karmafactory.hu

Engineering the consequence

663

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:31 du. on Csütörtök, augusztus 5, 2010

A nyári szabadságok miatt nem tudom visszaszerezni a falanszter aljában levő tisztítóból azokat a rövidujjú ingjeimet, amiket pont a szabadságomra akartam kitisztíttatni. Mivel az augusztus egyben esküvői szezon is, megpróbáltam tisztítóba vinni a zakómat plusz ingeket, de a többi helyen is szabadságolások lesznek, ezért csak a zakót tudták vállalni. Tört franciával töredelmesen elmagyarázva a dolgokat és lebetűzve a nevemet mit ad isten, kiderült, hogy a két sarokkal arréb levő pressing-ben a pult másik oldalán Marika néni áll velem szemben. Beszélgettünk pár percet, majd kiderült, hogy negyven éve él itt, nagy Munkácsy-rajongó és az osztrákbarát Cercle Impératrice Marie-Thérèse d’Autriche tagja. A pultból azonnal előkapott egy magyar nyelvű Munkácsy albumot, és a kezembe nyomta, hogy péntekre hozzam vissza, addigra a zakó is elkészül. Hogy mik vannak.

662

Kategória: semleges karma — Zsee at 9:02 du. on Kedd, augusztus 3, 2010

Minden este megnézem a BBC Weather honlapját, hogy felkészüljek lelkileg az esetleges esőre (és az ezzel járó autóval dugózásra). A szakadt kocsmákban kifüggesztett “Hitel holnaptól” felirathoz hasonlóan a meteorológusok is hasonló trükköt alkalmaznak, most már sokadik hete lesz harmadnap napsütés. Aztán ahogy közeledik az a bizonyos harmadnapi napfényfeltámadás, úgy tolódik ki az időpont újfent harmadnapra, holnap változékony, holnapután pedig eső. Aztán így tovább, minden nap frissül az előrejelzés, ugyanezzel a mintázattal. Hosszú távon nyilván kisüt majd a nap. De ahogy Keynes mondta, a hosszú távú megközelítés alkalmatlan az aktuális problémák kezelésére. Hosszú távon ugyanis mindannyian meghalunk.

Uerdinger VT95

Kategória: semleges karma — Zsee at 4:16 du. on Hétfő, augusztus 2, 2010


Vonatszimulátor érzés. A Train1900 a helyi úttörővasút, annyi a különbség, hogy itt János-hegyi kilátó helyett a Fond de Gras nevű acél- és bányaipari skanzen van fenn a hegyen. Legközelebb a bányavasutat is kipróbálom.