karmafactory.hu

Engineering the consequence

Kowloon vs. Van Damme

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:12 de. on Kedd, június 30, 2009


Kábelájnszon ragadt a távirányító, nézem milyen ismerősek a képek, fandamot harcolni viszik a csíkszeműek a sikátorban, mondom Kowloon, de az nem lehet, ott nem lehetett forgatni. Az IMDB szerint mégis, Bloodsport, elején néhány perc, érdemes végignézni, lehet látni, ahogy a falakon kívül futnak a közművezetékek, sötét sikátorok, állítólag a nyolcadik emeleten környékére már leért a napfény. Ötvenezer ember lakott itt, nagyjából négy focipályányi területen, gyakorlatilag szervezett anarchikus városállami keretek között. A hongkongi területbérleti szerződés hatálya nem terjedt ki a tartomány közepén levő két és fél hektárnyi területre, az angoloknak nem volt joghatóságuk, a kínaiakat meg nem érdekelte. Egészen 1993-ig, amikor a britekkel együttműködve kilakoltatták az itt élőket, majd lerombolták az egészet, és parkot építettek a helyére. Van egy zseniális fotóalbum, City of Darkness - Life In Kowloon City, egy fotóriporter a helyi vezetők támogatásával szociotripet csinált az utolsó hónapokban.
Kötelező olvasmány.

E bëssen Musek

Kategória: semleges karma — Zsee at 7:52 du. on Vasárnap, június 28, 2009

Napi Zen

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:16 du. on Csütörtök, június 25, 2009

Csü-ti remetelakában szolgált egy siheder.
– Milyen módszerrel tanít a mestered? – kérdezgették tőle.
A szolgalegény felemelte a mutatóujját.
Ám a dolog egyszer Csü-ti fülébe jutott, nosza kést ragadott, és levágta legénye ujját. Üvöltve rohant el kínjában szegény, de amikor Csü-ti utánaszólt, megállt és visszanézett.
Csü-ti felemelte a mutatóujját.
A legény magához tért.

Power fir d’Baueren

Kategória: semleges karma — Zsee at 12:32 du. on Csütörtök, június 25, 2009

Tüntetni jó

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:20 du. on Szerda, június 24, 2009


Franciavizsgáról tekerek vissza munkába, látom már megint csoportosulnak, ezúttal nem bauerek, hanem a biergerek. Van benne valami eredendően mulatságos, hogy idegen helyen, idegen nyelvű tüntetőkről megállapítani, vajon miért demonstrálnak. Egyébként itt is van május elseje, pont tegnap tartották, a nagyherceg születésnapja, Lëtzebuerger Nationalfeierdag, vonul mindenki akinek egyenruhája van. A páncélozott csapatszállítókat valószínűleg a franciáktól kérhették kölcsön, mert amikor a felvonulás után átmentünk Hauconcourtba, a határátkelő után fél kilométerrel értük utol a konvojt, ami azt jelenti, hogy amint elmentek a tribün előtt, valószínűleg azonnal az autópálya felé vették az irányt. A heti rejtvény: aki nem benelux, német vagy francia IP-címről megfejti kommentbe, hogy mi a tüntetés tárgya, az elektronikus aláírással dedikált, személyre szóló e-mail üzenetet kap.

