karmafactory.hu

Engineering the consequence

806

Kategória: semleges karma — Zsee at 1:27 de. on Szerda, október 19, 2011


Ez egy nagyon furcsa dal. Az igazságot talán lehet hitelesen keresni, de megtalálni inkább csak hazuságban lehet. Ez már a keresést követő hazugság megtagadása utáni korszak. Vissza az egyes mezőre. Egy helyben állni, amikor minden forog. Víg Mihály túlélte a Hit Gyülekezét, de a felesége nem. A háttérben gitározó Dönci az alkohol elől menekült a HGY-be, majd az ő igazságuktól menekült vissza az alkoholba.
Nem tudom, h hányan vannak így vele, én a hitgyülekezetén keresztül ismertem meg a magyar undergroundot. Nagybátyám valamikor ‘90 körül elvitt a Folyondár utcai sportcsarnokba, ahol a Dönci nyomta a gitárfutamokat a dícséretek alá, és mondták, h ő korábban az EK-ban játszott, meg h van ez a Pajor, megtérése előtt az is ilyen ándörgránd arc volt. Rock and roll boy, West Balkán, hogy honnan ember és meddig állat, azt a jó ég tudja nálad. Ha harc, legyen harc, megduplázod az összes tétet, majd végül a lemaradt szentek helyett te ülsz benn egyedül. Minden szétdől és közben ropog.

805

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:59 du. on Hétfő, október 17, 2011


Nagyjából 10 munkanapom van hátra. Néha meglepődök magamon, hogy milyen lelkiismeretesen próbálom befejezni a függőben levő projekteket, mintha bármi következménye is lenne a dolognak, ha mégsem.

804

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:33 du. on Szerda, október 5, 2011


Végül is bármelyik városban előfordulhat, hogy megfeledkeznek az erődítményekről. Becsúszik a polc mögé, begurul az ágy alá, felszippantja a porszívó, ilyenek. Aztán majd a legváratlanabb pillanatban kerülnek elő, ahogy például a Lambert-erőddel történt egy mélygarázs alapozásakor. A múltkor pl. a könyvek alatt találtam egy kazamatát, remélem nem fog beomlani, meg hogy a hűtőben levő filmek közül sem esik ki valami sziklatemplom. Négy tekercsem van még ebből az Agfa APX-ből, aztán lassan elfogy ez is, ahogy a filmgyártók is elfogynak. És nem kerülnek elő.

803

Kategória: semleges karma — Zsee at 4:14 du. on Kedd, október 4, 2011

Ma délután ért véget az elmaradt nyár ráadásszáma.

802

Kategória: semleges karma — Zsee at 11:16 du. on Hétfő, október 3, 2011

Mindig meglepődöm rajta, hogy a német újságokban mennyire gyakorlatiasan közelítik meg a politikai problémákat, illetve mennyire mást jelent náluk pl. a kereszténydemokrácia. A legfrissebb Der Spiegelben olvastam egy interjút Észak-Rajna-Vesztfália volt miniszterelnökével, aki a magyar közéleti zárt osztályon szocializálódott olvasó számára meglepő pragmatizmussal beszélt a szerinte legégetőbb társadalmi problémákról. Két oldalban gyakorlatilag végigment az összes olyan, Magyarországon politikai tabunak számító témán, mint a védett kor intézményének megszüntetése, a nyugdíjkorhatár emelése, a kisgyermekes anyák mielőbbi munkába állítása, és minél több munkaképes európai bevándorló az országba vonzása. Bizonyára van némi korreláció az egészséges makrogazdasági mutatók és a pragmatikus hozzáállás között, a kérdés már csak az, h a tudat a létet, vagy a lét a tudatot. Ha az utóbbi, akkor keleten a helyzet menthetetlen.

801

Kategória: semleges karma — Zsee at 10:58 du. on Vasárnap, október 2, 2011