karmafactory.hu

Engineering the consequence

Zakarpatszka oblaszty

Kategória: pozitív karma — Zsee at 2:28 du. on Hétfő, április 30, 2007

Előzetes képek itt.
To be continued…

Nap mondása

Kategória: pozitív karma — Zsee at 12:19 de. on Péntek, április 27, 2007

- Én már megvilágosodtam. Csak néha azért még rosszul érzem magam.
:–))

Majdnem esés és jóslás a szekrényben

Kategória: egyebek, semleges karma — Zsee at 2:45 du. on Csütörtök, április 26, 2007

Tekertem a Margit hídról lefelé a pesti oldalon, hárman voltunk kétkerekűek egymás után libasorban az autók között, én a sor legvégén, az elején egy fixis futár SPD pedállal. Elég gyorsan ment, fék a fixin nem játszik annyira, és megpróbált elmenni egy motoros mellett, aki viszont pont arrébb ment egy kicsit balra. Futár elkapja a kormányt, valahogy elkanyarodik, kibírja esés nélkül, pedálról nem tudja levenni a lábát, oldalról azért beleütközik egy autóba, de megy tovább. Az utána jövő jobbra kanyarodott hirtelen, aztán cikkcakkban parázgatott még egy ideig, annak meg én mentem majdnem neki.
szekrényjósdaAztán a BBJ szerkesztőségben állok a lift mellett, és egyszer csak leesik, hogy ott van egy szekrény beleépítve a falba, és mellette egy sírtábla, hogy jóslás a szekrényben. 3 rugóért jósolnak, elemzik a karmádat, még rontást is űznek talán. Gondolom a liftakna melletti helyszínválasztás is merőben szimbolikus. Pl.: Te, ezt most nem tudom megmondani hirtelen, egy pillanatra lemegyek az alvilágba, aztán mingyá’ jövök. Addig nézz már körül az angyaloknál, hátha tudnak szerezni egy gé mannát, mer’ lemerültek a készleteim, nyomd a hetes gombot, oszt’ felvisz jól…

NIN Year Zero update

Kategória: semleges karma — Zsee at 2:15 du. on Csütörtök, április 26, 2007

Ha beteszed a cédét a lejátszóba, és hallgatod egy darabig, akkor felmelegszik. Mivel hőérzékeny a címke, az egyszínű fekete szín helyett megint egy furcsa értelmezhetetlen ábra jelenik meg, amit ha binárisról visszafordítanak, az exterminal.net linkre vezet. Nézd meg te is.

NIN és vírusmarketing, Year Zero

Kategória: egyebek — Zsee at 3:29 de. on Csütörtök, április 26, 2007

Kiba zseniális. Maxra kidolgozott, minden részletre ügyelő összeesküvéselmélet és párhuzamosvalóság játék. Van itt minden, titkos üzenet pólón, wc-ben felejtett pendrájvon zene meg képek, furcsa zúgás, ami spektrográf alatt ábrát ad ki, morzeüzenetek, fake holnapok honlapok. Big up, ezt tényleg jól összehozták. Az egész sztorit igen bonyolult lenne felvázolni, nézzetek utána a neten, van egy NinWiki is hozzá. Maga az album egyébként ultrabeteg, különösen ezzel az agyament apokaliptikus kerettörténettel.
Figyu, rövid timeline:
(Read on …)

Lopakodó kerék és a big blue

Kategória: pozitív karma — Zsee at 12:15 de. on Csütörtök, április 26, 2007

A Specialized fel lett pimpelve Schwalbe Silento II gumikkal és egy rövidebb, Ritchey Comp kormánnyal. Gyorsan, lopakodva suhan, alig van hangja.
Vmi olyasmi, hogy egy darab mindig ottmarad belőlem. Az ablakpárkányon.
Egyszóval a tengerben mindenfélék élnek, legtöbbjük a vízből ki tudja vonni az oxigént, és így nem kell nekik levegő, megélnek anélkül is. Nem úgy mint mi. Vannak köztük szépek, ízletesek, veszélyesek és undorítóak is jócskán. Annak, aki nem látott még ilyet, nehéz elmagyarázni, a lényeg az, hogy egészen más világ van odalent, mint it fent. Ha mélyre megyünk, odáig alig süt le a nap. Ott lehet csak igazán visszataszító lényeket látni, olyanok élnek ott.
Murakami Haruki: Kafka a tengerparton. Geopen. Budapest. 2006. p. 509.

