karmafactory.hu

Engineering the consequence

Lakatoljál vazze, de ne sodronnyal

Kategória: semleges karma — Zsee at 8:23 de. on Csütörtök, szeptember 27, 2007


http://www.criticalmass.hu/lakat

Wired / Tired

Kategória: semleges karma — Zsee at 5:30 du. on Szerda, szeptember 26, 2007

Skála bontás

Dögrováson

Kategória: negatív karma — Zsee at 4:26 du. on Szerda, szeptember 26, 2007

Úgy kezdődött, hogy pattanásból körömméretű sebbé konvertálódott valami az államon. Aztán nőtt egy másik furunkulus bele az orromba, pont amikor kijött rajtam az influenza. Módfelett kellemetlen érzés. Aztán megint fenyeget az APEH, hogy soron kívüli ellenőrzést tartanak nálam, mert a Bizottság nem adta be se a magánnyugdíjpénztári, se az adó-, se a járulékbevallásomat. A KPMG szerint azért nem, mert nincs meghatalmazásuk tőlem. Mármint az nincs, amit március elején küldtem el nekik, miután legalább öt alkalommal kértem őket vagy a Bizottságot, hogy csináljanak már valamit. Mindezek tetejébe a volt munkaadóm egy rakat pénzt követel vissza járulék-túlfizetés címén. De mi alapján, hogyha a bevallást sem csinálták meg?

Őszi napfény

Kategória: pozitív karma — Zsee at 12:02 du. on Hétfő, szeptember 24, 2007

zsámbéki romtemplom
rom
fényfolyosó
inverz árnyék
esztergomi muskátli
kakukktojás

Office:mac 2008

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:52 de. on Péntek, szeptember 21, 2007

A Microsoft indított egy új honlapot a jövő januárban megjelenő Office for Mac 2008 bemutatására. Igazán lenyűgöző, hogy a Windows változatot követve, idestova hat év lemaradással eljutottak oda, hogy a PowerPoint immár nem csak vázlat nézetben, hanem dia nézetben is meg tudja jeleníteni a prezentációt a bal oldali ablaktáblán. Abba már bele sem merek gondolni, hogy natívan támogatja a jpg képeket, és nem kell kivárni, hogy minden alkalommal átalakítsa őket metafájl formátumba. A VBA támogatás megszűnik, mert szerintük ésszerűtlen erőforráspazarlás lenne portolni a rendszert, lesz helyette AppleScript, ami lehet hogy jobban illeszkedik az OS X-hez, de egyben azt is jelenti, hogy pl. az Excel nem fogja kezelni a windózos VBA makrókat. Ez azért érint rosszul, mert sokszor olyan Excel táblázatokban kapok fordítást, ahol egy makró ellenőrzi a lokalizálandó szoftver szöveges üzeneteinek hosszát. Mondjuk Parallels alatt amúgy is gyorsabban fut a Win Office, mint az Office:mac alapból.

15 perc hírnév

Kategória: pozitív karma — Zsee at 8:30 de. on Csütörtök, szeptember 20, 2007

A Lost In Translation blog az index címlapján.
index címlap

Városmisszió

Kategória: semleges karma — Zsee at 6:16 du. on Szerda, szeptember 19, 2007

Telefonfülke
Városház tér calling, Városház tér calling, do you copy?

Lost in Translation

Kategória: semleges karma — Zsee at 5:22 du. on Szerda, szeptember 19, 2007

A fordítással és tolmácsolással kapcsolatos posztokat mától a lostintranslation.blog.hu oldalon is olvashatjátok, indítottam egy tematikus blogot a témában. Várom a megjegyzéseket és beszólásokat.

Tervek, dolgok

Kategória: pozitív karma — Zsee at 6:29 du. on Kedd, szeptember 18, 2007

Végre úgy érzem, hogy egy éves csúszás után sikerül összehegeszteni a szakdolgozatomat, most már eljutottam a feléig, és a beadási határidőig pontosan egy hónapom van hátra. A lokalizációs céggel is elindult valami, a próbafordítás után ezen a héten csináltam az első fizetős munkát nekik, a visszajelzés eddig pozitív. A horoszkópom szerint a hónap közepén olyan megbízatáshoz jutok, ami az elején kevés, de biztos jövedelmet hoz, és jó alap a továbbiakhoz, meg olyan arcokkal dolgozhatok együtt, akiktől sokat lehet tanulni. Remélem erről van szó itten. A műegyetemen meg találtam egy üzleti hírszerzés tanfolyamot, ha lesz elég jelentkező, akkor november környékén indul. Kalandra fel, the riot inside moves on.

How to work with interpreters

Kategória: semleges karma — Zsee at 9:56 du. on Hétfő, szeptember 17, 2007

Találtam egy érdekes cikket egy piáros blogban, angol-kínai viszonylatban ad jótanácsokat arra nézve, hogyan dolgozzunk tolmáccsal. Egyszer már írtam erről, akkor egy energetikai konferencián akadtam ki az előadóktól. Ha érdekel, olvassátok itt.

következő oldal »