karmafactory.hu

Engineering the consequence

Esze súgja: menj oda…

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:31 du. on Kedd, április 27, 2010


Négy nap maradt a félmaratonig, eddig a terv szerint alakul a program. Az útvonal Luxemburgból indul, majd egy félkilométeres vasúti alagúton keresztül folytatódva átmegy Belgiumba, és vissza Beckerich-be. Az egyetlen bökkenő, hogy előtte való este Léa Linster éttermébe megyünk vacsorázni. Ő az egyetlen női séf, aki valaha megnyerte a Bocuse d’Or szakácsversenyt, és ahhoz képest, hogy a jogi egyetemet kellett otthagynia hogy apja halála után továbbvigye a családi éttermet, sikerült kitörnie a helyi káposzta-krumpli-disznaj szentháromság dogmájából, és öt éven belül elnyerte az első Michelin-csillagját. Mértékletesség, mértékletesség, és kitartás, kitartás.

633

Kategória: semleges karma — Zsee at 4:29 du. on Csütörtök, április 22, 2010

Végtelen számú majom és az írógép

Kategória: semleges karma — Zsee at 8:32 du. on Szombat, április 17, 2010


Émile Borel játékelméleti kutatásai során találta ki a végtelen majom-írógép tételt: ültessünk egy képzeletbeli örökéletű majmot egy olyan írógép elé, amelyből sohasem fogy ki a szalag és a papír. Ha a majom véletlenszerűen üti le a billentyűket, akkor egészen biztosak lehetünk benne, hogy egyszer megjelenik Shakespeare Hamletje a papírokon. A kép Brighton egyik legnagyobb használtcikk-boltjában készült, úgy látszik, az itt megforduló főemlősök jobban érdeklődnek a Beowulf és saját nemük iránt.

631

Kategória: semleges karma — Zsee at 9:44 de. on Csütörtök, április 15, 2010

Mai sajtótermés: “Jézus útmutatása alapján a banda két bérgyilkosa, J. János és L. Rafael két nappal később lelőtte Ragyást.” Mintha Rejtőt olvasnék.

630

Kategória: semleges karma — Zsee at 9:51 du. on Szerda, április 14, 2010


The music was new black polished chrome and came over the summer like liquid night. The program for this evening is not new. You’ve seen this entertainment through and through. You’ve seen your birth, your life and death. You might recall all the rest. Did you have a good world when you died? Enough to base a movie on?

Hot Shots

Kategória: semleges karma — Zsee at 9:24 de. on Szerda, április 14, 2010


Két nap Brightonban. A lomó nagy előnye, hogy nem irritálja az embereket, mint a nagy tükörreflexesek. A keresztbehívott diafilm pedig utánozhatatlan.

Szocreál városközpont

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:24 du. on Szerda, április 7, 2010

Betonba metszett
táguló horizontunk
az ég zenitjén.

627

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:05 du. on Kedd, április 6, 2010

Valami mélyen ülő, hónapok óta érlelődő feszültség készül kitörni belőlem. A mindennapok kudarca, a perspektíva hiánya, a cselekvés értelmetlensége és a bizonytalanság bizonyossága. Amint megszűnik a koncentráció, szertefoszlik az illúzió, amit kergetek. Megszeretni és elhagyni. Ez a legtöbb, amit ezzel a várossal tehetek. Valószínűleg nem fog egyik napról a másikra menni.

626

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:05 de. on Kedd, április 6, 2010