Pedig nem is taszítanak vissza. Sőt. Csak játszanak a fénnyel.

Ha az atomvonat füstje megcsap…

Kategória: egyebek — Zsee at 2:04 du. on Szerda, április 25, 2007


A rakéta indításakor hova tették vajon a személyzetet? A képek alapján kilövéskor eléggé leamortizálódik a szerelvény. Bár tulajdonképpen ezek a stratégiai atomfegyverek úgyis csak egyszerhasználatosak, a kölcsönösen biztosított megsemmisítés (MAD) jegyében. Szóval nem sokáig élvezhették volna a sikeresen teljesített küldetés utáni vodkázást.

Lehúzás, matricával

Kategória: egyebek, negatív karma — Zsee at 12:55 du. on Kedd, április 24, 2007

Néhány napja rendkívüli érdeklődéssel figyelem az Il Ferro matricákkal ellátott autókat vezető emberek arcát. Nem lehet kellemes érzés úgy levezetni a szerződés szerint munkanaponként kötelező 30 kilométert, hogy mindenki számára egyértelmű, hogy téged bizony valszeg lehúztak elég rendesen. A másik oldalon viszont nem elhanyagolható személyiségfejlesztő hatása lehet. Bevállalni és kimatricázni a kocsira, hogy rosszul döntöttem. A mindennapi szociodrámák újabb epizódja.
BTW: Nick Cave and The Bad Seeds - The Ship Song

The end of printing as we know it

Kategória: egyebek, semleges karma — Zsee at 9:17 du. on Vasárnap, április 22, 2007

Íme a reklámos cikk első változata:

Print 2.0: The end of printing as we know it

Arthur Sulzberger, the owner and chairman of the New York Times said in February that he really didn’t know whether they would be printing the New York Time in five years, and he also added that he really didn’t care either. According to the scenario, the New York Times is in transition to the Internet, and they are ready to stop printing the paper one day in the future.
Recent trends in European advertising reflect the same transition. In 2006 the percentage of printed advertisements fell significantly, and market players expect a rise in the future percentages of interactive and electronic advertisements.
(Read on …)

Dupla előadás

Kategória: pozitív karma — Zsee at 2:37 du. on Szombat, április 21, 2007

Tegnap megnéztük a Rigolettót az Erkelben, meg bónuszként az ugyanakkor kezdődő MIÉP tüntetést a párszékház előtt. Lehetne a kettőt mixelni, pl. “Az asszony ingatag, érted élünk drága hon, úgy hajlik mint a nád, vesszen, vesszen trianon”. Lenyűgöző kombináció. P elhozta egy olasz barátját is, aki természetesen alig értett valamit az olasz nyelvű előadásból, de legalább a vendetta, vendetta tisztán hallható volt.
A darab értelmezése pedig új megvilágításba került. Sztem a púpos nem az átok miatt szopott a végén, hanem azért, mert a sors így kívánta megakadályozni, hogy a fölöttébb egészségtelen apa-lánya kapcsolatból vérfertőző viszony alakuljon ki. Zs meg nem értette, hogy ha a Gilda annyira odavan az álruhás hercegért, akkor miért csodálkozik és sír a szája, ha ezek után ágyba viszik jól.
OFF van most, mer’ széjjelszaggat a fejem. A hétvégi program felkészülni az AdWords és AdSense működéséből, hétfőn telefoninterjú a keresőmotorral.

következő oldal »