karmafactory.hu

Engineering the consequence

Nap szövege

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:36 du. on Szerda, április 30, 2008

Borászati szempontból pedofilok vagyunk. Ezt a Portugiesert még két évig kellene érlelni.” valamint “..aztán préselés nélkül kádba tesszünk, és az ember napi két-három alkalommal ilyen tömöszkölővel megtömöszköli csömöszkölővel csömöszköli.” Bukolyi László, Gróf Buttler pincészet

COOperation 2008

Kategória: semleges karma — Zsee at 7:45 de. on Hétfő, április 28, 2008

ENSZ INSARAG gyakorlat egy korábban százezres, mára elhagyott orosz zárt városban, Lengyelország délnyugati csücskében. Képek egyelőre itt, többi később.

Tűzoltó és telihold

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:56 de. on Péntek, április 25, 2008

Csehek, tűzoltóautó, kurvahideg, Lengyelország

Viszlát OLMO

Kategória: semleges karma — Zsee at 6:55 du. on Péntek, április 18, 2008

Bének tegnap ismét ellopták a bringáját, immár harmadjára gyászolunk. Mint az eset is mutatja, a kryptonite sem ér semmit ha tényleg el akarják vinni. Viszlát OLMO, részletek az alleycaten.

Névrokon

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:24 du. on Szerda, április 16, 2008

Fisker Karma
Van ez a Fisker nevű autómanufaktúra, egy Henrik Fisker nevű dán tervező cége, állítólag ők fogják gyártani az első konnektorba dugható négyajtós elektromos luxusautót, Fisker Karma néven. Úgy tűnik lesz még egy karmagyár.

Winter Maintenance

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:17 du. on Szerda, április 16, 2008

Egy thaiföldi fordító az imént küldött mailt a belső levelezőlistára, hogy nem érti a “téli karbantartás” kifejezést. Ha nincs kenyér, egyél kalácsot vazz.

Mulatság

Kategória: negatív karma — Zsee at 9:07 du. on Szombat, április 12, 2008

Nincs is fullosabb program egy délelőtti APEH-ellenőrzés után elmerülni a lengyel groteszkben. Az ormányos újfent meglepett színházjeggyel, Mucsi, Scherer és Szikszai Rémusz, hárman a világ ellen. A groteszk-abszurd már délelőtt elkezdődött, a karmafactory-EU-KPMG deathmatch soron következő epizódjaként berendeltek adó- és járulékellenőrzésre. Kompetens adóhatóságunk először vállalkozói igazolványt keresett rajtam, majd amikor nagy nehezen sikerült felvázolnom, hogy “magyar jogszabályok szerint bejegyzésre nem kötelezett külföldi munkaadó - a magyar jog hatálya alá tartozó - munkaviszonyban álló munkavállalója” voltam, akkor rámnéz a missz terminátor, hogy fiatalember, akkor mondja meg az Európai Bizottság magyarországi adószámát. He? Mivan vazze? Mondja meg az EU magyarországi adószámát. Ott dolgozott nem? Mit írok én a jelentésbe? Leszarom. Nyilván a NATO meg az ENSZ is bejelentkezik magyarországi adószámot kérni, különösen hogy nem bejegyzésre kötelezettek.
Szóval a káeurópai groteszk ezek után folytatódott a színházban. Annyira jellemző ez a hozzáállás erre a régióra. Három arc betöri magát egy helyre, ahol nincs senki. Mulatságot akarnak. Ahelyett hogy csinálnának egyet, inkább elkezdenek szenvedni, törnizúzni, felébred a kisebbrendűségi komplexus, hogy biztos azért nincsenek itt, mert jobbnak hiszik magukat, aztán jön az önáltatás, bűnbakkeresés, végül megöngyilkoltatják a saját haverjukat. Mert áldozat és mártírok nélkül nem érezzük jól magunkat. Mert mártírokból sosevan elég. Pedig csak bulizni kellett volna. A nyomor ami bennünk van.