.

következő oldal »