Militáns földművesek

Kategória: negatív karma — Zsee at 12:43 du. on Hétfő, június 22, 2009


A Kirchbergre is megérkeztek a városlátogató traktorosok, mert a mezőgazdasági tanács a szomszéd épületben ülésezett, és megint kéne pénz a tejipari szektornak. Az addig oké, hogy előre bejelentett demonstráció, de bazmeg, hogy a járdán és kerékpárúton negyvennel dönget a dudáló John Deere az kurvára túlzás. És mindezek tetejébe beblokádozza az útkereszteződést, hogy még több támogatás kell neki. NEKEM is kéne támogatás. Ha meg senkinek nem kell a tej, nem kéne még fizetni is azért, hogy túltermelik. Főleg úgy, hogy az előbb életeket veszélyeztető seggfej farmerdzsoni a kelet-európai árszint többszörösét kapja támogatásként a piacképtelen termékeiért, majd azt K-Európában, az ottani, kb. negyedannyiért megtermelt tejnél olcsóbban teríti. Be lehet kapni.
UPDATE: Most ment el az ablakom alatt rendőri felvezetéssel egy tűzoltó szerkocsi. Lehet, hogy az őslakos traktorosok nincsenek a városi forgalomhoz szokva, és valamelyiket ki kellett flexelni az összeroncsolódott fülkéből.
UPDATE2: Az agrárdemonstrációkon általában a parasztság legértelmesebb rétege vesz részt, ezek most éppen szalmából és traktorgumiból barikádot építettek, beleszórtak egy karton petárdát és felgyújtották. Mindezek után a város másik felén letarolt szupermarketből lopott tojással célbadobást gyakoroltak az épületre, miközben két tartálykocsiból ömlött az útra a d’Mëllech vum Lëtzebuerger Bauer. Szerintem nem tudták elolvasni a címet, nem teljesen értem, hogy a fordítási és informatikai főigazgatóság épületének mi köze van a tejválsághoz. A biztonsági főnökkel kedélyesen beszélgetve szemléltük az irodából az eseményeket, megállapítva, hogy a rendőröknek természetesen nyoma sincsen, mivel politikailag érzékeny lenne luxemburgi rendszámú traktorokosokat szétütni. Azért említettem neki az MTV-székházat, hogy ott is elfajultak a dolgok, és engem aggaszt, hogy egy darab zöldmellényes G4S szekuriti figyeli, ahogy husángokkal felszerelkezett parasztok tépik le a sorompót, és gyújtják fel a járdára szórt szalmát. Végül annyiban maradtunk, hogy valszeg egyikőjük se szeretné, hogy baja legyen az egyenként kb. negyvenezer öróba kerülő gépjárműveknek, úgyhogy inkább nyugiban maradnak, ha nem provokálják őket. Na, mindegy, azóta szerencsére átvonultak rombolni a hídon túlra, az épület meg úgyis a luxemburgi állam tulajdonában van, nekik kell majd visszaállítani az eredeti állapot. Pont ma nem hoztam fényképezőgépet, b+.

Színező

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:35 du. on Csütörtök, június 18, 2009


Egy ideje már foglalkoztat, hogyan sikerül annyira jellegzetes színeket összehozniuk a profi fotósoknak, mert kizártnak tartom, hogy egyenként húzogatnák a csatornákat és az adjustment layereket PS-ben. Nos, úgy tűnik megtaláltam. Color Efex Pro-nak hívják, plugingyűjtemény PS, Aperture és Lightroom alá. Lenyűgöző.

Csepel in da house

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:48 du. on Szerda, június 17, 2009


Egy kis hazai íz ma délután, a DRB épület előtt Gasperichben. Lassan szerveződhet a Critical Mass Luxembourgban. Már csak azt kellene kitalálni, hogy mi ellen tiltakozzunk. Lehetne mondjuk a bicikliutakat ellepő futók ellen. Vagy hogy túl sok a fa. Meg hogy mér lehet egyirányú utcába mindkét oldalról behajtani bringával. A felesleges festékpazarlás ellen, mert a kereszteződésekben jelölték, h a piros lámpánál előre lehet csorogni az autók elé. Vagy egyszerűen odatekerünk a nagyhercegi palotához bringát emelgetni, és hőzöngünk, hogy a karvalysárvédőgyártók meg a galíciai esőkabátmanufaktúrák miatt szándékosan felhősítenek és estetnek.

Vogézek, bukolika

Kategória: pozitív karma — Zsee at 11:08 de. on Kedd, június 16, 2009

Ablak, mint a siker fokmérője

Kategória: negatív karma — Zsee at 7:46 du. on Hétfő, június 15, 2009

A mai etika és integritás tréningen egy fontos információval lettem gazdagabb: csak alosztályvezetői szinttől vagy jogosult három ablakon keresztül áramoltatni befelé a fényt, fordítóként mindösszesen kettő darab ablak típusú nyílászáró lehet a szobában. Egy lett kollégát erre hivatkozva lakoltattak ki a közelmúltban az irodájából. Nem is beszélve arról, hogy állítólag a jelenlegi épületben pazarlóan bántak a légköbméterekkel, így az indokoltnál jóval több levegőt kapunk. Szerencsére a JMO-t néhány éven belül azbesztostul lebontják, és az új helyen mindenki az érdemeinek megfelelően részesül napfényből és oxigénből. Látom a szép új világot, mágneskártyás budi, szolgálati évenként fél liter víz a napi kvóta. Nem elég? Sz@r ügy, hozzál magaddal…

következő oldal »