karmafactory.hu

Engineering the consequence

Vogelsang

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:21 du. on Szerda, október 17, 2012


Nem HDR, de három különböző expóból lett összelayerezve.

Napi decay

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:10 de. on Kedd, október 16, 2012


Kísértetfalu NS-Ordenburg Vogelsang mellett. Vogelsang eredetileg náci elitképző kampusz volt, majd a szövetségesek győzelme után 1946-ban a britek kitelepítették a közvetlen mellette levő Wollenstein falu lakóit és lőteret csináltak belőle. 1950-től a belga hadsereg vette át, 2001-ben például itt tréningezték városi hadviselésre a Koszovóba induló békefenntartókat. A belgák 2006-ban vonultak ki, visszakerült a németekhez, most az Eifel nemzeti parkhoz tartozik, és pár éve látogatható is.

870

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:47 de. on Péntek, október 12, 2012

Ha nem velem történik, nem hiszem el: ki akartam fizeni az új Scooby-t, ami túllépte a netbankos utalási keretet, így bementem a bankfiókba. Sorszám húz, ablakhoz odamegy, ügyintézővel kedélyesen beszélget, mondom mi a helyzet, én a franciába zavarodok bele, ő az angolba, röhögünk hogy pénteki agyhalál, odaadom neki az adásvételit meg a bankkártyámat, hogy nézze le inkább onnan az adatokat. Fél perc alatt megvan a tranzakció. És közben egyetlenszer SEM ellenőrizték, hogy az vagyok-e, aki. Csak egy adásvételi és a helyi viszonylatban legprimitívebb készpénzfelvevős bankkártya kellett, aminek még a pin-kódját sem kérték azonosításhoz.

869

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:19 du. on Csütörtök, október 11, 2012

Sikerült kisipari eszközökkel törölni a motorvezérlő hibakódját, így sötéten kussoló check engine lámpával tudom vinni a Scooby-t beszámíttatni. Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a márkaszerviz nagyipari diagnosztikai műszere ebből mit lát majd.

Vissza ‘89-be

Kategória: semleges karma — Zsee at 8:51 de. on Kedd, október 9, 2012

Magyarországon (….) súlyos gazdasági-társadalmi és politikai gondok halmozódtak egymásra, átfogó válság bontakozott ki. (…) Ennek következtében – a korábbi felzárkózási tendenciával ellentétben – leszakadás következett be, amit súlyos eladósodás és egyensúlyzavar kísért. Veszélyesen felgyorsult az infláció, és csökkennek a reálbérek. Mindez a kulturális, tudományos és művészeti szférát egyre nehezebb helyzetbe hozta. Az állami támogatás reálértéke jelentősen csökkent (…) A művészeti, közművelődési területeken az állami mecenatúra visszahúzódása a korábbi értékelveket mind illuzórikusabbá teszi. (…) A fogyasztóra áthárított kulturális (részben oktatási) költségek a társadalmi egyenlőtlenségek újratermelődése és a kulturális igénytelenség irányába hatnak, (…) A szellemi munka általános anyagi és presztízshanyatlása részben akadályozza a meghatározóvá vált húzóágazatok kialakulását, részben pedig normává teszi az igénytelenséget és elidegeníti mindenekelőtt a humán értelmiség jelentős részét, főként fiatal generációit.
Társadalmi szemle, az MSZMP házimagazinja, 1989-es rendszerváltó különszám. Ráadásul tegnap este Neurotic ment az MR2-őn, a Brék, meg aztán a híreknek a stílusa, időutazás, komolyan.

867

Kategória: semleges karma — Zsee at 8:34 du. on Vasárnap, október 7, 2012

További tanulságok: i. ha bringával mentek futóversenyre és a csajodé agyváltós, akkor nem elég a tartalékbelső, hanem tizenötös kulcsot is vigyél, mert nyilván félúton odafelé kaptok defekt. ii. ha nem bírod a laktózt, SOHA, ismétlem, SOHA ne igyál a célnál kezedbe nyomott Rivellából. És bár nem sokkal, de azért mégsem nem sikerült egy órán belül lefutni a tizenkettőt.

865

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:41 de. on Szombat, október 6, 2012

A mai nap tanulsága: a programozás és a gitározás olyan, mint a biciklizés. Egyszer megtanulja az ember, aztán nehezen felejt. Köszi Béla és Szilcsó, valamint köszi MITx 6.00x. Most python parancsokkal van tele a fejem és vízhólyagokkal az ujjbegyeim.